Pages

30.11.08

gfs kelantan.

kakwae :
  1. sayangsku sume. xkirelah apa yang anda sume sdg lakukan, saya di bachok terchenta sdg merindui anda sume. teringat saat mkn dan b'diskusi b'sama2. i miss my gfs. epy hols.
  2. sayangs sume. saya berharap tido anda ditemani keindahan cahaya bulan dan sinaran bintang. rindu kan kesengalan anda sume. semoga gadis2 cantik tido lena. slamat malam.
elley :
  1. di sini aku sepi sndri. tknangkan tman2 yang sdh 2 minggu x bsua muka. tiada lagi hilai tawa. tiada pula gosip diskusi. rasa ingin berjumpa,. tp, jarak memisahkan kita. hanya teknologi yang dapat mhubungkan kita. ouh. kawan. sentiasa muncul menjelma.. tak kira aku sepi, gmbira, sakit, susah atau senang..kerinduan hanya mampu membara di hati.
hoi hoi gadis-gadis jelita kelantan. saya rindukan kalian juga :'(
saya dan dira - kontinjen selangor.
kakbudd dan kaktgh - kontinjen kedah.
errr.. tapi kami masih belum pandai berpuisi seperti mereka. hehehe.
tp kan ape2 hal..
hoi gfs sekalian, bergembiralah dan keep in touch untuk segala perkembangan.
jauh di mata, dekat di hati :)
ohh kakbudd, tq for the mms, mmg cun abess ahh! :)
*jgn lyn sangat si penchenta cik kelawaq tu. dia gila. kakbudd chantekk.* :))

With Love.


setiap hari, hati saya menjadi kurang tenang tentang perlakuan saya sendiri yang saya rasakan amat berbeza dari sedia kala. Alhamdulillah ada rakan-rakan sekeliling yang selalu mengingatkan saya yang fate has its plans.

saya bersyukur kerana akhirnya saya tersedar dari lamunan sementara yang mungkin membuatkan saya sedikit bahagia tetapi sebenarnya tanpa saya sedari, ia semakin merosakkan saya. merenung dosa-dosa lalu, air mata saya tanpa segan menitis. menyesal dengan apa yang telah berlaku. dan saya bersyukur kerana perlu melalui perkara sebegini rupa.jika perkara yang saya sedari sekarang ini tidak saya ambil peduli semalam, mungkin saya masih hanyut dalam dunia saya sendiri.

saya bersyukur atas kongkongan ibu bapa yang pada mulanya saya rasakan amat membebankan dan membosankan. benarlah "boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal itu amat baik bagimu. dan boleh jadi pula kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu" (Al-Baqarah : 216). Allah knows best.

dalam kebanyakan perkara, kita tahu bahawa ia salah dan akan mendatangkan kemudharatan kepada kita, tetapi mengapa kita masih lalai dan terus menerus melakukan perkara tersebut? ya, kerana kita insan biasa yang kadangkala alpa dalam kehidupan yang kita sedang lalui. pengalaman merupakan guru terbaik.

saya bersyukur kerana ada rakan-rakan baik dan kakak-kakak kesayangan yang selalu mengingatkan saya. ada rakan-rakan yang sanggup berkongsi pahit manis hidup ini. yang memberikan sokongan ketika saya amat lemah. sanggup berkorban, membantu dan memahami kehendak serta sentiasa ada di samping saya apabila saya perlu melalui laluan-laluan getir dalam hidup.terima kasih atas kehadiran kalian dalam hidup ini. kalian merupakan penyeri dan sentiasa membuatkan saya ada lebih alasan untuk hidup gembira.

saya amat sedih dengan kelekaan yang saya telah alami sepanjang cuti semester kali ini. Alhamdulillah, cuti masih panjang dan saya masih ada waktu yang panjang untuk berbincang dengan ummi, mendengar nasihat dari abang dan bertukar-tukar pandangan dengan abah. merkalah ratu hati saya. tidak pernah mengecewakan saya dan terus menerus menjadi penyeri hidup saya. wani dan adah masih muda untuk saya kongsi masalah atau beban ini. tetapi kalian juga penyeri hidup ini. (walaupun kadangkala kita ada perang besar, but what ever happens, we're still sisters) namun hakikatnya saya masih perlu waktu untuk bersendirian. ahli keluarga sudah mula pelik kerana saya tidak lagi menghabiskan masa duduk di ruang tamu atau bising-bising mengajak makan di luar, sebaliknya hanya duduk di bilik sendiri dan turun jika ummi memerlukan bantuan saya untuk melipat kain, vacuum rumah dan sebagainya. saya juga akan turun jika abah menelefon telefon bimbit saya,memanggil untuk makan tengahari dan malam. begitulah kehidupan saya dua tiga hari ini. saya banyak habiskan masa bersendiri.

amat sedih mengenangkan kesalahan yang saya rasakan amat melekakan dan terpesong dari pendirian saya selama ini.terima kasih kepada rakan-rakan yang telah memberikan kekuatan secara langsung mahupun tidak langsung. kalian sedikit sebanyak telah membantu menguatkan semangat saya.

benarlah kata ummi, Cinta Allah tak pernah mengecewakan. saya banyak habiskan masa melihat tafsir ayat-ayat Al-Quran yang banyak membantu menguatkan hati saya yang semakin lemah. saya amalkan almathurat semula setelah lama saya tinggalkan sepanjang cuti dahulu.sungguh alpa hamba-Mu ini ya Allah. berikanlah aku kekuatan dan bimbinglah aku ke jalan yang benar ya Allah.

"Dalam hidup,terkadang kita lebih banyak mendapatkan apa yang tidak kita inginkan. Dan ketika kita mendapatkan apa yang kita inginkan,akhirnya kita tahu bahawa yang kita inginkan terkadang tidak dapat membuat hidup kita menjadi lebih bahagia."

bagi saya, saya tak pernah kecewa dengan apa yang saya tidak dapat atau yang gagal saya peroleh. tetapi saya kecewa kerana sepanjang proses saya mendapatkan sesuatu itu, banyak prinsip hidup (yang selama ini sebolehnya saya jaga) saya abaikan. itulah yang membawa kepada kekesalan yang amat.

saya biarkan air mata saya terus mengalir agar diri ini mendapat pengajaran yang setimpal dengan kelekaan saya selama ini.

wahai masa silam yang melekakan, sudikah anda pergi dari hidup saya? sila sila. dan jangan datang lagi. anggap saja saya lalai dalam menjaga diri dan kini saya akan cuba membetulkan keadaan. terima kasih. saya sudah mempunyai masa sekarang yang selalu menyokong saya dan insyaAllah membawa saya ke jalan yang sepatutnya.

dear friends and girlfriends, thanks for being there, always. u guys know who you are. thanks for making my life a meaningful one. kesengalan kalian lah yang memberikan saya lebih peluang untuk terus ceria dan sentiasa positif. terima kasih. May Allah bless all of you. :)

with love, Ezzati.

29.11.08

fly me to jupiter.

kebodohan lama kembali semula.
i'll survive seperti dahulu kala.
rintihan hati : abang, come home quick pls, you sister is now in a bad level in controlling her emoshi.
fly me to mini kl *kuala lipis*, i need my skemmydollie.
fly me to melaka, i need my roslinda.
fly me to mulong, i need my elleymelly.
fly me to jitra, i need my kakbudd.
fly me to bukit selambau, i need my kaktgh.
fly me to bachokk, i need my kakwae.
fly me to subang jaya, i need my nadiraazizan.
ohh yes, i need ALL of you.
current rasa hati :
  1. dah tido seharian tanpa rasa pening
  2. rase mcm nk buat cupcakes dan hias dan kemudian derma kat rumah anak-anak yatim.
  3. rase cam nk buat kenduri doa selamat untuk buat hati gembira.
  4. rasa nk lari-lari tanpa penat supaya xnmpk tembam sangat.
  5. rasa nk pegi sogo, jj dan segala shopping mall yang wujud. nk beli sebanyak mungkin. tp xmau lama-lama. lenguh. nk tros amek bayar dan pulang.

ohh keserabutan yang x sepatutnya berlaku semasa cuti semester tiba-tiba datang. rase nk lempang laju-laju. siapa? KAU. ye. anda.

28.11.08

semoga Allah mencucuri rahmat.

Al-Fatihah buat Datuk Razali Ismail yang telah pulang ke rahmatullah hari ini.
kematian beliau merupakan satu kehilangan besar buat arena pendidikan Malaysia.







termenangis dgn dasyat lepas abah btau pasal kematian beliau. i dun haf any reasons to cry ponn tp ye la, agk emosi dan sedih berganda. may Allah bless you.

25.11.08

origami. memories. K & K :)

ORIGAMI :)



staying at home is not really boring anyway. i've been following origami instructions from youtube and metacafe. :) someone suggested this as i somehow couldn't understand instructions from origami book given by kaori ( my host sister when i was in japan dulu ). haha. xpaham weyy. bila tgk kat youtube, sebenarnya x lah sesusah mana. huhu. made quite a lot origami(s). hee :) this is such a happy feeling i tell you. happy happy happy. at least, i used some of my time doing something benefitial during this long holidays :) it has been a week. i still have a few weeks more to learn some other things that matter to me. well at least, to me.

KAJANGMATES :)


went to mlat's blog. she's now a good cook weyy. jealous lah tgk all the cakes mlat. nnt share the recipe ok darl :) i miss you lah kjgmate. i miss the other kajangmates as well. sue and didy. kamu semua cuti lain-lain. kau plak mlat, sangat jauhh. i miss our kjgmates outing :( nnt keluar sama jomm! my parents xkan tanya banyak kalau aku ckp - nih keluar dengan kajangmates lahh. hehe. they trusted the 3 of you darls! :)


KNIGHTS - ER1 DARLINGS & TONG :)


went to tkc last saturday. visited asiah and nanie. spm visit lah kiranya. hee. ohh how i miss the good old days with knights darlings :( lepak-lepak kat block E lounge. sebelah room kesayangan saya, pah, qurn dan athen - ER1 :) hoi hoi block E, rindu lahhh! rindu nk jerit-jerit berebut shower and nk jerit-jerit sroh housemates tron block setiap pagi. rindu rindu rindu. and skarang lepas keluar college - i really glad for having tong around. *name tong ni start mase f3 kan? hehe* batchmate dulu kini dan selamanya :) it's good to know your knights ada di persekitaran. haha. dekat sangat plak tuh. i'm grateful for that. :)


tong tong, just so you know - having you for more than 7 years is such a great gift from Allah. tkc kmm and ipt :) may Allah ease us. 5 years in tkc, few weeks in kmm ohh londang, and 1 1/2 years in ip teknik. it has been 7 years of a beautiful frienship. we may not that close to each other but to have you around completes me lahh tong si batchmate. 7 years and still counting :)

24.11.08

wanted : abang sin.

abang tiada jadi agak sukar untuk beli lunch. yes yes. i still dun know how to cook. and yes, masih blom blaja lagi. hee. jadi hari ni nk dijadikan cerita - dari pagi sampai petang xmkn nasi langsung as semua orang mls nk keluar pegi beli. ummi and abah tiada. abang ponn. adah wann and i je. antara semua mmg xde sape yang rajen. jadi, semua ponn amek langkah bijak masak maggie sahaja. dan diorang ada mengumpat - payah lah kaktie nie xreti masak and xreti drive. hish. ohh adek2 ku sekalian. saya mahu je blaja. tp rasa blom sampai masa. cita-cita keinginan impian semua ponn ada tp mls mengatasi segala. dan segan juga. hee. pasal drive : akan dipertimbangkan tahun hadapan. nk try drive abang's kancil bila beliau pulang nnt. akan amek lesen skali ngan wann. hehe. dan pasal masak : ummi xpernah bising walaupun beliau tahu saya xreti memasak so how? nk tolong beliau masak mmg xde harapan. jarang masak dan kalau masak ponn sangat laju. xboleh nk catch up lahh ummi. and dia akan gelak kalau saya tanya - ummi, masak ni camne? hish. haha. tu yang down dan rasa malas sangat. huhu. ummi, i am not blaming you, but yeah u know me better kan? i will pandai masak kan one day? HAHA.

yes yes adek2, saya agree mmg payah kalau xreti masak dan xreti drive. complete kan saya? dua-dua saya xreti. hehh. ok ok. nnt saya belajar. sedikit sedikit. ok? :) have faith in me people.

abang:cepat lah balek. we need someone untuk tolong beli lunch nih. cepat cepat. nnt adah and wann bising.*sigh*

impian baru : nk kawen dengan chef lahh. haha.

23.11.08

kaktgh's 19th birthdayy :)


selamat hari jadi ke-19 tahun lahh kakakku si tgh :)





















actress. kakak. penolong ketua kelas sem iii. kadangkala emoshi. suka perasan kampung *haha*. loyal companion. easy going. good advisor. cobra. riang. char kuey teow. penyajak kebanggaan. hee. sweater hijau. baju kelawar hijau. selipar2 hijau. nk jadi cover girl majalah dara :)








XOXO




21.11.08

jumaat yang mulia.

went for bowling bersama zuely :) 2 games. tak saket tangan mcm dulu. hee. thanks zuely for the ride. :) sangat best bila ada rakan sebaya yang boleh drive. dan dan dia drive mmg boleh buat orang tersungkur. bwk kereta x ingat dunia lahh weyy. hee.
and and met ainur liyana, kawan yang dah 7 tahun xjumpa. kawan setahfiz. hehe. ade hati kate kitorang muke dah lainn. oh oh agaknye beliau nk ckp ni "eh ezzati, kau maken tembam." haha. tp mungkin beliau xsampai hati. hehe. gembiralah kesimpulannya. kalu xpegi bowling, xdapat tau ponn yang ainur still wujud kat bangi. hee. good luck for your future undertakings darl. :)

went to klia as well. hantar ummi. beliau ke melbourne for a week. weee. beliau tanya mahu apa. anything! :) dah bsr kan. xkan ahh nk lagi ape2 yang cute lahh bagai. one day nnt saya pergi sendiri ok. haha. *impian dan tinggi cita-cita kann* hehehe.

pegi alamanda juga. nk maen bowling ngan abah, wann and adah tp penuhhh weyy. gila ahh. akan pergi lagi nnt. :)

oh oh anyway abang sin kesayangan ade rugby training kat melaka. beliau kata ada match kat perak. beliau akan balek 2 Dec nnt. woi lama nya weyh. siape nk bawak adek2 kau nih jalan2 weyy. hoi hoi, pulang cepatt ok!

cuti lagi brape lama ha? adoii. dah xtau nk buat ape. dah blaja origami sampai muakk. hee. dah bnyak origami dah saya lipat. hehe. dah agak biasa buat kerja rumah. hehe. perihal larian atas mesin itu masih berjalan. oppss, masak je yang belum lagi. saya akan pertimbangkan :)

20.11.08

beliau.







text msgs from kakbudd agak mengejutkan.ye lah di petang hari. dikala adek tgh mahu tidur petang. haha. dan membuatkan adktgh berfikirr. heee. :)
i'll go with the flow. it's a long wayyyy to go ponn kan. :)



beliauuu ohh beliauu..


baik ke?
smart ke?
haha

taste adk tgh ke?
gelong atau tidak?
ok atau tidak?
haha

huhu. i dun knoe. i need my girlfriends to guide/consult me lahh. heee.
oh oh anyway i still belong to SS ok didiey si president. hee.
"the right guy will come on the right time"


:)

zuely. raj. upnm. gembira. :)

ni lah raj. haha. gembira berjumpa anda. dan dan dan kelakarlah lihat anda kawad sepanjang masa. heee. xpelah, asalkan anda bahagia. :)
zuliey :ezad, siap cepat. pkol 11 lebih aku amek kau. nk kuar. siap2 eh. nnt dah nk sampai, aku roger.
me : okie dokie.


yeay. kluar lagi. haha. bosan lah duduk rumahh. :) cepat2 sidai kain. siap2. dan keluar rumah. beliau ambil. hee.



first destination : LRT Sg. Besi. anta Ude (Adek Zuely)


kemudian : lalu2 depan UPNM. texted raj tp lembap btol reply. balik bangi.


dan dan : teman si zuely. beliau ade walk-in interview for cikgu tuition. *ohh beliau tahfizmate saya. yes, semasa sekolah rendah. dah x jumpa berapa tahun ntah tp finally berjumpa semula ala-ala jejak kasih mase debate kat uia 2006 :) dia jiran aku je ponn. tp jarang jumpa! haha. nama pusat tusyen tersebut : pusat tusyen cikgu mariyam. haha. cute kan nama. heee. :)


selepas itu : pegi sg besi semula. amek Ude. hee. and and the best part of today's outing ialah



melawat Raj @ Raja Muhd Asyraf di UPNM :))


*beliau antara rival tradisi. tp aku berjaya mengalahkan beliau semasa PPM 2006 dahulu. hehe*


sangat susah nk melawat. kem sungai besi sangat besar. nk masuk mesti letak IC kat pondok guard. and kene isi borang. gila lahh. bukan aku nk gi culik orang ponn. buat lecehh je. panas2 tu kene isi borang, tinggal IC, amek pas pelawat dan sebagainya. haha. xpe. demi rakan seangkatan debat sekolah menengah, kami gagahkan jua. raj kau shud berbangga dapat kawan cam kitorang.


sangat gembira lahh dapat jumpa rakan. haha. have fun studying raj. :) good luck for your future undertakings :))


thank you yeahh zuely for the ride. kau lah jiran yang amat disayangi. walaupon sebok bergencatan hp dengan bf, masih sempat mengajak aku keluar dan melawat rakan lain. heee. :)


19.11.08

bilall sroh buatt :)

7 keajaiban (kepelikan) tentang diri sendiri:

  1. xboleh tgk movie. pening. setiap kali pergi mesti kena letak minyakk. xselesa lahh. haha.
  2. lenguh lenguh dan lenguh setiap kali berjalan bersama sesiapa punn. hee. mesti duduk sebentar dan berehat. hehe.
  3. for a girl, i eat A LOT. cerewet tp bila dah suka, mkn x ingat dunia. dan kadangkala ter-nanges jika keinginan untuk makan xdipenuhi. contoh : xdapat otak-otak semasa di velo. hahaha. itu lawak dan nampak agak obses dengan makanan.
  4. suka pakai seluar tido. sebenarnya, kalau boleh, nk pergi jalan-jalan pon saya mahu pakai seluar tido yang comel2 itu. haha. tp kan, seluar tido yang comel kebanyakannya agak singkatt. benci btoll. dan dan suka pakai baju muhsin untuk tido. selalu rindu beliau mungkinn. hee.
  5. rasa macam drive tu satu perkara best. rasa mcm nk drive lahh kesimpulannya. jealous tgk muhsin ke sana sini. oh oh tp nk gi ambil lesen belom cukup berani. sigh
  6. tak boleh tak makan ikut waktu. nnt pening. mkn xbleh sket2. kuantiti perlu cukup. hee. terima kasih kepada cafe. walaupun xsedap, tp jika anda tiada, kelaparan dan kepeningan lah saya saban hari.
  7. saya benci asap. asap rokok, asap bakar sampah, segalanya lahh. akan menyampah dan rasa nk tido kalau terbau perkara sedemikian rupa. tidak dilupa : akan menjerit kemarahan sehingga puas hati.

ok. bilal. saya dah buat. saya baca blog anda lahh. hee. nway, saya x allow comments sebab mls. hee.

:)

hols ohh hols.

jumaat - ahad ( 14-16 Nov 2008 )
Johor Darul Takzim
gembira riang gmokk haha
isnin ( 17 Nov 2008 )
teman wann dan adah menonton wayang
HIGH SCHOOL MUSICAL
pening weyy. sangat lahh xboleh tgk movie ohh. rasa pening nk muntah semua ada.haha.
selasa ( 18 Nov 2008)
taufiq sroh balik maktab. kena jemput iptar datang. travel alone.
ohh dgn adah. haha. kira hebat la tuhh. :)
iptar sangat lembap. eee. benci. balek lambat. xpelah. eyy thank you kakbudd sbb btau arah tuju yang betul.hee.
rabu (19 Nov 2008)
berehat sahaja. eh eh lari atas mesin ummi juga. total : 2.3 km.
hehehe. ok lah tuh.
sidai kain dan angkat kain juga.
meng-vacuum rumah. haihh. kepenatan.
lari-lari jugak, makan pon berganda. haha. bagaimana nihh? hee.
adakah ini petanda aku akan gmokk selamanya? haihh.

17.11.08

johor ohh johor.

jpp ku sayang ada buat this one trip to johor. huu. at first xmau ikot. mls. well, yeah, sangat mls. huhu. tapi :

jumaat, 14 November 2008


texted eysamudden ohh si jppmate asking "kat mana?" he replied - "depan pejabat". ok. so dengan lajunya langkahan from block b ke depan pejabat sana berbaju pink short sleeve with jacket *normally used untuk tron beli mknn* berslipper bananapeel berwarna pink dan seluar ape ntah. tujuan tron : nk byebye jppmates sekaliann. hajat tak kesampaian as abg koko and abg shah sroh pegi johor jugakk. haish. i dun hv any seluar(s) or tshirts left. semua dah di pack and and and dah kat dlm plactic baju kotor. hee. kambengg. i dun want to go kan at first. padan muka. jadi, titi *my name,jpp brothers sisters called me that. geli kan. i know. haha* pergi dengan pantas naek tangga sampai semput dan kemas kemas kemas - 4 baju kurung. baju tidur dan perkakasan lain sahaja sempat digapai. ohh sangat rush. ber byebye dgn girlfriends kesayangan - kakbudd, kaktgh and elley. salam zura si roommate terchenta dan terus ke bus. hee. ohh ohh anyway texted H ajak ikut sekali. dia mahu. so yeay. mari pergi johor. haha.


dalam bus yang bosan tuh - duduk kat 2nd row from depan. conquer 2 seats. hee. duduk depan kak iena. hehe. si H dok tepi sana. dok borak-borak ngan dia sahaja. orang laen sume tido je. eysamudden paling dasyat ohh. sangat lama beliau tidur. gila sungguh. bus berhenti sahaja, semua tron makan. berapa kali berhenti ntahh. ohh bahagia. makan all the wayy. hee.


sampai ipti. makan lagi. haha. see, sangat bahagia kann? ada diskusi ala kadar sahaja. lepas cakap-cakap tuhh. balek bilikk. dis tym share bilik ngan kembarku ohh si kakha, kak teha and kak yus. :) mereka rock. saya je junior. hehe. siap siap siap. gosok baju kurung. *yes, baju kurung. hanya baju jenis itu saya bawa. sekian terima kasih*. haha. pegi danga bay. hee. ber-baju kurung yeah mind you. susah la nk maen binatang-binatang cute yang ade kat situ. haha. maen kereta gila. maen ape ntah tuh dan makan lagii. heee. kak ina nk blanja. best kan? thank you kak. i ate a lot lah. tu semestinya. haha. sume orang maen basikal yang bleh naek 6 orang tuh. tp saya, si H, kak ton and kak ina memilih untuk makan. ok. kemudian pulang ke ipti dannnn ape lagi - tido. :)


sabtu ohh sabtu, 15 November 2008


pagi - subuh. bangun nk bukak pintu bilik. seksa. xreti buka. haihh. orang lain masih tido. rasa nk menjerit xreti mau buka. tp sabar. kang terkejut pulak sume orang. haha. setelah 10 minit mencuba. berjaya. hebat kan? hee. solat dan tidur semula. kemudian iron baju. ape lagi? baju kurung lahh. haha. sume orang dah siap, aku baru nk mandi. biarlah lambat. pakcik2 bus yang cute xkan tinggalkan kanak-kanak riang sepertiku. hehe. breakfast. nasi goreng. mak aii, pedas. xmkn. hee. ok. hari ni pergi iptho pulak - maktab ayah si kawanku zakiii :) sebelum tuh singgah ayer hitam menghabeskan duit. sepanjang jalan, sangatlah banyak makanan saya beli. haha. yeah, food kan satu kegembiraan. anyway, bought this one bantal - warna pink, bentuk hati, comel lah! :) jarang lah saya nk beli barangan sebegini. hehe. kak ina pengaruhhh! hee. dan dan dan beli satu bag hello kitty. haha. comel. ok. dah2 lah tuh menghabeskan duett.


petang - sampai iptho. room skali ngan anis si lompatmate. gembira. lawa lah bilik mereka di iptho. ade bilik air dalam room. cool kan? :) siap-siap solat dan mandi dan segalanya lahh. kemudian makan beryani gam batu pahat. ohh tapi saya x order yang gam. order biase je. hee. mkn xingat dunia. kak ina nk byr. ok! hehe. mkn otak-otak sampai berapa ntah. mcm ade pertandingan makan je ngan si H. haha. naik bus - terus saket perot yang dasyat. naseb baek bwk minyakk. haha. yuyi cap limau lahh yang pasti. H gelak-gelak cam kambeng je. diam lahh.


malam - bus berhenti kat surau mane ntah. yeay. off to toilet. haha. solat jamak qasar. lega dah solat. legalah untuk segalanya. haha. teman mereka beli kerepekk bagaii. naik bus selepas itu dan bergerak ke batu pahat mall. mall baru kan zaki? hee. mereka dan H maen bowling. saya teman kak ina dan kak ton beli kasut. haha. saya xbeli. ummi dah sound dahh. :)) hee. kemudian gi tgk mereka maen bowling. sokong sket2. eysamudden asyraf taufiq wanrbt mama H maen bowling. H mula2 kata hebat. haha. tp paling gelong. hee. tp H, aku still sokong kauu :) eysamudden-100points. haha. go dean :) asyraf si bestfren baru dean *haha* menang weyy. brape ntah points beliauu. syabas. kemudian pulang. H and i lapar so we decided to buy something to eat. kfc. hee. cheesy wedges :) tq H. pulang ke iptho dan tido. tp H and other fellas yang sangatlah xkenal erti penat pegi merayau mane ntah. mereka pulang 7.30 pagi. menyampah kann. dah la x ajak. haha. xpelah. tido lagi bestt. :)


ahad, 16 November 2008


pagi - naek bus. yeay. pulang. singgah melaka. saya dan H ikut kak ina kak ton dan anak beliau si hasanah jalan-jalan kat dataran pahlawan mall *kot*. terasa boring, H and i pon berhajat nk naek beca atau naik taming sari *benda baru kat melaka yang naik tinggi-tinggi pastuh pusing2 sket kemudian turun. haha*. H lah teringin. saya prefer beca. kami pergi la nk beli ticket. mak aii ramai orang. xjadi. haha. padan muka H. beca? x juga. mls. jadi pergi semula join kakton dan kak ina. beli mcd dan mkn dalam bus. ate nasi lemak first. H punya pasal. mls nk layan. makan makan makan. at first saya je order milo. kak ina dan H air gas. tp H sebok. he ordered milo as well. minum milo. sembang sembang sembang amek gambar dan perkara yang sewaktunya. akhirnya sampailah di cheras kesayangan. abah called kata nk ambil dah. alaa. mls nye nk kemass. marathon tron bus. amek gamba. hee. angkat barang. byebye orang dan blah kemas barang *sedih*. abah datang bwk kegembiraan - beliau baru beli tikus mainan. hehe. cute sungguh. kemudian, pulang ke bangi. huhu.


refleksi *haha* : 3 hari yang menggembirakan. bahagia dengan makanan. ohh bahagialah kesimpulannya. hee. i enjoy the company of kak ina and kak ton. hasanah ponn. ohh and yeah, H juga. semua-semua lahh kesimpulannya. gembira. penat. habes banyak duet. saket perut. kenangan pakai baju kurung sepanjang hari *read : behari-hari* adalah sangat cool. nk pegi class pon mls nk iron baju kurung, skali pegi johor, kerja tetap : meng-iron baju kurung semata. haha. xpe2. saya enjoy!

eyy H thanks for the company :) thanks lah sebab ikut. hee. i had fun. :)

12.11.08

matematika II. urmm.

BEFORE
rabu. malam - my girlfriends and i setiap masa setiap hari tanpa jemu menghadap dan buat matematika 2. haha. esok exam. hee. berdebar toksah nk ckp. saya kakbudd adan kaktgh berkumpul kat bilik kaktgh untuk hilangkan debaran aka revisi akhir. haha. ok ok. nnt saya update esok selepas paper terchenta ini. ok?
AFTER
ok. dah lah pagi tadi berdebar yang amat. only Allah knows how takot dan cuaknya saya. alhamdulillah dah tamat. no comment. saya dan kak tgh semasa perjalanan pulang dari A2 tu dah kata - tawakal sahaja. ok.
balek bilik saya tido semata. yes. tido sahaja. smpailah petang. hee. gembira. zaity texted ajak makan kfc. haha. ok! gila punya perempuan ajak pkol 4, pkol 4 jugak nk pegi. kelam-kabut aku siapp dan terus pergii. hee. balek dari kfc, ohh hujann. basah. lepak-lepak ngan girlfriends. mereka plan mahu pergi velo. agreed at first. balek bilik saya penat dan xlarat. hee. mereka pergi dgn gembira. sorry la. adk tgh lenguh kaki. hee.
ohh girlfriends sekaliann - kakbudd kaktgh elley tong kakwae dira. selamat bercuti :)
pesanan-pesanan khas :
kakbudd dan elley *saya juga*: kita perlu lakukan sesuatulah rasanya. haha. kita xgemuk (bak kata didiey) kita mungkin agak hot kot. haha. tp kita perlu bersenam ok. cuti kan 2 bulan. kakbudd mungkin boleh kejar anak-anak kucing untuk tambah tenaga dan kurangkan kalori. elley pula mungkin boleh singgah di bachok. maksud saya : pergi jogging dari mulong ke bachokk. haha. saya pula akan berlarian atas mesin ape ntah. ummi punya. haha.
kakwae kaktgh dira : makan lah banyak agar kita seimbang. hehe.
tong - usah bermuram durja ok batchmate :) selamat bercuti. jika bosan marilah ke bangi :)

saya pasti merindui kaliann :) take care.
oh oh matematika II kesayangan, kami sudah buat ponn. jadi kami serahkan segalanya kepada Allah.



10.11.08

updates.

  1. bought si kecil lenovo merah jambu for ummi. hoi sumpah lenguhh mencari.
  2. menghabeskan duit di kinokuniya. mission accomplished : bought origami paper dan beberapa ahern's :)
  3. hari khamis : sangat excited dgn sms cy. ohh so gelong lahh ezadd. haha. sukahati lah kann.
  4. 2 subjects punya exam sudah berlangsung. hee. 2 more papers to go. ayuhh!
  5. agak gelong these past few days. huhu. akan turn back to normal. yes i will.
  6. meroyan dan agak emo last week. syabas lah kann. merepekk.
  7. mkn aauntie anne's semasa hari khamis dan sabtu. kegembiraan berganda. seriously :))
  8. agk benci kepada maths ii. syabas kerana telah berjaya menyerabutkan otakk. ya ya perlu usaha. saya tahuu.
  9. excited terlebih today tp started to realize yang hoi pride mahu jaga laa. ohh.

apa yang boleh dikatakan sekarang :

SUDAH. enuf sed.

i still belong to SS. i shudn't do this kind of thing.

sabarlah hatii. xkira se-smart mana pon dia tu dan dia pakai stripe ohh kegemaran ke. nampak wise, lincah, educated dan apa-apa sekali pon...

i am still the same old ezadd u guys used to know.

7.11.08

text msg ke-56 dalam inbox hp ku si lipat tutup adalah yang text msg paling menggembirakann :)
*fine lah aku xde reason ponn nk bgumbira sebegini rupa tp sukati aku lahh. ye x? :))sekian terima kasih.*

6.11.08

abg sin's birthdayy :)



muhsin ohh muhsin, selamat hari jadi :)

my dearest big brother *shud i mention the one and only abang i have?ohh yes.* ohh si tua yang sekarang berumur 22 tahun :) happy birthdayy. ingat, be my guardian angel sehingga aku langkah bendul :))


texted him to ask pressie apakah yang menjadi kemahuan. woi gila demanding punya abang nk topman aje. kambengg. okiedokie. naseb baek aku adek yang baik dan budiman. :) nnt kita kuar sama and beli ok.


hoi hoi, semoga menjadi insan berguna dan sentiasa berada di bawah lembayung kerahmatan Allah. yang mana yang buruk tuh, sudah-sudahlah. mari jadi manusia budiman. :)


no marlboro light dah abg. sudah-sudah lah segala mala yang merepekk tuh ok. 22 tahunn sudahh. xberkakak ipar plak aku nnt. haha.
kau perlu bersyukur - u have si WMW kancil hrpn bangsa. u just have to be a good guy dan yang menyenangkan hati. senang bukan? selamat!

5.11.08

ohh ohh abah nk culik aku sabtu nih secara senyap2 nk ke low yatt *ahaha girlfriends,my first tyme :)* mahu beli lappy acer kecil untuk hadiah ummi dpat phd. wuhuu. gila best. free lappy from hubby. :) i shud cari one supportive hubby for my future. :) she actually wanted a watch from swatch tp abah nk bagi lappy ohh. haha. girlfriends, ayuh tambah criteria for future bf/hubby! :)) ahaha.

elley syg.

no matter what happens kan darl, i'll be by your side. yeah forever until the day i die. i bet kakbudd, kaktgh,kakwae,dira and sume2 ponn will always be your side. no worries lah darl. let it be. texted you just now and i'm glad u're ok. u're a tough cookie. it's quite weird and unbelievable to see u bad mood weyh,seriously. u're a happy-go-lucky fella lah setahu saya. selalunya if kakbudd kaktgh kakwae or even i yang bad mood sume orang ponn kena berhempas pulas nk teka kenapa sebab banyak perkara yang boleh buat kitorang mengamokk. tp when it comes to kau kan elley, option untuk teka tu dah jadi kecil and kdgkala reason untuk setiap kali kau bad mood tu asyik sama. as i said before, we live dis life for diri kita sendiri and kalau ye ponn nk hidup demi org lain, hiduplah for kanak2 yang appreciate diri kita :) u go girl. i'm just an sms away. text we whenever kau rase nk meroyan. nk have a date kat cafe di pagi hari ponn aku on je. boleh melantakk teh o suam lagi :) hehe. and and boleh terserempak ngan cik yaaaa again :))
ok elley. be happy yeah darl. ayuh teruskan usaha untuk 3 papers lagii. jika boring2 ayuhh buat gf date beramai-ramai hit mamak :)) hajris bistro definitelyyy :))
ohh ohh esok bday abang tersayang. :) abang,jgn kawen awal. u have to be my guardian angel sehingga aku langkah bendul :)) ahaha.

5th Nov.

happy birthday Z.
abah
ummi
abang sin
adah
ada di rumah. jadi mengapa katakan TIDAK kepada pulang ke rumah?
ok. saya pulang.
went to endh prde for bowling. up to this level aku dah muakk. sekian terima kasih. ohh maybe ade sebab laen. hurm. ape2 lah. tp seronokk maen pasir. xsuke sebenarnya tp i had fun maen pasir warna-warni. tu la dulu2 xnk maen,neseb baek kat situ xramai manusia, jika tidak, buat segan shj. eleh i x define this keserabotan as benda yang aku slalu fikir tp sehingga semalam, aku buat konklusi akhirnya - let it be. eh kau kalau nk bercerita sngt perihal yang xsepatutnya kat manusia lain tuh silakan. sila sila. aku dah bosan.
seawal 8 pagi td nk meroyan sekali lagi tp sempat text elley sroh teman jap kononnya nk pegi minum teh o suam di cafe. hehe. mission accomplished utk x meroyan seorang diri. turun ke cafe nmpk cy. haha.dah lame xjumpe. ok stop.
abah texted tanye nk pulang bila. skrg xleh. kerja. ok.tgh hari. semoga keberangkatan pulang ke rumah dpt hilangkan keserabotan ini. trusted siblings and parents sume di rumah. bandar baru bangi tersyg.

4.11.08

fav article :)

my roommate and i sangat suka isi-isi yang tersurat & tersirat yang ada di bawah :) this is so true. we know in order to get the best men, we need to be the best women :) insyaAllah. we have to change for the better.
Lelaki idaman…
Seorang lelaki yang aku idamkan Ialah seorang buta,bisu, bakhil dan papa…
Biarlah dia seorang yang buta
Buta, Kerana matanya sunyi daripada melihat perkara-perkara maksiat dan lagha
Kerana matanya terpelihara daripada memandang aurat wanita ajnabi
Asalkan kedua matanya terang dalam memerhatikan keagungan ciptaan Allah
Asalkan dia celik dalam melihat kesengsaraan umat Islam di Palestin, Ambon, Bosnia dan seumpamanya
Biarlah dia seorang bisu
Bisu, Bisu daripada pujuk rayu yang bisa menggoncang keimanan
Bisu daripada mengungkapkan ucapan yang bisa meracun fikiran
Bisu daripada perkataan yang bisa mendatangkan kekufuran
Asalkan bibirnya sentiasa basah mengingat Tuhan
Asalkan lidahnya tidak pernah lekang dari membaca Al-Quran
Asalkan dia petah membangkang kemungkaranDan lantang menyuarakan kebenaran
Lelaki yang aku idamkan ialah seorang yg bakhil
Bakhil, Bakhil dalam memberi senyuman
Pada wanita yang bukan mahramnya
Bakhil dalam meluangkan masa bertemu janji dengan wanita ajnabi yang boleh dinikahinya
Bakhil untuk menghabiskan wang hanya kerana seorang wanita yang tidak sepatutnya
Tetapi dia begitu pemurah meluangkn masanya untuk beribadah kepada Khaliqnya
Dia begitu pemurah untuk mempertahankan aqidahnya
Pemurah dalam memberi nasihat dan teguran
Sehingga dia sanggup menggadaikan hartanya
Bahkan nyawanya sendiri untuk melihat kalimah LAILAHAILALLAH
Kembali megah di muka bumi

Lelaki yang aku idamkan adalah seorang yang papa
Papa, Papa dalam melakukan perkara maksiat
Papa dalam ilmu-ilmu yang tak berfaedah dan bermanfaat
Papa memiliki akhlak mazmumah
Tapi dia cukup kaya dalam pelbagai ilmu pengetahuan
Dia begitu kaya memiliki ketinggian akhlak dan budi pekerti yang mulia
Dia begitu kaya dengan sifat sabar dalam mengharungi tribulasi kehidupannya
Dan dia seorang yang kaya dalam membina jati diri
Dia mahu menjadi seorang syuhada
Yang syahid di jalan Maha Esa
Persoalannya...Masih adakah lelaki idaman itu??
this wonderful article was taken from our fav website :)

3.11.08

nurul iffah idris syg. :)

happy birthday darling.
sweet 19 pahh ohh pahh :)
syg alwaysssss
:)
kenangan di ER 1 ohh room yang besar dan selesa sentiasa dalam ingatann :)

big sigh.

abang sin. there are 2 things that u shud know weyy. one is good :) and one is bad ohh so bad :(
i need your advices. holidays, come here quick. distance distance distance x abes2 ngan abg sendiri. pyh la mcm nihh.
tapi di sebalik unwanted things yang tjadi 2 3 menjakk nih, i find this life is much happier now, yeay for that ;)

2.11.08

to you : get well soon okiedokie. and good luck juga esokk yehh. went to your exam place kat hall this morning. ahaha. hv faith weyy :))
stay the lincahh youu :)

F&F. umm..

forgive and forget (F&F) is the hardest thing to do in a relationship.
when sumone did bad things behind you
when he/she betrayed you
when he/she didnt keep the secrets
..........it is hard to forgive.
ohh maybe i can forgive people but to forget ohh so hard. i am sure most of us ponn susah nk lupa.
yes yes maybe he/she sudah insaf now tapi sekali sudah buat ****, ingat senang ke nk
turn back things to normal?
memaafkan people is a good deed but then it is not the reason why u can repeat the same mistakes all over again. do bear in mind lahh weyy.
segala sayang, kepercayaan, dan apa-apa lagi lah mesti xleh nk dipupuk dengan normal dah.
that's life. things wud nver be the same again. and mind you, we're not so stupid to trust you again.
ya kesian dan simpati tgk u're no longer belong to the society but what can we do?
u wud feel the same *benci marah meluat menyampah mlsnklyn and all* if we did bad things behind you.
after all i think, kita akan kawan dan menjadi girlfriends sejati sampai tua juga. :) stay the golden you but then do change a bit, not for the sake of being a friend to us but demi kemaslahatan bersama. okiedokie.

1.11.08

perampasan kuasa.

ok kak budd mmg nk kena.
kak tgh pon dah nk hampir berundur
tetapi anda semakin mara nmpknya.
haha.
xpelah,kalau itu boleh menggembirakan hati
kakbudd dari terus memikirkan
si dia yang menunggu batwomann tu
adk tgh berikanlah u-know-whu kepada kakbudd.
ok?
see,adktgh sangat baik hati.haha. dah dah gi blaja semua. ayuhh. kalau nk ber-conference semata-mata perihal
that u-know-whu,sampai tua ponn xsudahh. dah laa korang obses sampai reka monolog dalamann. haha.
tidak mengapa, jika masa mengizinkan nnt kita bersaing secara sihat ok kakaksss [kaktgh dan kakbudd]? ehehe.
ohh buku matematika kesayangan telah melambaikan tgn memanggil dengan riang.
marilah! :)

hari sabtuu ohh.

tiada siapa pun mahu melawat saya pada hari ini. abah dan ummi sibuk benar nampaknya melawat wann di seremban dan membeli hp baru untuk adah*ohh jealousy!*. abang sin pula sibuk barangkali berjongket dan membuat apa-apa yang beliau suka di melaka sana. tidak mengapa diharapkan kaliann ohh ummi dan abah juga adik beradik kesayanganku sekaliann hidup gembira dan ceria hendaknya. :) kerana saya disini juga berada dalam keadaan gembira walaupun peperiksaan hampir menjelma. heee.

  1. berkenaan machine : ade orang tolong masukkan rm3 dan basuhkan baju-baju saya kemudian meletakkannya dalam bakul. woi woi terima kasih. mari ke bilik claim duet. hehe. kakbudd kata tu rezekii. ahaha. :)
  2. berkenaan air : telah ada dan telah menggunakan air ke jalan yang benarr :)) hoi hoi blok budi kesayangan hamba, usahlah tidak ada air semasa waktu waktu genting ok.
  3. berkenaan 'gian' : kakbudd kakwae elley dan tong berada di tempat kejadian dimana kami ada merancang percutian >2 jam ke satu tempat yang indah. namun hasilnya - kesedihan yang amat sangat disaluti gelak tawa yang dahsyat.ahahaha. to kaktgh : kau terselamat kali ini. to kakwae elley kakbudd ohh anda-anda yang saya sayang, walaupun sedihh tp dengan wujudnya kalian di muka bumi ini-bagi saya tidak mengapa kesedihan itu melanda, cukuplah ada kalian si pengubat jiwaaa :)

cukup penat melayan telatah para girlfriends yang selalu membuat hati riangg. yeah begitu juga si kekanda knightsku ohh tong. kehadiran anda-anda dalam kehidupan ini sebenarnya membuatkan hari-hari yang saya lalui semakin ceria. saya percaya kepada kaliann dan kaliann juga xperlu risauu,rahsia-rahsia kaliann tidak akan sampai ke sebelah sanaa. :))

ohh anyway kakwae dan kakbudd teman lunch di tengah hari sabtu yang ceria ini-diskusi kita di cafe juga adalah satu perkara menarek. bnyk idea-idea kreatif dilemparkann. ohh kan dah ckp hidup lebih bermakna dengan adanya kaliann :)

walaupun kadangkala hari sabtu boleh jadi hari yang memboringkan tp bagi saya : hari sabtu hari suka ria.

:)

*sigh*

machine merepekk.
air blok budiku sayang meroyann.
cuaca panas & bahang yang amat sgt.
i am not complaining.
hanya benci sahaja.

2am in the morning ohh.

kesakitan tangan kanan yang amat ok. xbleh straight kan lgsg. borak mestika healin i've tried them all. how nih? it has been 3 days :(
alahai. tapi kegembiraan yang berpanjangan dalam hati sedikit sebanyak membantuu dalam mengawal emosi.
:)
c.y
wuhuuu..
i cnt sleep and i dun know why is that so. huu. no no. i'm not thinking of anyone or anything ponn. i just don't know why.
listening to : permata yang dicari dehearty :)

ohh ohhh guys.

20THINGS THAT GIRLS DONT REALIZED ABOUT GUYS

1) Guys may be flirting around all day, but before they go to sleep, they always think about the girl they truly care about.


2) Guys are more emotional then you think, if they loved you at one point, it’ll take them a lot longer then you think to let you go, and it hurts every second that they try.


3) Guys go crazy over a girl’s smile.


4) A guy who likes you wants to be the only guy you talk to.


5) Giving a guy a hanging message like “You know what?..uh…nevermind..” would make him jump to a conclusion that is far from what you are thinking. And he’ll assume he did something wrong and he’ll obsess about it trying to figure it out.


6) If a guy tells you about his problems, he just needs someone to listen to him. You don’t need to give advice.


7) A usual act that proves the guy likes you is when he teases you.


8) Guys love you more than you love themselves!


9) Guys use words like hot or cute to describe girls. They rarely use beautiful or gorgeous. If a guy uses that, he loves you or likes you a whole heck of a lot.


10) If the guy does something stupid in front of the girl, he will think about it for the next couple days or until the next time he spends time with the girl.


11) If a guy looks unusually calm and laid back, he’s probably faking it and he is really thinking about something.


12) When a guy says he is going crazy about the girl, he really is. Guys rarely say that.


13) When a guy asks you to leave him alone, he’s just actually saying, “Please come and listen to me!”


14) If a guy starts to talk seriously, listen to him. It doesn’t happen that often, so when it does, you know something’s up.


5) When a guy looks at you for longer than a second, he’s definitely thinking about something.


16) Guys really think that girls are strange and have unpredictable decisions and are MAD confusing but somehow are drawn even more to them.


17) A guy would give the world to be able to read a girl’s mind for a day.


18) No guy can handle all his problems on his own. He’s just too stubborn to admit it.


19) Not all guys are rude. Just because one is rude doesnt mean he represents all of them.


20) When a guy sacrifices his sleep and health just to talk to you, he really likes you and wants to be with you as much as possible.
:)