Pages

30.12.09

Long Holidays ;)

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.

thank you for the long holidays, KPM. :) sepanjang cuti, aku selaku duta tak rasmi TV3, mmg enjoy habis tgk setiap rancangan. haha. ok u name it. kalau best, mmg sah2 aku tgk :)

#1 Tari Tirana
Ash tu boleh tak jgn nk smart sangat. haha. cute dan kacak, haha. ok, cerita ni best and aku mcm dah addicted nk tgk, sebab before Dec Maths punya paper hari tu, my girls and I tgk cerita ni kat bilik tv. cheh, tgk kejap while discussing lah konon. :) ok, tp lama-lama mcm best.

#2 Impian
haha. mmg bnyk free time sangat sbb boleh jugak nk tgk cerita yang setiap kali before habis, suruh sms apa yang nk jadi next weeknya. eh boleh pulak camtu. haha. tp layan je sebab best gila ada Kamal A and Encik Gigi Besi. ahaha! and and and Nik tu super cool and selamba. Wardina S cantik sangat, lovelyy. ok, kesimpulannya, worth watching lah jugak. ok, idea kewujudan watak Super Boxer pakai topeng tu gegaya mcm kelakar tp still, acceptable. haha!

#3 Suraya
cerita sambung-sambung aka berepisod pukul 10.30 malam. best la jugak. rasa mcm boleh layan sebab ada Remy I and Fizo O. not to mention, Zizie E pon ada so rasa mcm ok lah if nk buang 30 minutes tgk cerita ni. :) biasa la cerita rebut Laksamana Holdings lah, cerita cari pembunuh mak bapak berketurunan Tengku etc etc. typical Malay Drama tp still, boleh laa.

#4 Tasbih Cinta
cerita from seberang yang paling boleh dilayan abad ini. ;) cerita dongeng and bermacam2 cerita dialect pekat Indon yang lain, maaflah, tak dapat diterima. lagu tema cerita ni mmg super best okeh. a meaningful song. cerita biasalah lembap semacam tp, sambil2 layan, sambil lipat kain, kira ok lah. :)

#5 Cucu Betong
adik-beradik aku tak berapa setuju yang aku suka tgk cerita ni, tp nk buat mcm mana, alang2 dah tau Anak Betong punya cerita and well, sekarang tgh cuti, so apa lagi layankan saje. :) sambil2 iron baju depan tv pastu tgk Malika, Raqib and semua watak2 dlm cerita, dptlah mengisi masa petang.


#6 Cinta Balqis
ni sebab Ummi layan sangat cerita and selalu pesan suruh tgk, lama-lama melekat jugak depan tv nk tgk apa jadi dekat Balqis. ye lah, kalau Ummi tak tgk satu episod and tak faham the next episode, sape yang kena cerita sket2 kat Ummi? haha.

ok ni tak termasuk Wanita Hari Ini, Roda Impian Kieran & Fauziah, Ewah-Ewah, Cerekarama setiap Sabtu la apa semua. haha. :)

***

siaran-siaran seperti Oprah, The Nanny, Kelab Pop, Zack and Cody & pelbagai cerita from Disney Channel, Iron Chef, CSI, Chuck, Wipeout, MU Matches, TBLA sume tu tak perlu la dijelaskan, semestinya tgk :)

Awan Dania 2, Sehati Berdansa 3, Kamelia Katrina pon ditonton setiap minggu. haha!

ok, ni latest addiction, Reversal of Fate, KBS World. :)

Park Jin-woo boleh tak jgn nk smart sangat. haih. cuti dah nk abes, kat Bilik TV Blok Budi mana ada ada Ch 303! ;(

5 Days to go before pulang. wuhuuu.

Hari Jadi ; Zati Halley Beddie :)

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.



22nd Dec 2009 : happy birthday BeddieKenangaku.

-masa f1 orientation week 2002, nametag kau jatuh lepas tu aku kutip and bagi balik kat kau. haha! masa tu la first time kawan.

-rindu malam-malam tukar sim card and share the same handphone masa f4 kat Kenanga.

-masa zaman Bulletin yang balik dorm lambat gila sama-sama, kata beddie, sah2 lah berjuang bulletin sama-sama. hehe

-buat air Milo slash Ribena after jogging. bergurau senda malam-malam buta dengan kanak-kanak Kenanga. buat dalam jug Merah. rindu wooo

-glad dpt hantar kau kat airport masa tu. mmg rezeki sbb Mlat ada kat Msia that time. :) ye lah, for the fact that akan lama tak jumpa, wuhuu so cam ok sangat dapat hantar before kau berangkat tempoh hari. :))

-Doodle partner sementara, hehe. dan bnyk lagi. if recall one by one sampai malam esok pon tak sudah. he he.

selamat 20 tahun. :) Cik Zati Halwani, jom kawan sampai bila-bila, ok. sebab nama kau tu mmg part of me so yeah basically aku rindu kauuu, big time. ok fine takde kaitan tp yeah, rindu nk borak sama. you know eventho we're not in the same path of education, it's nice talking to u and share things that worth discussing, beddie :)

balik msia nnt jgn segan-silu roger. boleh la lepak mana2 borak sama-sama. take care kat Kolar sana. XOXO

29.12.09

Life Is Not A Game.

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.

ish ish ish. another 5 days at home. haish. i do miss my girls and classmates but at the same time, i don't want to start packing and balik Cheras this Sundayyy. oh nooo.

my December

#1 of licence and driving instructor yang garang.

for the fact that aku lambat sikit dari manusia-manusia lain untuk mengambil lesen memberikan kesan yg mendalam sbb i need to go through everything alone. yes, alone. haha. i mean all alone masa ceramah-ceramah tu. i thought i was alone at first tp sebenarnya tak lah sangat. it's so unexpected sbb jumpa my batchmate, Khai RBT2 masa ceramah 5 jam tu. she's the one yg temankan masa makan. hehe. and i met Kak Fatim's brother masa ceramah yang 6 jam tu so yeah, i got teman borak for both ceramah. :)

ok, masa driving class pulak. if i were to choose the instructor, i will definitely go for cikgu perempuan, but too bad takde driving instructor perempuan so yeah Encik XYZ lah yang mengajar. garang gila boleh tak. i mean my Abah bayar kot, so pls teach me well. dia perengus, pemarah, baran. ish. aku dh nk fed up halfway but lucky me i got Ells and KT. haha. segannya msg korang sebab nk mengadu. hehe. tq Zulaikha for the tips. oh ya, u too KT. :)

driving is not that difficult. it's just kena la diajar dengan sabar. ok, fine, perasaan cuak tu sah2 la menebal kan, tp boleh punyalah. akhirnya, at the end of jam ke-8, Encik XYZ terdiam sebab takde sebab nk merengus kat aku. cooooool. ok, JPJ test is on 19th Jan InsyaAllah. i'll do my very best then.

***

#2 passion towards sewing and mesin jahit rosak

ok, kecewa sbb tak tau nk hantar mesin jahit yang rosak tu kat mana. mesin jahit dah 20 tahun weyh. lepas tu after research, dapatlah tau ada kedai Singer kat Seksyen 1. tp malangnya terlupa nk call and tanya boleh ke nk hantar. ok, nmpknya, jahit menjahit ni kena berhenti sebentar setakat ni. will continue sewing and siapkan my 2nd bag tu laterrrr.
***
#3 Atok and Abang Sin
both ada operation. esok, 30th Dec. Hospital Besar Ipoh and PPUKM. ada masalah2 tertentu yang tak dapat dielakkan. harapnya Abang and Atok selamat, mudah-mudahan.
***
#4 31st Dec 2009
satu tarikh penting sebab ; kena topup my hotlink number or else number tu akan tak wujud, wuhuu. and book flight ticket to Medan for next year's family vacation. (setelah sekian lama asyik terperap duduk rumah atas alasan both parents busy). this time, ia am the planner so yeah, i'll be the one yang set the date and where to go. haha! :)
***

Muharram dah menjelang. selamat 1431 H. and now 2009 pula mengikut jejak langkah. welcome 2010.

15.12.09

Siapa Nak Kahwin Jutawan? Ole!


Semua di atas ni memang nak kahwin Jutawan. Cumanya sekarang ni hanya aku, Tong and Elley je berpeluang sbb yang lain ni semua dah tak available. LOL.
RINDU LAAAAA.

bila nak start sem ni? nak main-main. Elley jgn risau, nnt datang blok eh. boleh main sama2 waktu petang.


Denting yang Berbunyi.

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.

Subway
TS Arcade
DMTH
Doodle Partner
Baskin Robin
Butterfly
:(
this is nothing. it's just i've been thinking too much lately.

14.12.09

Life is All About Discovering New Things :)

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.

Tahniah kepada Msia yang berjaya melangkah ke Final Sukan Sea, wah wah wah. :)) gembira la K. Rajagopal dengan semangat anak-anak buahnya td tu. hehehe. Ketua Pasukan Msia cuteeeeeeeeeeeeeee la weyhh. ha ha!

1. Lepas pergi ceramah KPP 5 jam, 2nd Dec yang lalu, kemudian, Ujian Berkomputer (score : 46 ha ha) pada 4th December, dan akhirnya menamatkan laluan mendapatkan L, iaitu ceramah 3 jam + teori 3 jam, pada hari Rabu lepas, 9th Dec. Kakak kerja kat Mazris dah bagi lesen L tu and Rabu ni, 16th Dec, bermulalah pemanduan bersama cikgu sekolah memandu. wuhuu. okeh cuak. i'm 19 and aku still tak reti drive (tak reti langsunggg). ok, how's that? ha ha.
***
2. Telah berjaya menyiapkan 1 Jeans Bag. wah wah wah, walaupun tak cantik sangat, tp ada effort tu yang penting. haha! and sekarang tgh berusaha siapkan another bag. ini semua kerana nk mahirkan kemahiran menjahit. hehe. malangnya Mesin Jahit Singer kepunyaan Ummi telah rosak petang tadi. ok, jadinya nnt baru sambung. tp syukurnya dah tahu menjahit (sikit-sikit) and i love sewing very much! :) haha!
3. Seronok bila Abang Sin try 1st bag yang aku buat tu. dengan memakainya sebentar untuk tgk sama ada jeans yang dia bagi tu, digunakan sebaiknya atau pun tidak. hehe. sah2lah aku guna utk menjahit (er.. dengan baik?, hehe). haha! seronok juga bila Ummi dengan sportingnya setuju pergi Nagoya Textile kat Tesco Kajang untuk beli kain, ye lah nk try jahit lagi kann. hehe. i chose kain langsir sebab keras dan berpatutan harganya daripada kain cotton cantik2 yang lain. beginner weyh, takkan nk try guna kain mahal2 kot. huhu. :) bertambah seronok bila Abah pon sporting teman pergi kedai nk beli butang dan kapur jahit tu. haha! and Abah kata nk hantar mesin jahit yang rosak tu(yang umurnya lebih 20 tahun, lagi tua from aku) pegi kedai. wuhuu. at least, they care and layan hobi masa cuti aku. yeayy!
***
4. Baru beli buku origami (lagi dan lagi) kat Kinokuniya lepas lepak lebih 4 jam dengan adik-beradik kat situ. ye lah, nk buang masa (dan duit,haish) sementara nk tunggu tgk Ninja Assasin. okeh mmg best cerita tuuu. weeheee! smart gila Rain. haha. Raizo. tidak dilupa kepada pertambahan kuantiti origami paper (yang sedia ada dan dibeli lagi dan lagi), hehe. i love origami, sungguh. now i dun care about my past time (sad past time related to origami) bcs i simply love folding papers so yeah, i'm happy bila apa yang nak dilipat jadi cantikkk. weee. :) buat apa berduka sepi lara bila kita boleh pilih utk happy. hehe!
***
5. Plan nk belajar buat cake mcm my Kak Sesma buat, nk buat cupcakes mcm Digha buat dan sebagainya. TAPI malangnya Ummi tak supportive sikit pasal nk beli bahan itu dan ini dan melakukan sesuatu yang belum pasti. ha ha. hakikatnya Ummi mana pernah nak percaya kalau aku nk buat apa2 berkaitan dapur, memasak, baking dan segalanya. aku pernah ada impian nk buat caramel pudding since form 3 lagi, tapi tak pernah menjadi nyata. ha ha ha. ok, mungkin aku tak ditakdirkan utk memasak. hehe. for the time being mungkin belum tiba masa lagi (kot). hihi.
***
Alhamdulillah banyak benda dapat dipelajari cuti ni. secara formal mahu pun tidak. :)
***
oh ye, cuti ni mmg duduk rumah, sahaja. kalau ikut pergi office Abah or keluar jalan with Ummi or lepak mamak dengan family members tu tak kira berjalan sangat. duduk rumah sambil bergembira menghayati waktu-waktu cuti yang masih ada. :)
rasa nak keluar dengan semua orang, rasa nak date dengan matrix-mates yang dah lama tak jumpa, rasa nak hang out selalu dengan Zulaikha, nk borak-borak dengan jiran-jiran, rasa nk lepak dengan kawan-kawan sekolah rendah; lompatmates esp, nak jumpa Kak Fatim yang tgh cuti now and banyak lagi lah TAPI malangnya belum berkesempatan lagi.
umm walaupun tak/kurang berkesempatan utk keluar sangat (as always lah kan), moga2 nnt i still have the chances to see (or atleast catch up thru fb/hp mungkin) all of them. Allah is the best of all planners, jadi kenapa aku perlu risau? ^_^
rindu dengan ramai orangggg. serious tak tipu. haihh.

4.12.09

Bila Hasrat Menggunung Tinggi ... ;)

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.

...inilah jadinya. :) i'm going to try buat this kind of bag tonight. :)

we'll see about it. hehe. am i that creative to sew or not. hehs. with the help of Adah because she learns KH kat sekolah and dia still ingat camne nk guna mesin jahit. dengan kepercayaan Ummi bagi guna mesin jahitnya dan dengan pertolongan Abang derma jeans and baju2nya untuk aku try jahit dan buat bag. hehs. i'm more than excited! :)) bak kata Kak N, menjahit tu senang ja, asalkan hg mau buat, hg mesti boleh. *clap clap* Ole! :)
***
anyway, i passed my ujian undang-undang berkomputer. hehe. and due to my headache, aku bertahan buat ujian 19 minit sahaja. that answers why i can't score like my other girls. hehs. but i dont mind. wayyy to go Ezzati. :)
***
oh ya, you can try to make one too, here's the link : http://www.craftster.org/forum/index.php?topic=173494.0
well, happy trying! :)

Papa Don's Birthdayyy :) :)

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.

Abah! :)






4th December is Abah's Birthday. a special day for us all, definitely. 48th birthday. he's our man, he's our hero.


Abah mmg super cool. favourite 'makan place' dia, biasalah Q Bistro dan kedai makanan Arab kat Cyberjaya iaitu Saba'. setiap kali datang Cheras sah-sah singgah Q Bistro, walaupun aku dah lambat nk masuk pagar asrama dan sebagainya, Q BIstro tetap Q Bistro, rutin sangat. Abah kata dia suka sebab baby lamb masak kari kat situ sedap, tambahan pula kopi O dia sangat ala kampung. haha.
Abah sangat paricular pasal anak-anak perempuan especially pasal kalau kitorang keluar kemana-mana. dia akan pastikan kitorang msg setiap kali bila dah sampai dan dah jumpa kawan di tempat yang ditujui. dia akan pastikan ada orang yang ambil kat KTM if dia busy atau tak sempat ambil. Abah tak pernah datang lambat kalau kita suruh dia ambil kat komuter station sebab dia risaukan keselamatan. jadi, dialah yang paling setia if nk compare dengan Abang and Ummi, sebab dia akan tunggu sebelum train sampai kat station. kalau Ummi and Abang, biar dah sampai lama kat situ, baru datang ambil.

Abah takkan benarkan anak-anak perempuan dia keluar sembarangan. masa sekolah menengah dulu lagi teruk, nk keluar for batch gathering pon tak boleh sebab bagi dia, 'ala kat sekolah nanti boleh jumpa lagi'. aku ikutkan aje. Abah selalu je tanya nak keluar dengan siapa, jadi, aku selalunya akan terangkan aku nak keluar dengan siapa dan tujuan keluar untuk elakkan Abah berat hati nak bagi keluar.

Abah akan mcm nk marah kalau aku kata, "nk jumpa Akmal, ketua darjah sekolah rendah dulu" atau "nak lepak mamak dengan Syahmi, jiran kita tu, anak PakCik Hamzah" atau "nak main bowling dengan Sap, summer break dia dah nk abis". entahlah bagi dia, mcm tak proper pulak kalau aku nk keluar dengan mereka-mereka yang berlainan jantina. jadi, setiap kalinya aku akan ajak peneman-peneman sejantina bersama. tapi ada la sekali dua aku keluar jugak berdua, ala biasalah teenagers umur-umur aku ni, kadang-kadang terlepas fikir jugak. tapi akhirnya aku jugak yang rasa tak sedap. terima kasih Abah atas didikan yang baik sampai aku rasa terkawal untuk keluar dan tak pernah rasa terkongkong.

Abah sangat supportive dengan apa yang aku rasa aku nak buat. tapi ada la jugak benda2 yang dia tak berapa setuju. kadang2 aku selalu suruh Abah yang pilih apa yang dia rasa dia nak aku buat. sebab bagi aku Abah lagi wise untuk tentukan hidup aku. sebab aku rasa dia lagi kenal anak-anak dia. setiap apa yang dia suruh, aku ikutkan aje sebab aku rasa sampai satu tahap nnt; mungkin dalam satu fasa lain, sehingga itulah, Abahlah perancang masa depan aku. :)

Anyway, Abah lah insan yang paling beriya nak suruh aku ambil lesen cuti ni. dah tiba masa katanya. aku ikutkan aje. mungkin dia ada rancangan yang baik utk aku di kemudian hari. aku rasa senang kalau apa yang disuruh dapat aku ikut. dari dulu sampai sekarang, bila dia suruh balik hujung minggu, aku ikutkan aje. insyaAllah aku akan ikut apa yang Abah suruh selagi terdaya.

Abah selalu bagi nasihat secara tak langsung pasal hidup, pasal itu dan ini, semua. dia selalu check phone aku adik-beradik tp dia tak pernah cakap yang dia baca inbox kitorang dll. tp aku tau dia baca sebab nnt akhirnya dia akan suruh Ummi tanya kitorang kalau ada apa-apa yang dia rasa mereka as parents perlu tahu. haha. kadang2 rasa mcm takde privacy tp kalau xde apa2, buat apa cuak bila ayah sendiri baca inbox, ye tak? hehs.

rasa sebak bila type post ni. :') sangat besar pengorbanan Abah. setiap apa yang Abah lakukan, sangat bermakna dalam hidup. mudah-mudahan Abah selalu dirahmati Allah dan sihat sentiasa. kalau dalam Papadom, Afdlin Shauki tu Saadom, jadi boleh panggil PapaDom. Abah nama Saadon, so PapaDon would be nice la kan. hehs :)
apa yang best bagi aku and Wann ialah, everytime birthday Abah, Hotlink bagi kitorang free call, mana taknya sebab number kitorang register under nama Abah.
***
teringat last yr when i have someone to call during this date (ye lah free call kan) and aku sangat ada mood nk call sini sana. haish haish. memories memories. tp this yr, mcm takde mood. huhu. i dun blame anyone but me. yes, i blame myself. simply because i ws giving my heart away. no regret but my heart hurts so much.

1.12.09

you changed my world.

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.

i am a bad bestfriend i know. my bestfriend AAJ is now having his stpm. and dengan teruknya, aku tak send any good luck card pon to him. seriously rasa sangat kejam.

i've been delaying so much. mula-mula delay hantar bday gift last October, lepas tu now delay hantar good luck card pulak. sigh. apakah? :/

and for the fact that i'm having pms this one whole week, i've been neglecting his phonecalls. 11 missed calls to be exact. oh my. i feel bad.

the only thing i did ialah texted him and asked about his days and his preparations. haa padan muka he didnt reply and i dun expect him to reply pon. but being the coolest guy bestfriend i've ever had,i know he'll be just fine no matter what i did to him. he's very husnuzzon. :')

he's an understanding friend i know tp tak fair gila coz he's always there whenever i feel bad and all. he's quite far in Pahang but i'm grateful for having him around. his words and msgs are so meaningful. may he be blessed.

may he gets his 4a's in stpm.
Amin Ya Rabbal Alamin.

marilah bersama, jalani cinta kita apa adanya.

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.



1. I’ve finished watching my all time fav Korean drama, Sassy Girl Chun-hyang. Ni dah sangat banyak kali ulang so yeah, I need to put a full stop to it. Next drama wud be Wedding.


2. Abah and I went to Sekolah Memandu Mazriz Seksyen 8 for driving school registration tengahari td. I’m going for driving school people, believe it or not. Hehs. I dun mind people at my age dah boleh roggeng sini sana naik kereta segala coz I’ll definitely take my own sweet time in learning how to drive, haha.


3. I can’t resist myself from loving crocs. And pls blame Zatul Iffah aka Pahh for giving me the RM30 crocs voucher. :) I need to find someone to accompany me (most probably Abang Sin) to the nearest outlet before end of this year. This time it’s not going to be Malindi (again and again), I swear. Hehs.


4. Pipi terkeluar tudung phenomenon has started. Ok, I ate a lot, like I always do. Tak main petang petang, (kalau kat block, main naik turun tangga pergi bilik orang so kira sihatlah jugak kan) , tidur dengan sangat banyak kuantitinya , ok apa lagi, duduk melepak depan tv sambil buat origami dengan merujuk buku origami sepanjang hari. The truth is aku tak kisah dengan berat badan dan kegemukan tp bila tudung yang selama ni bila letak brooch, tak keluar sangat pipi tu, tp now, sampai rasa lemas bila brooch tudung, mmg mengundang kegusaran jiwa. Waaaaaaaaaaaaaa.


5. Tak tahan tgk handbags yang Kak Tika buat, that answers why I’ve ordered 2 biji. ok, teruknya i knowww. Kononnya satu nk bagi hadiah hari jadi (belated) to someone yang aku mmg lupa nk wish sebab bulan September adalah bulan jiwa kacau yang dasyat bagi diri aku and sampai sekarang aku tak make it to her pon. Ok, I’m a bad friend I know. Tu la nk tebus ni. Ok, kan bagus kalau aku pandai menjahit.


6. Selain tak tau masak, I feel bad for not knowing how to drive, jadi cuti ni aku tekad nk amek lesen so yeah, at least satu benda aku usahakan. Pasal masak aku mls nk ambil port buat masa sekarang. selain itu aku rasa teruk sangat sebab asyik membazir duit beli bag itu ini atas alasan tak tahan tgk diorang pandai jahit dan hasilkan bag yang aku nak dengan sangat kreatif. Jadi aku pon bercadang nk belajar menjahit. Hehe. Ok, Ummi kata nak keluarkan mesin jahit Singer dia hari Jummat nnt. ;) yeay! Abang dah offer baju2 and seluar2 dia yang dia dah tak mau untuk aku gunting dan cantum serta jahit menjadi apa yang aku nak.


7. At least aku tak la rasa teruk sangat. And aku cuba jugak nk tau perkara2 yang selama ni aku malas nk ambil port. Hooray for that. :)


8. Looking forward for more excitements in life. :) semoga aku tak alpa atas kegembiraan hidup yang Allah kurniakan ini.



dalam kegembiraan dan ke-excited-an diri aku sepanjang cuti, aku tak pernah lupa pasal kesulitan yang mungkin sedang dihadapi rakan-rakan baik seperti Elley dengan perihal ibu tercintanya, Budi perihal adiknya Si Irfan. moga2 Allah permudahkan urusan. i love u guys so much, no doubt.

29.11.09

i'm 19.

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.


via fuckyeahhappy

nice one, huh? :)



28.11.09

because we know You'll Make it Through, Ells!

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.

smile Elley smile. coz u know u'll make it thru.

we're praying for you and your family. semoga Mak Cik Siti Nur cepat sembuh dan diberikan kekuatan oleh Allah untuk menempuhi segalanya.

the sister ; a journey to be finished.

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.

3 subjects, 9 papers to go.
Ya Allah, Kau permudahkanlah segala urusan Wann.
Kau tenangkanlah hatinya dan semoga segalanya berjalan dengan lancar.

27.11.09

my KT is now Twenty years old. :)

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.


this is a very belated post i know. but, for the fact that KT is one of my best girls, important person in my life, a caring sister that i've ever had, a good friend, a wonderful floormate ; she deserves to be appreciated this way :) she's so far away now in Bukit Selambau and i'm in Bangi, distance distance. but with the help of my beloved Merah handphone, i wrote something on her fb wall and i sms-ed her already. :)

KT aka Kak Tgh is so talented in acting. she likes to sing, you just have to name what songs you want her to sing, she'll definitely sing! :) she always tries her very best to sing along eventho sometimes she doesnt know the lyrics. :) she's quite sensitive at times but for the fact that she's a positive thinker, she cries less, at least less than me.
she's a determined person. perfectionist i must say. especially when it comes to tudung. tudung tak boleh herot (tak boleh tak betul lah dalam erti kata lain). haha. knowing her, i know she's a good daughter to her parents and she always knows her own priority, which made me amazed.

deep inside me, i'm glad to know she's one of my girls ; my beloved girls to be exact and yeah she's part of us. i am grateful for having her, so did my other girls KB, KW, Ells, Tong etc, i am very sure about it.

to my dearest KT, u know u're precious and we are always here to support u in every single thing u choose to do. happy 20th bday. may Allah bless you. semoga setiap apa yang dipilih diberkati Allah dan dipermudahkan segala urusan, InsyaAllah :)

happy 20th bday on 23rd Nov. :) friends forever and ever. sayang always. :) xoxo

Bakti Siswa ; Kg Parit Penghulu in memory :)

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.

exam's over, finally. a week ago. and now i'm home. :)

Decision Maths and PJ marked as the last papers of this semester. it feels good to know that exam's finally over. now it's time to have some fun plus quality time at home. :)

well at least this end-sem break is the right time for me to go to driving school :) this is the right time as i only have another one year before i go for my practicum. like it or not, i need to have a licence. :) to own a car is the 2nd thing, 1st thing 1st ; licence :))

after habis Desicion Maths, Elley, Budi and I went to TS for Pisau Cukur :) 3rd time man! :)) Gigi Besi is so cute, siapa yang boleh resist dari menonton banyak kali? ;)

oh yeah, happy aidiladha to all muslims out there! semoga setiap pengorbanan yang dilakukan diberkati Allah hendaknya :)

after exam, i went to sg rambai for 3 days. Bakti Siswa, people! and i had so much fun. minus the fact yang banyak sangat nyamuk. :) my housemate this time was Elley. so now u can imagine how wonderful my Bakti Siswa is with Elley around. not to mention, Tong, Gee, Khalidah, Nemo semua ada. batchmates :) ada this one junior made this Bakti Siswa a whole lot fun, Hisyam! i just love being called as Kakak. haha. Kak Ezzati sounds super nice kan? ok fine, Hisyam tu sebaya, born in 1990, ala, does it count pon? he still looks like a lil bro to me.

kehadiran Nik, Didiey Sengal, Father Anak Apak (Along), Beron Ijoyy, Mamahir, Asyraff, Taufiq, Fahmi, Hanif, Asmar and ramai lagi added so much fun. sangat. those elder sisters yang super cool added joy during my 3 days dekat sana. i met new people as well. i get to know some yang i tak pernah even tegur pon around mktb so yeah, i had a blast Bakti Siswa! :)

my keluarga angkat adalah sangat simple dan ok :) eventho our 'Mak' sebaya dengan my Opah/Nenek, i still glad for having this chance to call someone as 'Mak', and not to mention our 'Ayah' yang super cuteee. seriouslyyy. :) my 'Mak' and 'Ayah' berjiran dengan Arep. hehe. Arep has a nice house and this is serious. his house is so so so cantikkkk! it looks green and yeah, alam semulajadi. :)

i'm so glad glad glad dapat join this year's Bakti Siswa :) a memorable one. what a nice memory to end my Semester 2. :)

14.11.09

walaupun jauh, namun kita tempuh.

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.

Dulu after paper EDU, that time was PKK, i went out from the hall awal satu jam. Berusaha gila siapkan everything cz i wanna meet him. No, it's not that i want to meet him, he came to my place and it's time to bjumpa. setelah sekian lama.
well, chipsmore is always chipsmore.
when you have nothing to do, you tend to ingat kembali all the good old time memories you have with your favourite people.

i better not bcs afterl all, exam is not over. tak sabar nak habissss. haish.

Jadikanlah Diriku Pilihan Terakhir Hatimu.

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.

lagu Butterfly Melly, oh i likeeee. hehs. :)
ok, this is very random but i love these names very much :

1. Adam (no, tiada kaitan dengan watak Remy Ishak tu)

2. Redza (yes, ni mmg sbb si Gigi Besi tu, haha)

3. Ezzah (Ummi kata dulu nak letak nama ni tp sebab Mak Long nama Azizah, taknak ada AH kat belakang juga, nnt sebut macam sama)

4. Hana (entah, i just love this name, simple tp sounds so cute kan, hehs).



ok sudahlah Ezzatiiiiiii, exam belum tamat.

Decision Maths melambai mesra while I am happy imagining how great my holidays might be nnt. Sigh

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.

can't wait for exam to be over.
can't wait to join JPP 09/10 pergi Bakti Siswa kat Melaka. (sebenarnya nk spend time dengan my girls yang pergi)
can't wait to be home for 1 month plus.
can't wait to at least lepak mamak for breakfast sekali sekala dengan Zuely.
can't wait to ambil lesen kereta sama-sama dengan Wann.
can't wait to guna semua kertas origami Ummi belikan tu.
can't wait utk semua-semua lah!

okeh, tp sekarang nak atau pun tak kena jugak tunggu lagi 2 paper. sebelum dapat berseronokkkkk.

13.11.09

Fly Away So High.

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful


super cuteeeeeee!
.

"KakTi, B suta oligami."

her name is Batrisyia, we call her B. ambil huruf depan sahaja. :) she likes origami very much just like me.

percayalah kata hati.

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.

Pinjamkanku satu bintang,
and i'll give that bintang to the person
I love with all my heart.

I trust my heart,
And will always be.

For the fact that i dun trust you anymore
based on the reason that u've changed a lot
hurts me so much.
people come and go,
but i dont know the exact reason why
it's hard to remove you out from my heart.
i should have done this earlier but i failed.
this long holidays is the right time ; this have to be
included in my to-do list.
time heals and i do believe in that.
more time to think and muhasabah huh?
yes.

Melly kata, jangan pernah menyanjung Cinta jika tak mengerti maknanya.

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.
great! my favourite jiran, Zuely and my high school debatemate, ZN dah habis exam. i wonder why the admin susun jadual macam ni. haish. 2 papers to go for me and my batchmates, oh no!
i'm home for 2 days starting from today cz i need to join my family pergi visit Wann esok, yes family SPM visit. huhu. a few days to go to her big day. we'll definitely give her our moral supports sebanyak yang mungkin. hehs.
i'm at Abah's new office right now. boringg. cz tak kenal langsung dengan mana-mana orang. and Abah kata semua orang terkejut tgk ada orang perempuan kat bilik Abah. sah-sah lah yang ada ni adalah anak Abah. fine lah Abah looks a bit younger than his age tapi possible apa ada anak umur 19. huhu. apa-apalah. tadi Abah plan nk hantar pergi KLCC so that i can watch Pisau Cukur or lepak kat Kinokuniya tp Abah nk tunjuk his office. haish. tp xpe as long as i tak menyusahkan sesiapa, it's fine for me, biar pun boring mcm apa je ni.
KB and KW pergi Jalan TAR. i hope things are ok for both of them. my girls and i selalu risau kalau mereka keluar berdua sahaja. haha. kidding. we care for you, loves. :) KT pergi tgk Pisau Cukur with Syukri (bukan nama sebenar, haha, ask KT, dia yang tipu nama her boyfie dekat my roommate semalam, haha) Ells pergi basuh rumah dengan her classmates. ok, jgn nk buka cerita sedih when it comes to isu sensitif ; rumah pindah-randah and so on. :(
exam is fine. another 2 papers to go. i got a new friend anyway. at first, i thought Aslm buat prank nak kata dia budak maktab lain lah ape lah, sekali mmg betul ada this one guy dapat my celcom number (which is very rare) and terus call sebab nak share spot questions. huhu. okeh, bulan jatuh ke riba mungkin? tp benefitnya banyak for me and for my coursemates. huhu. bak kata Aslm, sangat lah mcm SBP Trials nak main spot spot. haha. apa-apalah.
semalam Ells, KT and I pergi bilik Buddi sebab nk kacau her. ye la, we saw so many new names dekat dalam her SE handphone. ehem. tp akhirnya, gagal nk temuramah sebab KT tak dapat rampas handphone dengan baik. last last tgk Histeria sama-sama. this time, KW joined us walaupun dia asyik tgk muka KT je. 80% tgk muka KT, 20% je of the time spent KW tgk screen lappy Buddi. haha. seronok juga tgk cerita tu, ada la terkejut sekali dua tp tak real sangat. walaupun begitu, Ells still cepatkan part membaca seruan memanggil hantu. huhu.
what ever it is, life is wonderful. minus a few parts where i still stuck on someone. oh no, i know this is so not nice to hear, Zuely, but things happen tanpa disedari kan? ok, i'll try to forget.
:) oh Ezzati u can do itttttt.

10.11.09

if you could feel the same thing..

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.
.... but i know you will never will.



i went to someone's exam place this afternoon, like i always do setiap semester.
it's just i didnt write anything to prove that i was there this time. plus i didnt bring pencil masa tu.


i always pray for your success and health, dear you, like i always do.
that is what a friend should do pon kan.
oh yeah, i wrote something the next day nya tu. cz i know i dun communicate much with that someone and i dun hv any other medium so yeah, that answers why. thanks Ells for temaning me. i know i looked silly by doing this kind of thing, but if u were me, u'll know why.

6.11.09

the Abang. the Brother.

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.

today is Abang Sin's 23rd Birthdayy. may Allah bless him. Amin.
my one and only Abang. he's my only guardian angel if u define a brother as your guardian angel.having him around brings joy to my life.
it's true that sometimes i look maturer than him, but he's a wise man in his own definition. he's my brother, my one and only brother.
baik dan buruk, walau apa pun. Happy Birthdayyyyyy.

3 things.

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.

1. i've watched Pisau Cukur twice. 5th and 6th November. TS and Alamanda. best best best. i loikeeeeeeee Gigi Besi very much. i like the character, the way he talked, everything. tp lagi best kalau Faqir si Gigi Besi punya character ada part yang dia minat bola or something. haha.anyway, it has been a year since i last ada crush. hehs.
2. i feel like crying everytime i listen to Yuna's Dan Sebenarnya. i may have my own concrete reason for that. the climax was td, masa tgk muzik-muzik. Yuna is one of the semifinalists. omg. the lyrics mmg makan dalam. i shud be ok by now. i am ok tp sometimes biasalah. yes blame the hormones.
3. 4 papers finals menunggu lagi. ok, saja nk tulis, saya sokong Negeri Sembilan for Piala Malaysia. my Ayah is coming to KL from Kuala Pilah. ho yeahhh. Hobin Jang Hobin :)

4.11.09

Butterfly Terbang Tinggi.

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.

Hidup ni kena banyak bersabar. Banyak aspek sangat yang kena sabarnya. Sampai kadang-kadang dah tak tau mana part yang harus sabar, wajib sabar dan sebagainya.

Tidak boleh tidak untuk tidak bersabar kerana setiap yang berlaku pasti ada hikmahnya. 3 years to go. I just hope for the best things to happen in my life.

Kesabaran untuk tidak bengang dan cakap lepas demi menjaga hati semua pihak bukanlah mudah. Aku kena cherish juga detik-detik sebegini sebab nnt mungkin rindu nak bengang dengan orang. Rindu akan orang-orang yang datang bertandang bawa hal-hal yang memeningkan kepala.

Aku hairan akan orang yang ambil mudah (sangat mudah) dengan kehidupan sedangkan pada masa yang sama menyusahkan orang lain. Aku berdoa agar Allah kuatkan semangat aku untuk terus hidup gembira. Aku sangat bersyukur kerana my other halves live not so far from Cheras.at least, besides my girls and friends here, I always have them in Bangi.

Everytime I feel like crying, I know the best person to msg is Ummi. She’s a superwoman anyway. She knows how to make me less sedih and all. I just need to type “rasa macam tension la”. Ummi is always Ummi. And I love her so much. I dun blame her for being a positive thinker cz secretly I would like to be one.

bak kata Skemm Si Bestie, life isn’t always fair. Mungkin hari ini hari kau untuk menyusahkan orang, mungkin lambat laun ada orang lain yang datang bertandang menyusahkan kau. Hidup ibarat roda, lupakah kita?

Terima kasih kepada mana-mana pihak yang sedikit-sebanyak membantu dalam keserabutan melanda. Ingatlah janji Allah kepada hamba-hambaNya yang membantu orang-orang dalam kesusahan.

Sakit kepala yang melanda dua tiga hari ni kuharapkan tidak berpanjangan. Susah juga kalau ada apa-apa yang tak kena. I’ve had enough ubat in my bakul dah right now. Tapi walau apa sekali pun, hidup ni kena sentiasa redha. Dunia ni hanya pinjaman dan tempat persinggahan kita sebagai manusia biasa.


3.11.09

Noe Boe :)

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.






one of my best girls celebrated her 20th bday todayy :) Nurul Iffahku Sayang :)
glad you like the pressie. cant wait to meet you bila-bila free nnt. hehs.
all the love in the world, Ezadd :)


2.11.09

life is not easy.

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.

i miss someone so much. i just dont know why. this is so random but i cant help it.
i wish you well in your finals. may Allah ease you.

setelah empat tahun berlalu.
you never fail to make me smile.
i'm grateful for the beautiful friendship we both have.

you're a chipsmore i know.
but what more to say?
you are you.

me?
i am still the same 'ezad' you used to know
since the very first time we met.

and i'm here, selalu.
i treasure beautiful friendships very much.

we're not so far from each other but the truth
is we are more than jauh.

entahlah. you just came to my mind
while i'm busy preparing my folio tadi.

wtv it is, just so u know that i'll always be here.
:)

there must be something wrong somewhere.

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.

nk cepat cuti. nk duduk rumah.
nak kena isi kelompangan yang wujud. i'm more than lagha this semester or this whole year to be exact.


kenapa lah?
mungkin semakin hari semakin hati ini jauh dari Tuhan Sekalian Alam.
i blame myself for being forgetful.
hanya dengan mengingati Allah, hati akan tenang. and i want that kind of ketenangan, berpanjangan.
bukannya sekadar ketenangan yang dirasai hasil daripada dapat penuhi kehendak duniawi semata-mata.
Ya Allah, bimbinglah kami ke jalan yang benar.

24.10.09

i've given you too much, and now i am taking back my love.





i always love Malindi. but Mary Jane, Sueded Alice and Women Santa Cruz caught my attention lately.
bukan baru keluar pon but then entahlah, i just love them :)

nak!
images from www.crocs.com.my

guardian angels.

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.
tiba-tiba teringat panggung wayang B-0-07. :) hehs. first joined by ground floor and first floor girls sahaja, tiba-tiba semua ada. see how united we are.
to watch Coming Soon dengan keadaan panggung zaman dahulu kala, that is what i love about my girls. they are more than friends, they are my lifesavers.
you see somehow your guardian angels are all around you. it's true that i've been missing a lot of people ryte now. but the reality is that, to appreciate people around you is the better choice.
exam bakal menyambungkan diri, plus kena hantar file itu dan ini. siapa ada nk tolong share information, tolong ajar, diskusi sama-sama, siapa lagi kalau bukan GIRLFRIENDS sendiri. xoxo
:)

kuingin dirimu, dekat dihatiku. :)

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.



watched Nur Kasih. setelah sekian lama asyik missed. i like Aliya's tudung. panjang sikit punya version pls. i like the awning sebab nmpk cantik gila. :)



Aslm's bday is in 2 days time. i forgot to post the card and pressie earlier. been veryyy busy. haish. too many things to think sampai lupaaa.



had dinner together with Abang Sin. jarang Abang nk ikut sekali. and somehow it makes me happy.no matter what happens, i still glad i have a brother. and i just can pray for the best thing to happen in his life. amin.



i love Abang's fossil watch. dah lama, siap dah tuka tali, baru now aku rasa cantik. i asked his permission nk pinjam seminggu tp he said "ini jam lelaki la". haha. padahal kedekuttt.



Wann's home. since SPM's coming, i've tried my very best to help her. i will do anything, be it laundry, preparation for grad nyte, everything. cz that is what sisters are meant for. :)



no matter how tinggi Adah sekarang, she still a manja sister of mine. tp sometimes we are being too harsh on her. sbb gedik sangat kadang-kadang. haha.



Ummi left Msia for Kyoto semalam. and now i misssss Jpn so muchhh. memories of staying with the Kobayashi family sentiasa dalam ingatan. oh hello kitty origami papers wooden dolls cute stuff. omg. seaweed tempura segalanya. rinduu.

too many things untuk dirindui, huh? :)

23.10.09

bila rindu.

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.



i love Doodle application on YM. i can draw and i can write what i want. Halley je selalu nk main Doodle with me. itu pun when she's far away dekat Kolar sana, baru rajin ym dengan dia.
once upon a time, i do have my Doodle partner, (partner tetap lah jugak, u can say that), but then, things changed. it hurts bcs bukan semua orang rajin nk layan Doodle. tp xpelah, i will definitely have one partner tetap (haha), soon.

Halley told me she went to Agra, Taj Mahal peopleeee! omg, i so wanna go to Agra, one day nnt, IA. well at least i have my very own replica of Taj Mahal, given by si Bestie. :) penawar duka buat sementara, hehs.

from Halley to Doodle, then Agra, then comes Taj Mahal and lastly si Bestie. i miss everyone.


20.10.09

meet me halfway.

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.

3 years. mark my word. yes, 3 years.

for the time being, let's jaga potensi diri, tingkatkan prestasi.

we choose to be different because we can.

and Allah knows best.

life's great so far. oh umm except for the fact that exam sudah bermula yang mana selalu membuatkan hati sakit. haha. (read : berdebar). sangat. well, kita berusaha, Allah menentukan.

sememangnya aku ada sindrom berdebar gila and i need help from certain people to calm me down. tp semakin tua semakin boleh atasi. hehs. bcs after all, hidup perlu berdikari :)

it's good to know Ummi akan ke Kyoto this Thursday. more origami papers to come. :) tp kesian Adah kena duduk rumah Muallimah. Abah pon outstation. kesiannn Adah. tp xpe cz she knows Ummi akan belikan banyak sikit barang cute untuk anak last. haha.

kadangkala hati rasa terisi, kadangkala tidak. hmm. no matter what it is, dikala kita rasa down and rasa diri kita penuh kekurangan, fikirlah utk penambahbaikan. dan apabila kita inginkan lebih, fikirlah jalan untuk memenuhi kehendak itu kerana tidak salah berusaha. cuma jgn sesekali mengeluh kerana kita sebagai hamba-Nya perlu banyak bersyukur.

anyway, Zuely, thank you for everything. thank you for believing in me that i'll do great. u know why i love you Jiran. u're one tough cookie and i'm so gonna be like you, minus the scandals, boleh? :)

betul kata doktor yang merawatku, bersabarlah dengan masalah kesihatan yang dihadapi, kerana dengan sakit inilah yang membuatkan kita mengingati Allah, mungkin lebih dari biasa. InsyaAllah, mudah-mudahan.

sesungguhnya hanya dengan mengingati Allah, hati akan menjadi tenang.


17.10.09

bila ada lagu latar sedih,

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.

...masa tgh tgk/bayang adegan sedih, sah2 la rasa nk menangis. Serious. I am that type of person who is very sensitive when it comes to certain parts in dramas/movies yang sedang ditonton.

Yang terbaru aku ulang tayang hari tu ialah Sassy Girl Chun-yang. Sebelum aku jatuh sakit dan sengsara. haha. menangis mcm orang gila, padahal tgk cerita korea je. lepas tu mula lah segan bila ada orang menelefon sewaktu sedang menonton. hehs.
yeah, it's true that certain songs represent kesedihan dan kesengsaraan. haha. especially when the song is meant to you masa gembira dahulu, tp bila dengar balik, sah2 lah, sedih. memories memories. haha. sensitive, bukan?
lagu-lagu yang famous jadi latar belakang kepada imaginasi sedih aku ialah Sepi OST and Sassy Girl punya lagu. (part masa Chun-yang sedih). haha. pernah discuss this matter dengan KT, sememangnya lawakk.
well, differnt song, differen emoshi. :)



14.10.09

origami ; an everlasting love.

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.

pinky is so US. :) well, finally Geometry Exhibition has come to an end.

i'm glad for having these girls, superb teammates :) i love origami. okeh, sekarang mereka suka jugaa. and the best part of all,semua orang dah pandai lipat burung jepun apa ntah nama dia tu and semua origami paper telah habis.and now i have a concrete reason to go to klcc. hehs.

KT, u know kan how i've planned to make my loved ones happy by receiving my origami. it seems that impian tidak jadi nyata. i don't define it as failure, it's just i have more time to learn more. :)

i'll nvr let you go.

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.

sesak nafas. sakit dada. flu teruk. nafas pendek. batuk. i need to wear mask kan? ummm.
Thank You Allah for the strength u've given me. life's difficult but it's real. thanks girls for the company. u guys brought me happiness. if i didnt show my appreciation towards you, forgive me cz i hardly show my love.
call me segan, i am. you know how much i love you, girls.

3.10.09

at the end of the day, i know i'll be just fine.

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.
i'm home. it feels great. dah sempat lipat kain- one week punya load. banyak berganda. Ummi busy, as always. see, aku balek bukan balek free free melepak je, Ummi needs my help. :)
td pergi Bukit Merbah. jumpa juniors aka batch cs kecik yang dah nk SPM. how time flies. met a few pakciks and guess what, Abah sembang and aku pon sembang sama. haha. see, i can sembang with orang-orang tua too. hehs.
Wann's home too. :) Adah kat bawah tgh busy buat kad raya gergasi-bak kata dia for sambutan Raya esok kat Al-Amin. nampaknya Adah akan miss a few opn houses, hehs.
okeh great cpa x siap lagi macamna nk pergi join Abah and Ummi berjalan raya? nampaknya kena berfikir dan satu je solusinya : siapkan cpa, barulah boleh pergi beraya. yeah, will do will do.
sekali lagi i missed my gfs date-tgk Nur Kasih sama-sama. ye lah, dah balik setiap minggu, mana tak miss gfs date. huu.
oh dun make me sad pls. well , for now that is. you know who you are, be it directly or indirectly. i've been trying so hard setelah sekian lama, and i can't easily menyerah kalah. but the fact that i'm not that tough is hurting me. you see, both of us now are having a very good life on our own. i'm happy for that and i bet u feel the same too. call me Lembek or Hati Tisu, i AM.

1.10.09

apa saja kemahuan diri, akan cuba dipenuhi.

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.
itu lagu rayaaa. :)
i'm excited cz tomorrow, i'll be at two places. my home and my so-called-2nd-home-for-five-years, Bukit Merbah. :) i'm going back to Bangi for the weekend, as i always do and i'll go to Seremban for solat hajat Wann. :)
but the thing is i need to siapkan my cpa first. huhu. i'll do it sekali dengan gfs sekalian sebentar lagi. told you my gfs are my lifesavers. :) berjuang bersama. :D
can't wait for open houses around kl/selangor this weekend. hehs. i'm a big fan of food. ala, boleh teka dengan senang, i know i'm fat, hehs.
it has been 4 days of school. and i am happy for the fact that I AM HAPPY. i shud thank Aslam for being so lawak and sentiasa ada lawak-lawak ilmiah. he is one of all people i wud call if i happen to be in trouble. he's so convincing i tell you. well besides my gfs lah tp. gfs always no 1s. :)
ok lah, nk pergi block meeting and nk teruskan kehidupan yang fun disulami dengan lagu Raya Hujan and Raihan :)
selamat menyambut Syawal dan berpuasa 6. :))

nadiku berdenyut merdu, cz i miss you two.

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.

today is my lil (pet) bro's birthday. too bad i still dun have my own car or at least ada license, if not, i will definitely go to uitm shah alam and kidnap him sekejap bawak pergi makan. and i'll bring my fav junior along, and that junior will definitely be Nanie. seriously i'll dropped by UM sat and ambil her. then, i'll bring them both to my fav tempat makan, Saba', Cyberjaya. in my dreammmmmms. sigh.

ppm and inter school debate tournements made us closer. 3 of us. and i just love being their kakak. :) i miss them!

in life, sometimes, we have so many things in our mind kan, and dreams too.

10 things.

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.

1. i love my Canon printer very much. KT and KB loves her too. :) for so many reasons.

2. after all, Puan H's subject is interesting, it's just aku yang tak ambil port selama ni. i love that ESQ part esp. that is so true.

3. i'm fasting. it has been 2 days already, Alhamdulillah.

4. Wann's solat hajat is on Friday. semalam Abah dah ajak. final year Wann. thought of going. Seremban!

5. tak rasa macam raya cz tak attend any open house pon since balik Bangi last Thursday. so i was thinking to go to Abah's friends' open houses this weekend. yeah, Ummi's friends' too. oh i cant wait. :) nak makannnn besarr. hehs. when i'm thinking about food, i feel good, really good. :) okeh, i miss laksa kuale already!

6. yes yes, cpa won my attention this week, mmg focus dan bersungguh habis lah terhadap cpa. :) thank God, i have my gfs around. they are my lifesavers, this is serious.

7. i wish my besties are all around Cheras. how i wish.

8. Tong's sms made me smile for the whole day semalam. believe it or not, it's not easy to be us. u know what i mean Tong. perlu dipelihara :)

9. tgh tunggu Asar masuk. my gfs and i nk duduk bersama settlekan cpa and lepas tu boleh pergi berbuka. :)

10. oh ya, my fav nasi goreng kampung with telur gedik is waiting for me this Maghrib. can't wait. hehs.


p/s : do i look like a Sabahan to u? i still can't accept the fact when Abang Cafe teka "Adik ni orang Sabah eh?" petang semalam. haha. i need to be like lagi putih and lagi sepet kot kalau nk kata Sabah. haha. omg, tiba-tiba teringat Jeadi. rare name huh? :)

27.9.09

let's spell LOVE <3

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.

my favourite kiddo i met during raya. his name is Farhan Danish. sweet lil boy.

sepupu Abah punya anak. :)

his father ckp Farhan Danish susah nk ambil gambar dengan sesiapa pun and he impressed for the fact that Farhan Danish nk ambil gambar dengan me. hehs. i have so many pictures with him. told you i like kiddos. and nampaknya kids like me too, hehs :)

i am very garang but you know when you love someone/something, the soft side inside you will appear no matter how hard u keep them before.

She's Electricccc.

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.

i dun feel bad for the fact that i have to go back to Cheras esok. and at the same time, i'm not happy pon. entahlah, i have no feeling for the time being.

yang penting malas nk pack barang. itu paling pasti. i'm done with my MAB. tunggu nk print je lagi, esok kat Cheras. Alhamdulillah. and i really hope what i did menepati apa yang Puan H nak. insyaAllah, i've tried my very best dah so yeah, wtv happens nnt, tak kisah lah.

nak sambung buat Literasi Bahasa. lepas tu nak tido.