Pages

31.12.08

Dua Ribuuu 8 ;)

31/12/2008

  1. nokia lamore 7390 macam nk rosakk. agak mcm kronikk gilaa. baru setahun jagung dah gedik. mmg nk kena baling kat dinding rumah sebelah. geram. nvmind. si nokia biru masih ada. eee. tp geram.


  2. ohh anyway, wlcm 2009. a year older, a year wiser. cliche gila. haha. but then it means a lot i must say. 19 years old. good bye foundation 3 sems. a big hi utk more allowance ;) ohh ya, dan semester semester yang semakin mendebarkan. sigh.


  3. went to zaki si kawan saya punya blog, he posted our club's song. ok. that's so cute lah kwn. yeah, a year older, a year maturer. if there's anything, kawan ada di sini :)) bila next club meeting? hehe.

  4. texted zaity asking about her results. she passed. :) i hope for more kfc outings with her.

    feel like typing somethingg. since i dun have anythingg to do. so, why not?

2008-CHERASS KU SYG.

  • had a big fight with papa. the classmates, roomie, gfs, parents knew about this and helped a lot. settled. papa and i now are good friends. haha.
  • problems here and there. nak gelak pon ada. thank you Allah, i have those nice girlfriends around. they're my kakaks :) everything settled. bigbro. kakak. dll.
  • masalah akademika, coursework maths I. kaktgh and elley, remember? haha. teamwork berkesann. hehe :)
  • more akademika problemo, maths II x faham bagaii. thank you Allah. everything went well so far.
  • conflicts here and there. gfs alert! haha. settled. i wish for no more conflicts in friendship, yes, no more.
  • muntah bagaii pj sem II. haha. sigh. thanks to gamogen. hehehe. :)
  • debate comp at iptaa. at the end of it, i had fun. :) walaupon x sambut raya with classmates. :(
  • debate comp. together with dd and fthr. i had fun, berganda :))
  • jpp. naseb baek ade partner sekepala. din, sudah tamat kontrak kita. jpp batch sekalian, ayuh bersara. horayy :)
  • tgk bola sampai pkol brapa x ingat dunia. uefa :) i had fun wathing football matches with roomie, zura ;) dengan kopi pekat bagaii. haha.
  • karaoke ohh. mmg mcm gila ah kena nyanyi solo sekejap sbb nk pilih wakil class. if teringat cara qosem and bengg nyanyi, mmg boleh gelak sampai esok pagii. haha :)
  • outing with gfs dan dear friends as well. :) sogo, jj, jalan tar, klcc, mid, endah parade, tescooo, ts, bdr sri permaisuri, RHB dll :) . fun fun fun. <3
  • diskuuusiii diskusiii disssskusii. enuff sed :)
  • merdekkkaaaa. mentega bak kata Elleyy. cara mereka si deejay *haha* kejut tido mmg nk kena pelempang. haha. fun juga.hitam bergandaa.
  • penubuhan club. :) haha. cam agak cute ahh plakk kan.
  • pendakian gunung dato' :) xsampai paling atas, tp xpelah. haha. ada jugakk para rakan yang x naek juga. hehe.
  • got kembar. kakha. :)) haha. faiq gila panggel aku 'ha'. gelong.

hoi hoi. sangat banyak lahh perkara ohh Dua Ribu Lapan oii. i just stated a few. Italici had fun in cheras, yes i do. sama mcm masa kat bangii, srmbn, melaka. the people keeps me going :)

i hope for more happy moments next semester! insyaAllah.

2009, ayuh bermuula!

luvs luvs luvs.

i can't shake those memories.

sisa-sisa akhir cuti.
  1. went to jhr. tanjung piai. gembira. kenduri kak ipah,biras ummi. melepak/makan kat jusco tebrau city. stayed at pakyan's house. bergembira with 2 lil cousins, ika and b. :)
  2. membuang masa di taman rama-rama, melaka. haha. :)
  3. visited my parents' friends at skudai, uncle halim and auntie mas. it was nice to get the chance to meet your parents' old friends i must say. :)
  4. met farah husna at my neighbour's wedding. excited gila jumpa. she is zaity's bestfriend. her teammate mase kat saina duluu. i miss ppm sekolah menengah, big time.
  5. kemas bilik. this one is for real. membuang barang-barang yang mendatangkan benci. melihat kembali peninggalan lama dari dulu hingga kini. :)
  6. maklang and her family datang from perak. stayed one hight here in bangi. dpt lah jumpa the cousins.

perihal yang diingini tetapi gagal dipenuhi cuti ini.

  1. pengurangan berat badan. i dun give a damn ponn actually. tp when babah suddenly said this to me "t, banyaknya makan!" dengan muka kagum beliau. i'd love to burn some calories tp tidak berjaya. kemalasan memuncakk.
  2. bersuka ria bersama semua kawan lama. tidak boleh keluar selalu. enough said.
  3. mahu buat cupcakes sendiri. gagal juga. abang kata "senang je t. xpayah order. try buat sendiri." oi mohd muhsin, senang je ckp. kau bukan nak ajar.
  4. memandu WMW abang sebagai persediaan ke sekolah memandu tahun hadapan. gagal juga. dengan abang punya schedule mengalahkan pemain rugby malaysia. geram. dan hint from si babah, "xpayah nk belajar now, abang bukan cikgu memandu. nnt pegi kelas baru boleh try bawak". senang je ckp. saja ja mahu try. nnt takut nervous pula kelak. kalau camni sampai tua lah nurul ezzati gagal memanduu. harapan swift merah juga bakal musnah.
  5. masak. umm. toksah cakap. haha.

kejayaan semasa cuti.

  1. enough sleep. haha. terlebih sudah rasanya. tp x puass. haha. tamak tidur betull.
  2. mamak. breakfast, minum petang, mkn mlm. ditambah pula dengan lawak jenaka johny si waiter. ohh dan aapu juga.
  3. mengemas rumah. ala. biasa saja.xkan nk duduk rumah goyang kaki saja.
  4. praktis bowling sbb nnt nk lwn eysamudden kachak. haha. di alamanda, warta bangi, jj seremban dan segalanya lahh. tp xhebat2 pon. xpelah. setakat kalah sekali je dgn din hari tuh. lepasnih mungkin menang lagii. haha. endah parade, nnt kitorang ramai-ramai datang :)
  5. membeli-belah sedikit barang-barang yang boleh menggembirakan hatii. enough said.

bakal.

  • sangat banyak lagi perkara yg mahuu dibuat. ikutkan hati mcm mls. tp perlu. i have another ten days lebih kurang kat rumah. so yeah, i need to make full use of it. :)

//m.u matches, conan, wonderpets, obsesi, kyle xy, ta'in dll mmg menceriakan lagii cuti ini. :)

NoePahh, I'm Done :)

1. Who tagged you?
Gf kesayangan, Pahh :)

2. Do you like tags?
Nope. Tertakluk kepada siapa yang berii. Jika saya sayang, saya buat. Hehe :)

3. If you can have a dream to come true, what would it be?
Berjiran dengan adek-beradekk/gf-gf/rakan-rakan supaya petang-petang boleh main bersama walaupun sudah tua. Eeee. Mahu!

4. What is your current mood?
Gumbira. Linda kata hidup mana boleh sedih-sedih.

5. What will you do if your crush says he/she adores you too?
Melompat lebih riang? Yes. Ey si crush, nk lepak mamak ngan saya tak! Mahu? Haha.

6. Will you fall in love with your bestfriend?
Guy besties eh? Tidak. Semuanya jiran di sekitar B.B.Bangii. Xsegan ke suka kat para jirann? Haha.

7. Which will you prefer, loving someone or being loved by someone?

Both. It’s good to love and to be loved. :)

8. What is your favourite food?
Teppanyaki. Otak-otak Velo *boleh menanges if x dapat*. Haha.

9. If the person you dislike is right in front of you, what will you do?
I’d love to say : Weyy, pegi maen jauh-jauhh!

10. What do you pray each day for your loved ones?
Semoga terus berada di bawah lembayung kerahmatan Allah S.W.T :)

11. What takes you down the fastest?
Being cheated. It sucks big time.

12. How would you see yourself in ten years time?
28? Cheerful Puan Ezzati. Haha.

13. What is the reason that could make you so tensed up?
Apabila LAPAR. Haha.

14. What kind of person do you think the person who tagged you is?
Pahh? A lovely gf I must say. Didoakan agar bahagia senantiasa. Sayang always Pahh :)

15. Would you rather be single and rich or married but poor?
Single and rich. Haha. Gila mata duitan dan solo. Nope, married and rich. Boleh?

16. Would you sacrifice for your loved ones?
Yes yes yes.

17. What's the character must have in your partner?
Betul tu Pahh. Umm , someone who can handle me. I’m fragile inside. So, handle me with care.

18. If you fall in love with two people simultaneously, who would you like to pick?
M.U fan, definitely. Haha.

19. Would you forgive and forget no matter how horrible a thing that someone has done?
Yes.

20. Do you prefer being single or having a relationship?
Single, for now. Didiey, kita kan SS ;)

21. Would you leave your family behind just to chase your dreams?
A Big NO.

22. Who are the 5 person that you would like to tag?
No one :))

XOXO

hari selasa.

Elley’s 20th birthday’s coming ;) another gf of mine akan melangkah ke ohh 20 tahun after digha. Agak besar angka itu Elley! But no worries, setua mana ponn kauu, aku tetap akan sayangg :) Ingat x kita kann nk kawan sampai umur 86. Haha. Itu lawakk ok. And and yang paling lawak is that I’ve been thinking of marrying a Kelantanese guy so that I can end up living there(Kelantan) and having Elley as jiran. Cute huh? But the point is, I dun think ade mak mertua Kelantan akan approve perempuan tidak reti masak. Err. Haha. Elley, so how uh? Camne nk jadi jiran di usia tua nih? Haha. *ohh anyway I choose Kelantan bcs I love nasi kerabu+daging bkr+solok+telur masinn dan semua-semua lah, sangatt. Hehe*

Tiba-tiba teringat elley sbb she mms-ed her pic just now sebelum melangkah tido. Haha. The caption was about muka dah bulat and gemokk bagaii. Haha. Elley, kau always ada gang ok. Same here, I gained weight like haihh, xde word nk describe. Umm, but then kan Elley, we still have another 2 weeks nk kuruskann/kembali ke bentuk asal yang xberapa nk kurus jugakk tuhh. Eh eh sempat ke? ;) haha. Xkesah lah. Since I’m very sure that we still have to walk in order to get delicious food (otak-otak usah dilupa) from velo, so why bother about ke-tembam-an and all. Lupakann. Jalan ke velo ponn mmg boleh burn calories. Hehe.

Eysamudden Kachak texted me just now asking about my pointer. Hish ydp x beragakk btol tanya soalan sensitive. Haha. Ala, after all Eysamudden is my faithful jppmate *haha*, mls ahh nk segann. Haha. Ohh anyway din, pointer kauu punya number cunn lahh. :) Alhamdulillah, all the hard works paid off. Belajar siang malam pagi tengah hari at A2, student centre yang pns, pondok guard dan pelbagai lagi tempat-tempat menarek. Panas pon kita redah. Ohh hujan juga.* Rindu plak nak maen kapal kertas kat longkang tepi cafĂ©. Hehe.* Throughout minggu-minggu akhir dan sisa-sisa akhir, Elley and KakBudd were my study partners yang setia, next time ayuh lagii ok. Same goes to kaktgh and kakwae. All the love in the world. Not to forget classmates yang setia turun A2 buat bising sama-sama. :) I can’t wait to see all of you. But at the same time, sayangnya mahu tinggalkan rumah! Haha.

IM-ed with kakbudd and didiey. Sememangnya sengal dan kelakar. As for didiey, sebok nk cari modal mahu ejek, tp apa yang penting aku akan pastikan kau tidak jumpa any modal to do so. :) KakBudd is totally a joker ;) Pulau Pangkor bagaii. Lelaki gay yang cute dan segalanya. Haha. Lawakk ahh. Kerinduan. Gfs semua. Mulong, Bachok, Jitra, Bukit Selambau, Subang Jaya dan seantero dunia lah. Haha. Ohh si roomie di KT sana, saya rindu Kak Jue juga. :(

Alhamdulillah. Another year of Hijr. Azam? Well, I do have a few azams this yr. I also include “mkn Gamogen 2 hari sekali” in the list u know. Haha. Mana tahu nnt next sem ada pj, I so need Gamogen utk kekal aktifff. Hehe :) call me lembek or anything. Lantakk lah.
kerinduann yang amat juga kepada Dollie di Gombk,
Linda Lohan di Bandaraya bersejarah.
ohh ya, sekalian Knights juga. :(

30.12.08

hey you. i have to admit that sometimes i love reading your thoughts :) if only you know who you are, i miss our good old times weyy, seriouslyy! :(
i heard a lot pasal keperitan yang kau kena lalui after perkara itu. i'm sorry. if only i can turn back time. if only i'm not being that emotional. kita pasti sudah bersahabat baikk sekarang *mungkinn*. i once told my gf that i miss sharing thots with you, yes i do. stay the golden you eventhough sometimes u act so weird. haha. but to conclude it all, u're one of a kind. and you're not easy to find. maafkan kebengapan saya in handling things, masa itu saya baru 17 tahun okie.
i probably sudah ter-buat perkara yang i will regret for life. i shud think wisely sebelum merosakkan satu friendship yang menggembirakan. my bad.

27.12.08

benci. enough said.
boleh blahh.

26.12.08

Menjelang Muharram III :)

Doa Awal Tahun & Doa Akhir Tahun


Barangsiapa yang membaca doa awal tahun ini, insya Allah dirinya akan terpelihara daripada gangguan dan godaan syaitan di sepanjang tahun tersebut.

Doa Awal Tahun:





Maksudnya:
Allah SWT berselawat ke atas penghulu kami Muhammad SAW, ahli keluarga dan sahabat-sahabat baginda dan kesejahteraan ke atas mereka.
Wahai Tuhan, Engkaulah yang kekal abadi, yang qadim. yang awal dan ke atas kelebihanMu yang besar dan kemurahanMu yang melimpah dan ini adalah tahun baru yang telah muncul di hadapan kami. Kami memohon pemeliharaan dariMu di sepanjang tahun ini dari syaitan dan pembantu-pembantunya dan tentera-tenteranya dan juga pertolongan terhadap diri yang diperintahkan melakukan kejahatan dan usaha yang mendekatkanku kepadaMu Wahai Tuhan Yang Maha Agung dan Maha Mulia.
Wahai Tuhan Yang Maha pengasih dari mereka yang mengasihi dan Allah berselawat ke atas penghulu kami Muhammad. Nabi yang ummi dan ke atas ahli keluarga dan sahabat-sahabatnya dan kesejahteraan ke atas mereka.

Barangsiapa yang membaca doa akhir tahun ini, maka syaitan akan berkata:"Hampalah kami di sepanjang tahun ini".

Doa Akhir Tahun:







Maksudnya:
Allah SWT berselawat ke atas penghulu kami Muhammad SAW, ahli keluarga dan sahabat-sahabat baginda dan kesejahteraan ke atas mereka.
Wahai Tuhan, apa yang telah aku lakukan dalam tahun ini daripada perkara-perkara yang Engkau tegah daripada aku melakukannya dan aku belum bertaubat daripadanya. Sedangkan Engkau tidak redha dan tidak melupakannya. Dan aku telah melakukannya di dalam keadaan di mana Engkau berupaya untuk menghukumku, tetapi Engkau mengilhamkanku dengan taubat selepas keberanianku melakukan dosa-dosa itu semuanya. Sesungguhnya aku memohon keampunanMu, maka ampunilah aku. Dan tidaklah aku melakukan yang demikian daripada apa yang Engkau redhainya dan Engkau menjanjikanku dengan pahala atas yang sedemikian itu. Maka aku memohon kepadaMu.
Wahai Tuhan! Wahai yang Maha Pemurah! Wahai Yang Maha Agung dan wahai Yang Maha Mulia agar Engkau menerima taubat itu dariku dan janganlah Engkau menghampakan harapanku kepadaMu Wahai Yang Maha Pemurah. Dan Allah berselawat ke atas penghulu kami Muhammad, ke atas ahli keluarga dan sahabat-sahabatnya dan mengurniakan kesejahteraan ke atas mereka.
:)

25.12.08

Menjelang Muharram II :)

perbaharui niat. hijrah ke arah yang lebih baik. tetapkan azam. doa akhir tahun. doa awal tahun.
:)
for me, setiap hari yang mendatang datang membawa erti hidup yang sebenar. kita pasti mendapat pengajaran dan pengalaman hidup dalam setiap masalah yang dilalui. lari dari masalah bukanlah penyelesaian terbaik, sebaliknya hadapilah masalah-masalah yang datang dengan tenang dan senyuman.
Kita ada Allah untuk kita merintih, meminta pertolongan, meminta ketenangan.
dalam meniti hidup (walaupun saya sendiri merasakan yang saya masih lagi berperangai kebudak-budakkan), apa yang saya dapat katakan ialah husnuzzon itu penting, iaitu berbaik sangka. sedar atau pun tidak, kita selalu membuat andaian awal terhadap seseorang/sesuatu tanpa mengetahui apa sebenarnya yang terjadi. andaian buruk terhadap seseorang adalah satu bebanan yang terpaksa ditanggung oleh hati. berat kan berburuk sangka kerana andaian yang ada tidak sahih? ummm.
hidup ini perlu dilalui mengikut apa yang telah ditetapkan oleh Allah S.W.T, barulah mudah perjalanan kita, insyaAllah. amal makruf, nahi munkar. saya sedar saya sendiri banyak kepincangan, marilah bersama-sama kita teruskan hidup ini berlandaskan apa yang telah ditetapkan agar hidup sentiasa tenang dan sentiasa mendapat keredhaan Allah. :)
banyak perkara yang telah disediakan manusia dalam dunia hari ini, terlalu banyak! tapi terpulang kepada kita untuk memilih apa yang terbaik demi diri sendiri, agama, masyarakat dan lain-lain. jika tahu sesuatu itu menuju ke arah yang bakal menjerumuskan kita ke lembah negatif, mengapa teruskan? ikut trend semasa? sila. hati perlu tahu apa yang lebih penting.
Muharram bakal menjelang, ayuh mulakan langkahan berubah ke arah kebaikan. mudah-mudahan diberkati Allah S.W.T
:)

24.12.08

Menjelang Muharram I :)

Bulan Muharram adalah salah satu dari empat bulan haram atau bulan yang dimuliakan Allah. Empat bulan tersebut adalah bulan Dzulqa'dah, Dzulhijjah, Muharram dan Rejab.

“Sesungguhnya jumlah bulan di kitabullah (Al Quran) itu ada dua belas bulan sejak Allah menciptakan langit dan bumi, empat di antaranya adalah bulan-bulan haram” (QS. At Taubah: 36)

Kata Muharram artinya “dilarang”. Sebelum datangnya ajaran Islam, bulan Muharram sudah dikenal sebagai bulan suci dan dimuliakan oleh masyarakat Jahiliyah. Pada bulan ini dilarang untuk melakukan hal-hal seperti peperangan dan bentuk persengketaan lainnya. Kemudian ketika Islam datang, kemuliaan bulan haram ditetapkan dan dipertahankan sementara tradisi jahiliyah yang lain dihapuskan termasuk kesepakatan tidak berperang.

Bulan Muharram memiliki banyak keutamaan, sehingga bulan ini disebut bulan Allah (Syahrullah). Beribadah pada bulan haram pahalanya dilipatgandakan dan bermaksiat di bulan ini dosanya dilipatgandakan pula. Pada bulan ini, tanggal 10 Muharram, Allah menyelamatkan nabi Musa a.s dan Bani Israil dari kejaran Firaun. Mereka memuliakannya dengan berpuasa. Kemudian Rasulullah SAW menetapkan puasa pada tanggal 10 Muharram sebagai kesyukuran atas pertolongan Allah SWT.

Rasulullah SAW bersabda: “Dari Ibu Abbas ra, bahwa Nabi SAW, ketika datang ke Madinah, mendapatkan orang Yahudi berpuasa satu hari, yaitu ‘Asyuraa (10 Muharram). Mereka berkata, “Ini adalah hari yang agung yaitu hari Allah menyelamatkan Musa dan menenggelamkan keluarga Firaun. Maka Nabi Musa as berpuasa sebagai bukti syukur kepada Allah SWT”. Rasulullah SAW, berkata, “Saya lebih berhak mengikuti Musa as. Daripada mereka.” Maka beliau berpuasa dan memerintahkan (umatnya) untuk berpuasa”. (HR. Bukhari)

Dari Abu Hurairah ra. berkata, Rasulullah SAW bersabda, “Sebaik-baiknya puasa setelah Ramadhan adalah puasa pada bulan Allah Muharram. Dan sebaik-baiknya ibadah setelah ibadah wajib adalah shalat malam.” (HR Muslim)

Walaupun ada kesamaan dalam ibadah, khususnya berpuasa, tetapi Rasulullah SAW memerintahkan pada umatnya agar berbeda dengan apa yang dilakukan oleh Yahudi, apalagi oleh orang-orang musyrik. Oleh karena itu beberapa hadits menyarankan agar puasa ‘Asyura diikuti oleh puasa satu hari sebelum atau sesudah puasa hari ‘Asyura. Secara umumnya, puasa Muharram dapat dilakukan dengan beberapa pilihan:

1. Berpuasa tiga hari, sehari sebelumnya dan sehari sesudahnya, iaitu puasa tanggal 9, 10 dan 11 Muharram.

2. Berpuasa pada hari itu dan satu hari sesudah atau sebelumnya, iaitu puasa tanggal 9 dan 10, atau 10 dan 11 Muharram.

3. Puasa pada tanggal 10 saja, hal ini kerana ketika Rasulullah SAW memerintahkan untuk puasa pada hari ‘Asyura para sahabat berkata: “Itu adalah hari yang diagungkan oleh orang-orang Yahudi dan Nasrani, beliau bersabda: “Jika datang tahun depan insya Allah kita akan berpuasa hari kesembilan, akan tetapi beliau meninggal pada tahun tersebut.” (HR. Muslim)

Landasan puasa pada tanggal 11 Muharram didasarkan pada keumuman dalil keutamaan berpuasa pada bulan Muharram. Di samping itu sebagai bentuk
kehati-hatian jika terjadi kesalahan dalam penghitungan awal Muharram. Selain berpuasa, umat Islam disarankan untuk banyak bersedekah dan menyediakan lebih banyak makanan untuk keluarganya pada 10 Muharram. Tradisi ini memang tidak disebutkan dalam hadits, namun ulama seperti Baihaqi dan Ibnu Hibban menyatakan bahwa hal itu baik untuk dilakukan. Demikian juga sebagian umat Islam menjadikan bulan Muharram sebagai bulan anak yatim. Menyantuni dan memelihara anak yatim adalah sesuatu yang sangat mulia dan dapat dilakukan bila-bila masa saja. Dan tidak ada landasan yang kuat mengaitkan menyayangi dan menyantuni anak yatim hanya pada bulan Muhaaram.

Bulan Muharram adalah bulan pertama dalam sistem kalendar Islam. Oleh kerana itu salah satu momentum yang sangat penting bagi umat Islam yaitu menjadikan pergantian tahun baru Islam sebagai saranan umat Islam untuk bermuhasabah terhadap langkah-langkah yang telah dilakukan dan rencana ke depan yang lebih baik lagi. Momentum perubahan dan perbaikan menuju kebangkitan Islam sesuai dengan jiwa hijrah Rasulullah SAW dan sahabatnya dari Mekkah ke Madinah.

Dari Abu Qatada ra. Rasulullah ditanya tentang puasa hari ‘Asyura, beliau bersabda: “Saya berharap ia bisa menghapuskan dosa-dosa satu tahun yang telah lewat.” (HR. Muslim)

“Hai orang-orang yang beriman, bertakwalah kepada Allah dan hendaklah setiap diri memperhatikan apa yang telah diperbuatnya untuk hari esok (akhirat); dan bertakwalah kepada Allah, sesungguhnya Allah Maha Mengetahui apa yang kamu kerjakan”. (QS. Al Hasyr: 18)
iluvislam.com

rasa excited sungguh dalam diri
mahu menyambut tahun baru hijrah kali ini.
semoga diri ini sentiasa berada
di bawah lembayung kerahmatan Allah.
mudah-mudahan.
:)

farah ainaa, nur nathirah :) :)

di kala cuti, i know more about my friends. based on what they wrote in their blogs, their thoughts and all. i do read them all! :) well, these two fellas have tagged me. it is about listing 10 facts about the one who tagged you. why i can list down all the facts? it's simply because we're friends :) ukhuwah fillah darlings :)




10 facts about my jppmate, faa (well, according to me lah for sure. hehe)




  1. berkobar. perbarisan laksamana, remember? :)


  2. suara kita sama. agak nya lah kot. elleymelly yang kata. :)


  3. cara berfikir yang agak sama. i feel that way. *yang, we'll discuss about this later ok. sini terlalu public.hehe* :)


  4. berkeyakinan tinggi. conduct senamseni and masak2 stuff, gerai and all. :))


  5. talkative.


  6. xpernah selekeh. ada one my gfs pernah kata - "farah aina mmg xpernah selekeh kan?" i replied, "mmg ponn. x pernah x brooch tudung." haha. u're so rajen lah yang!


  7. outspoken.


  8. wise jppmate :) *skrg dah kira bersara ke blom huh?haha*


  9. sassy girl. :)


  10. ceria. cheerful. yes. you are. :)


10 facts about my batchmate, tong. (xcukup lah 10! i want more, mungkin boleh buat novel pasal tong. 7 years and still counting, remember? hehe)





  1. shy girl. haha. infront of others mungkin? depan kami2, tidak. :)


  2. ulat novel :)


  3. kdgkala senyap. i love her motto - silence is better than unmeaning words :)


  4. gila-gila sometimes.


  5. tong, ingat x bigmac pakcik burger bawah? she's a big eater! haha. well, salahkan sekolah bukit merbah, we love food :)


  6. a thotful friend i must sayy :)


  7. selindang delima solo nasyid singer :) phewittttt. :))


  8. basemate nasyid f4 :) haha.


  9. a new born debater. hehe. apsal dulu x join?tong gedikk. haha!


  10. suka maen lari-lari ngan elley kat tingkat satu. *i wonder makcik penyelia mau bagi duduk satu block lagi x selamanya? kita sangat gembira di block b :)*

p/s : tong, remember kathirah awang? ahaha. sangat lwk ohhkayyy. :) miss the good old dayss.



facts about me? well, true friends know my true colours :)

a reason to smile, a reason to sleep well at night.

at least, debaran makin kurang. thank you Allah.

skemm, my beloved bestie dah start new sem. May Allah ease you darl. we may not that close now. because of the distance mungkin? but then deep inside me, i will alwaysss pray for your success :) u're always remembered, sangatt. all the love in the world. xoxo


:)





22.12.08

beautiful isnin. :)

zuely and i.

adah, me, zuely and wann.

joe and zuely.


me, nanie and wann. seremban beauties. haha.

alamanda-tepanyaki-joe blanje bowling (he's a real joker i tell youu!)-
met nanie-zuely si jiran company-
adekberadek outing(with abah supervision, of course)


they made my dayy, Alhamdulillah. more reasons to smile :)

zati halley beddie sayang :)

*F3 : before pmr. ezzati dan zati :)*

* F4 : zaman muda-mudi berbaju batik kolej. haha. haih. miss the good old days.*


happy 19th birthday darling.


i texted her.
ezadd : halley beddie. hpy 19th bday darling. :) syg selamanya!


halley : tq darling... ble kte bly jd beddie lg


ezadd : ble bleyh jd beddie satu hal, keluar pon xpnah. eee, geram betul. halley, jika ada masa terluang nnt, jom kuar dan bergembira. sblm kau fly perhaps? :)


halley : tula. miss ezd gle..hmm..ok.nanti aku inform


ezadd : okie dokie :)



she was my faithful beddie mase f4 kat kenanga, blok e. yes, saya ezzati dan beddie saya zati. :)) i miss you weyy. big time! :( hope to see you soon. rindu zaman suruh juniors buat air dalam jug buat hidangan f4 kenanga aftr jogging. :) and and not to forget, kerinduan yang amat juga kepada masa-masa pinjam meminjam hp (satu hp banyak sim.haha) semata-mata untuk meng-contact sesiapa sahaja. hehe. haih. jahiliah. rinduuuu semua-semualahhh!!


semoga berbahagia dan berjaya cik zati halwani mansor ku sayang :)


xoxo, NE :)

21.12.08

adulthood? uish.

(above) : usayd with his bestfriend (kot), pengapit beliau.

(above) : usayd and kak aween.


Yesterday, Usayd, my 2nd married cousin texted abah to ask when we’re free as beliau and his wife wanted to come and visit us. I on behalf of abah replied the text msg and yeah, kak aween and usayd dtg tadi. Before tu, while waiting for them to come, I asked several questions to ummi.




Me : ummi, how does it feel to tiba-tiba ada extra family in your life huh? I mean how you have to behave when it comes to situation like this? * I refer to the fact that kak aween needs to know more about usayd’s family, cousins and all. Ohh durhh, she’s a wife to usayd now ;)*


Ummi : it’s not easy you know. But then, when the right time comes, U’ll get used to it. Allah will help you definitely.


We : *laugh*


Me : ummi, even atie yg talkative pon kan agak rasa risau when tiba-tiba ada husband soon and kena borak2 ngan his pakciks and makciks, ish, bagaimanakah? *wondering*


Me : and what not, before this, bila visit orang2, at least, the parents are there to borak2 with the tuan rumah and all. But now, kita sendiri ahh kena handle.* here I refer to the fact that after kahwin, obviously I need to know about the husband’s side so mestilah akan berdua je pegi sana-sini and visit pakciks and makciks.* Omg, cant even think about it lah now! *laughs*


Ummi : well, it’s not easy to get married I tell you. But u dun have to worry as when u’re ready to be a wife soon, guts untuk sembang tu semua akan dtg punya lah! Lagi pon, nk kahwin tu pon mesti after dapat seru from Allah and itu maknanya u’re ready for that. And benda2 laen tu comes naturally.



Me : ummmm.



Well that’s my ummi. Always has the right answers ( well, at least it makes I feel a bit ok, haha ) when I asks things like that. We do share some secrets you know. Haha. It’s true when people say your mommy is your bestfriend. I guess my time to have ummi as a bestfriend has come. :) it’s good to know that your ummi mahu share and bercerita about these stuff, finally. Huhu.


*they (usayd and kak aween) came and borak2 ngan ummi and abah. My sisters and I duduk at the other sideof living room watching Hannah Montana. Haha. Abang sin? Tido kat atas. Haha. Usayd mmg kena borak2 ngan abang lah. I want kakak ipar juga! Hehe. And I did some observation on how kak aween nk borak2 and all! Well not bad. Hehe. And the sweetest part of all, when the husband perkenalkan ummi, abah, my sisters and all. Haha.at the age of 23, u’re now a husband usayd! Uish. Congratulations cousy!. :)*







me with along's 2nd daughter, 'amalyn nuha. along is usayd's eldest sister anywayy. that means my mak long and pak long skarang dah ade 2 in-laws and 2 grandchildren :)



Loves, NE :)

bisikan malam.

Bila ku didatangi malam
Gelora perasaan mencengkam dijiwa
Masihkah ada lagi
Dayaku menghindar dari kealpaan

Diterjah berbagai persoalan
Dihujani airmata penyesalan
Bisakah terhapus semua
Segala dosa-noda yang bertakhta

Terangi jalan hidupku
Dengan cahaya kasih Mu
Pimpinlah daku dengan hidayah Mu

Tuhanku...
Di malam syahdu ku merayu
Ampunilah segala dosaku yang lalu
Sujud ku mendambakan keredhaan Mu
Tempatkan daku di dalam rahmat Mu

Tuhanku...
Usah Kau biarkan diri ku
Hanyut terleka, di jiwa dunia membelenggu
Dan aku sesungguhnya pasrah pada Mu
Hidup matiku hanyalah untuk Mu


Ya Allah tunjukkan jalan kebenaran
Suburkan jiwa ku dengan keimanan
Hanya pada Mu Oh Tuhan
Ku sandarkan harapan
//bisikan malam,UNIC :)




i love this song seriously. it is such a remedy for my heart. the aura of this song has actually put aside the sadness inside me. yes, not to mention that this song has lower down the cuakness in me while waiting for the results.;( umm, but wtv the outcome is, i dun mind. i'm applying the real concept of tawakal ni. hehe. :) We plan and Allah too plans, but Allah is the best of all planners :) :)

besides of worrying about the results, i now feel that i should use this hols of mine to the fullest. and and not to forget i love the fact that my batch will register a week later than others. that means, i have more time at home. yeay for that :) and the sweetest part of all, i can help wann with her things on his first day for her final yr in seremban. i can send adah to school together with ummi. 2009 is her new beginning as she will be in form 1. being apart from the sisters as i berada nun di seremban, melaka dan cheras sana for these past 7 years, i missed some parts of seeing them growing up. and to have this opportunity of sending wann back to college and teman adah pegi sekolah adalah sangat cool. it means a lot, well at least to me.

umm,i miss my sweethearts, classmates, roomie and my blockmates back there in cheras. but bila terfikir the fact that i need to angkut barang beberapa angkatan naik level 2, haish itu boleh buat rasa xmau balik. haha. :)

ohh deep down inside me, i hope for more happy moments next sem. but then for now kan pls lah mktbku syg, i need to knw my results. pretty pls? cuak, worry dan pelbagai perkataan sinonim ada dalam diri. oh well, i hope for the best. if it's not my rezeki to excel with flying colours, it means i need to focus more. yes, yes, what i can do now is to wait. yes i knw. okie dokie.

i find my life is getting back to what it should be. glad glad. i am nurul ezzati that i used to be, and i am happy to get my life that i missed. thank you Allah The Almighty. :')
loves, NE :)

19.12.08

the bestie.

"thanks to the most loyal companion in my life-ezzati. u who provide a glimmer of light in d blanket of darkness, who remind me that life is still precious when sumtimes i want to give up. forgive me for my imperfection lest i stop being a human a long time ago. there are times i just want to sail to the west but what is life without adventure".
26.12.2006
:)
this super nice friend of mine is a thotful person. and only Allah knows how I appreciate a friend who never fail to spell the correct spelling of my name. the opposite gender somehow selalu lupa this small thing but luckily i have you as my friend. a perfectionist friend? :) 3 years and still counting.

18.12.08

tujuh = seven, cristiano ronaldo? hehe. :)

7 Fakta Tentang Saya
-talkative :)
-family girl
-suka makan. Ohh sangat!
-gemukk
-cerewett
-a thoughtful gf to my gfs mungkin? Hehe.
-sengal, I mean I love joking. Ceria? :)

7 Perkara Menakutkan Saya Di Dunia
-kucing melompat ke arah saya
-sesat seorang diri
-cicak yang jinak melintasi carpet di B-2-10
-not doing my best
-tersekat dalam lift
-terjebak dalam perkara-perkara yang mendatangkan kemudaratan kepada diri sendiri dan orang lain.
-tidak lagi mendapat kepercayaan ibubapa.

7 Lagu Buat Masa Sekarang
-bisikan malam by unic
-keredhaanmu by inteam
-dan sebenarnya by yuna
-cinta dalam hati by ungu
-I’ll be fine by lucy in the loo
-hot and cold by kate perry
-love bug by jonas brother

7 Perkara Selalu Sebut
-okie dokie
-hah?
-yeahh?
-insyaAllah
-nama-nama gfs bleh masuk x? hehe. Selalu gila sebut ketika panggil esp when it comes to makan time. :)
-biar ahh
-ish. Mls ahh.

7 Perkara Amat Bernilai
-dilahirkan Islam.
-ukhuwah fillah
-familyy
-food
-kegembiraan hidup
-mempunyai peluang untuk terus bernafas sehingga ke hari ini.
-personal stuff : lappy, watches, handphones etc

7 Pertama Kali Dalam Hidup
-duduk di rumah non-muslim (Japanese)
-naek teksi bersama rakan-rakan! Haha, seriously, before this xpernah!
-memilih apa yang terbaik, melupakan apa yang hanya bersifat baik sementara
-melihat akad nikah live. Usayd’s.
-mencintai origami
-tidak buang selipar yang dah rosak : umm, masih simpan dan guna si selipar pink walaupun dah dicakar kucing. dan walaupun dah beli selipar2 pelbagai jenis yang lainn. That shows yang saya sayang sangat kepada si pinkyy itu
-diberi kepercayaan membantu ummi dengan kerja-kerjanya :)


well there's a lot more of facts i must say but then the tag asked about 7 things so yeah, that's it. :)

:)
kak cakxx and mak cakxx and ape2 lah farahaina jppmate dan tong batchmate. haha. itu lawak, seriously. well, i dun think this '7' tag adalah ok untuk buat twice so yeahh, here goes what i did. :)

17.12.08

You Make It Easier When Life Gets Hard.

i know no matter how hard life is, i always have my Allah.
membesar selama 18 tahun, kadangkala saya terlupa untuk bersyukur. bersyukur di atas rahmat Allah. betapa bertuahnya saya kerana dapat terus hidup walaupun masih jahil dalam ilmu agama. dan yang paling memalukan, berterusan melakukan kesalahan secara sedar mahu pun tidak.
tetapi Allah masih sayangkan saya kerana masih memberikan kesempatan bernafas di dunia ini. kata hati, ingin memperbaiki kelemahan2 yang ada. namun hakikatnya? kadangkala leka dan tidak melakukan perubahan yang kononnya menjadi keinginan. inikah manusia yang bersyukur namanya?
saya inginkan perubahan dalam hidup, tetapi kadangkala ada saja perasaan malas, segan dan sebagainya. tetapi kadangkala hati saya tekad untuk lebih mengenali diri sendiri, menjadi lebih baik dari hari ini dan menjadi hamba Allah yang bersyukur.
saya, anda dan kita semua mmg mampu untuk berubah. tp perubahan yang bagaimana? bagi saya, pembuktian bersyukur atas nikmat Allah itu yang jarang kita lakukan. jadi perubahan untuk lebih bersyukurlah yang saya idamkan. konteksnya agak luas, jadi saya perlu berubah sedikit demi sedikit.
sebagai remaja perempuan, saya mungkin alpa terhadap pemakaian, pemilihan tudung yang sesuai (tidak jarang), aurat dan banyak lagi cabang yang berkaitan dengan penampilan diri seorang muslimah. malunya saya kerana selama ini, saya kurang menjaga. inikah muslimah? tetapi saya masih percaya kerana saya masih lagi mempunyai masa dan ruang untuk berubah. mahu atau tidak. itu sahaja.
sebagai seorang yang suka bercakap, saya merasakan banyak keburukan yang wujud hasil dari percakapan yang banyak. itu hanya pendapat saya. kerana itulah yang saya rasakan. benar pegangan seorang sahabat baik saya "silence is better than unmeaning words". itu baru pasal mengucapkan kata-kata. perihal kekuatan suara saya sendiri yang mampu menggegarkan bumi seremban, bangi dan cheras bagaimana? itu yang saya kesalkan, mudah-mudahan saya mampu untuk berubah ke arah yang lebih baik.
banyak lagi persoalan yang terbuku di fikiran saya. perihal pergaulan antara lelaki dan perempuan, perihal itu, perihal ini. ahhhhhh sungguh banyak! ya, saya perlu perbanyakkan usaha untuk mencari jawapan-jawapan terhadap persoalan-persoalan saya. masa muda/remaja hanya sekali, kalau saya gagal menitinya dengan baik, dan kemudian lebih terdorong ke arah yang negatif, hancurlah segalanya. berseronok memang gembira, tetapi adakah sang hati tenang dan meredhakan kegembiraan duniawi?
kali ini saya banyak menyentuh aspek luaran kerana bagi saya, penjagaan hati adalah sungguh subjektif untuk dihuraikan. ilmu-ilmu agama lah yang mampu membantu penjagaannya. let's pray so that i can take a good care of my heart. :) jika kita mampu mengubah aspek luaran, secara tidak langsung hati akan turut terpujuk untuk terus ke arah yang lebih baik. itu hanya pendapat peribadi. yeah, itulah yang saya rasakan. hurmmm.
Alhamdulillah saya mempunyai teman-teman di sekeliling yang selalu memberi nasihat dan tunjuk ajar secara langsung mahu pun tidak langsung. teguran kalian memang saya alu-alukan. saya akui pada mulanya agak sukar menerima teguran tetapi apa yang saya pelajari ialah, pahit itu menyembuhkan. InsyaAllah.
what past is past. saya sayang Allah saya more than anyone/anything else :)

14.12.08

they are the ones that keep my life going :)

holidays. i love being home. with the parents around, siblings, and not to forget, dearest neighbours*weyyh, korang wajib teman aku mkn kat mamakk* and the best thing of all is that i get to spend more time with dearest sisters and bestfriends :) went to midval for several times this hols. huu. yes yes, boring. but then it is the easiest place to go with your siblings, so yeah, midval lahh.

smlm, i had a gf date with anne, my dearest bestie, an engineer-to-be :) still kat uia pj, final sem before masuk gombak. good luck then anne. lepak sembang dgn gembira dan sungguh emosi kat mph, while waiting for my sister, adah yang sebok nk beli novel. wann pon ikut but then she's with uchu that time. uchu is her starter. haha. teringat college. :( so yeah, wann and i bergilir2 babysit adah. see how baik we are :) hehe.


hanya window shop sahaja smalam with anne. i met nabaw anyway. ohh haha, shud i mention beliau keluar ngan bf beliau? :) :) dan another one guy friend and satu lagi kwn perempuan. baw maju. haha. rinduuuu lahh. dormmate mase f1, housemate dan bnyk lagi lahh :) haha. umm by 4.30pm, sudah kena pulang so i dun have much time to choose which sandal yang menjadi idaman. dah nk beli dah tp mls lah nk pilih cepat2. was craving for this one pink nike sandal, but haha, tersangat cute for an 18-year-old girl like me. so i've changed my mind and mahu reebok sandal pula lah, agak sesuai. so later i'll buy. IA :)


ate at mcd with anne, talked about life, anne's love life and etc. so happy to finally have a chance to talk to anne. eyh good luck with your love life anne, haha. it has been 7 months for anne and farhan haziq, so, guys aka my high school debatemates, all the best. :) semua ambil stock2 budak debate. haha. what a small world, zuely ngan apon, juga debatemates saya. uish. debater mmg sesuai ngan debater juga ehh? ;) tinggalkan one smart debater for me, will You? :)
basically, life's getting happier day by day. a big yeay for that. sale semakin best and i think i need to stop buying things, i have to save some money to go out with girlfriends nnt. hehe. and yes, nk kuar maen bowling with dearest classmates. nk kalahkan si eysamuden. important mission tu :) bnyklah nk buat. miss the cheras girlfriends sudahh :( and at the same time rasa tak mau dapat results sem 3. haihh. gila la zadd. too many wishes that i wished for. but then, deep inside me, i know that i need to go with the flow :)


while i still at home i better appreciate what i have now; spend more quality time with the dearest family, kemas rumah, tgk tv and yes a lot more benda boleh buat :) catch up with old friends agak nice lah! :) see, i shud be grateful for everything i have. friends, besties, knights, girlfriends, family, neighbours, high school debatemates dan semua2 lah. :) it's so nice to love and to be loved ok :)


being far away from your girlfriends is not something nice kan, but getting their text msgs almost everyday *they texted mcm bergilir-gilir, sgtlah x sunyiii :) i love u guys weyhh* boleh membuatkan hati gembira, ohh sangat. :) looking forward for more gfs dates next sem, more diskusi(s), more study sessions and more lawak2 sengal :)


u guys are the ones that keep my life going, seriously :)

thank you for being around ye semua.

setelah sekian lama, now pah and i baru sedar we dun haf each other's ym id. haihh.sangat lah merepekk. but now, tidak lagii :)






10.12.08

April Ohh April :)

APRIL


i found these facts pasal april clan from mane ntah. browsing around just now and
dah bnyk kali jumpa before this but now baru nk sebok2 amek tahu. :)

  1. Sangat aktif dan dinamik. *aktif bercakap. eh? haha.
  2. Cepat bertindak (buat keputusan, tapi cepat menyesal) *ohh well, yes kot. that's why i always need advisors by my side.
  3. Sangat menarik dan pandai manjakan diri *huh? haha. manjakan? shopping untuk diri sendiri ke? ohh yup.
  4. Punyai daya mental yang kuat *daya mental yang kuat untuk terus melawak ke? haha.
  5. Suka diberi perhatian (dan pujian) *ohh i love attention from certain people only. mamak seksyen 4 tu x termasukk. haha.
  6. Sangat diplomatik (berdebat dan selesaikan masalah orang) *eh tp aku debat sebab papa. hehe. diplomatik eh? mcm xselesaikan masalah pon. tolong melawak sengal ade lah kot. huhu.
  7. Sangat berani dan tiada perasaan takut *eh eh mcm slh. aku takut cicak lah. haha. stakat menjerit mintak order tu beranilah kot. eh ke itu xmalu namenye? whu cares. saya punya sukalah.
  8. Adventurous *xsangat. bukti : naik gunung datuk xsampai atas sekali pon. haha. didiey pon same, so aku xsegan sangat.
  9. Pengasih, penyayang, sopan santun dan pemurah. *haha. sopan santun xboleh blah laaa. akan. tp for now, tidak lahh.
  10. Emosi cepat fentsik (perlu belajar kawal emosi) *umm. saya emo kalau xde food je. agaknye lah. haha.
  11. Cenderung berdendam *but i always try to forgive and forget lah.
  12. Agresif dan kelam kabut *omg. kelam? abang selalu kata sebegitu. yeah? am i? haha. ok. agresif = garang ke? mmg.
  13. Kuat daya ingatan *xberapa laa plakk.
  14. Punyai naluri yang kuat (intuitive) *ummm. i guess so.
  15. Pandai mendorong diri sendiri dan orang lain *kalau x motivate diri sendiri, tu namanya gila. saya suka sokong orang. that answers why i have magic colour and coloured cute cards dalam drawer. senang nk buat cards abd bagi when people need them :) cheers.
  16. Berpenyakit di sekitar kepala dan dada (esp perempuan) *ohh this is so true. umm.
  17. Sangat dan terlalu cemburu *haha. mestilah jealous ok. esp when bf lama si cristiano ronaldo sayangku ohh dah ada gf. haha. crap.
  18. Kelam kabut buat keputusan *berapa bnyk kali la nk ckp pasal buat keputusan dan kelam. mmg agak kelam ehh april babies? haha. ok.

tetiba teringat kat awak lah hasanah. haha.

.roslinda kata sedih-sedih ni bukan ezadd. so ok. byebye to semua kesedihan.

pls dun make me cry once again. i had enough.
:'(

9.12.08

hoi hoi.

haha. kau ingat aku kesah? omg. silap besar lahh.
meh aku mau tanye ape kaitan itu dengan itu. haha. tiada kaitan bukan tetapi gembira benar kau menyatakannya.
u la la. huu. xpelah. suka ramai anda lahh.
yang penting ana uhibbu this kind of peacefulness.
:)
alfatihah to uncle rosli, auntie ruziah's beloved hubby. yang pergi tetap akan pergi, semoga roh beliau berada dalam kalangan hamba-hambaNya yang beriman. why lah now i became so sensitive? heard the news still ok lagi but when abah and ummi started to crite and all, sedih lah. :'(

zaity.zati :)

we're only debatemates back there during our schooling years. we met again here in cheras. and i'm glad for having her around. it's good to have familiar faces besides you kan? :) friends etrnally zaity dear. through thick and thin, darling :)
luvs luvs luvs
:))

si jelita swift yang mjadi idaman ohh :)













girlfriends know how much saya suka lahh this kereta. semua swift yang pernah nampak ketika ada gfs dates, elley akan kata mereka kereta saya. haha. si swift ohh, jelita kann? wuhuuu. mahulah. :)
well, inilah bahana duduk terlalu lama di rumah, saya tend to ingat apa yang saya idam-idamkan. haha. ok, kegilaan kepada swift kini kembali. haihh.



8.12.08

ezzati is a tough cookie. wuhuu.

this year's raya korban was ok.
except for the fact that i slept for the whole day. yes yes i did. went to surau
al-kauthar *section 4* for sunat aidiladha prayer and had a breakfast at mcd.
hehe. i ate a lot lah for sure. i've been in sadness for the whole day yesterday
and today i woke up and yeah started to accept the fact. well what fact is it,
i'll keep them all to myself.
tidak pergi lihat orang sembelih lembu and kawan
ropie-kambengg *haha* as hujan sangat lebat. i'm having a bad flue, well that
answers your question elley on why my voice sangat laen. umm. i cried? hell
yeah. but now, i'm ok. having a chat with ummi once again this afternoon and
yes, i believe in me. i'll be fine. ohh anyway back to sembelih thingy - hanya
join program korban kemboja. hey people, selamat hari raya korban
:)
text msgs from bengg di malam raya mmg
menyampah-he reminded me about cicakman movie. haha. bengg. sengall. i'm not a
cicakwoman lahh mind youu. haihh. tp xpelah u're a sengal bigbro we already have
in class, so we'll definitely xkan complain dgn kesengalan kau. hehh.
:)
raya wish from dd si president menyentuh kalbu,
that's is so true dd. thanks.
well peeps, selamat hari raya. :) i'm so in raya
mood. i'm in the mood untuk baca novel as well lah.
:) yes yes, move on. wtv it is, i AM
trying.

7.12.08

Selamat Hari Raya Aidiladha.

this is hard. really hard. :'(
elleymelly, thanks for being around. a phonecall sampai clcm kering was the best i can do to talk to you darl.
u're my lifesaver. fly me to mulong. :'( i need my elleymelly.
selamat hari raya aidil adha.

fate has its plans, always. yes i do believe in that.

speechless. pening. i dun know what is happening now.
i hope u understand. may u find your happiness,
your true happiness i mean. u might think
i am a weirdo of all girls u've ever met,
but what more to say? i just go with the flow.
i still believe that things happened for a reason.
me myself feel that this is hard but just so you know,
when my mommy and daddy said that this is the right thing to do,
i'll definitely obey. :'(
let us forget the past, thanks for being around.
you're such a good company.
i'll be praying for your success. no worries.
now you can be what u wanna be. u can do what u wanna do.
and you can think what u wanna think.
i'm sorry. my bad.
:'(

gembira, ye saya.






















































nak nak nak nak!
hey hey lesportsac, mengapa mahal sangat dan membuatkan
saya berfikir 5 kali untuk beli anda atau tidak. *sigh*