Pages

29.1.09

and i will be strong, even if it all goes wrong.

:(

-ulcers, there're TWO ohhkayy. syabass.

-bad flu. sangat rimass.

-lenguh kakii, well, sindrom lama.

sigh.

:)

-an ilmiah date with FAA and G at ukm libraryy esok.

-td dpt phone call from Wann, my dearest sister. rinduuu gilaa.

-text msgs from gfs - "selamat hari khamis",

"selamat malam jumaat" and etc. *they're just so sweeeet :)* haha

esok nak hntr Adah pergi sekolah dan nak lepak dengan Ummi makan kuey teow Champa kat Syahirah's Mak punya kedai. yummmmmmmyyy :)) good food always make my life brighterrr :)

p/s : KB, glad to know that you're ohhkayy. selamat bersyukurrr. ;) haha!

sweetheart. :)


had fun IM-ing with the dearest gf, Pahh. kalau college sebelah-sebelah kan best. boleh pergi mkn sama-sama. :) kongsi duka lara, lawak sengal, boleh gelak sampai nanges and x ingat dunia sama-sama. serunukkk gilaa ohhkayyy. how i wish.




and the best part of all is that, Pahh agreed with my opinion yang nk hidup berjiran di hari tua kelak. sweet kannn :) hehehe. sila pilih taman mana mahu duduk nnt btau sayaa ok :)

i dun see any reasons for not loving Pahh :)




i always pray so that u'll get what u've been dreaming for, darl. risau gila dgn situation kauu sometimes.but i know u'll be fine :) Pahh sangat tough, yes yes.

u're one nice girl and u know that kan, so u deserve one nice other half as well. :) u've been so setia selama ni, so aku doakan yang terbaikk. sahaja. :)

we're twins after all. feel free to tell ape2 sahaja Pahh. :)) yeah i admit sometimes aku rasa cam segann nk kacauu kauu. haha. bungukks gila Ezadd. haha. tp yeah, kena go for orang yang agak faham kan. :) and i know one of them is youu, yes youu. :)



Pahh sangat sweet sbb risaukan NE :')




May Allah ease you darl. sayang always :) XOXO

tong. natc. tong. nathirah. kathirah :))

TONG TONG TONG :)


*tong, sempena hari jadiimu yang mulia nih, jom pegi nyanyi lagu negeri sembilan, melaka and wilayah persekutuan kl kat tiang bendera depan office tuhh.* :)


TONGGGG. 29 hari bulan januari itu apa??

HAHA.

selamat hari jadiiiii. :)






7 years and stil countinggg, Tong :)


:) selindang delima dan mahsuriii :)


:) :) baju plak mcm gedik ikut warna house. haha.



old time memoriess. :))



my dearest Tong kini sudah menjejakkan kaki ke umur yang chantekk, 20.

selamat ulangtahun diri sendiri yang ke-20, Tong :)

how time flies, dulu umur 13, sekarang 20 :))

happy birthday. happy birthday. happy birthday.

:))

i love the fact that we've been friends since 7 years ago, seriouslyy.

i love the fact that our jodoh sangat kuat, bukit merbah seremban, londang melaka, and now blok budii cheras. sangat jodoh kann? :)

we may not be so close but whu cares anyway, aku glad gilaa we're good friends after all.

yes yes, i'll treasure our friendship foreverr. :))

sampai tuaa, sampai bila-bila. :)



tq for being around, Tong. stay the golden you. i love you for what you are.
and i adore your kindness. tq for being a nice gf. :)

:)


grateful gila ok for having one of your batchmates, during hari-hari sedih at kmm and hari-hari pelbagai ragamm kat cherass.

aku sangat glad sbb aku ada kau! :') *aku cam nk nanges sebab terharuuu, haha*

i hope kau tak jemuu dgr lawak-lawak sengal, berita, cerita, hot news, perkongsian pengalaman from aku Tong.




HAPPY BIRTHDAYYYYYYYYY KATHIRAH AWANGGGG :)
ahaha. eh silapp, NATCTONGG :))




XOXO


this is so p.a.t.h.e.t.i.c

i should be doing my PKK tutor week 3, dan yang bengkel itu juga.



i should be doing my research on Pn Norehan's Maths Edu Curricular's first topic.



i should be revising Pn Khadzimah's notes on Matematika Ohh Matematika.



i should be revising Falsafah Pendidikan as well.



ohh ya, TITAS Ustz Muaaz jugaa.



umm..



tp sekarang, apa yang aku sedang/mahu/masih lakukan?



A. mengamuk dalam hati, diam-diam.

B. tutup mata, tidur sampai tua.

C. berfikir sejenak, kemudian gelak-gelak.

D. diam, selamanya.



something is not right. and i hate it very much. terima kasih.




eeeeeee. buduh gilaa ohhkayyy. air mata gedikk gilaa, sebok plak nk kuarrr. :'(

28.1.09

untitled.

i shud have noticed this earlier, i shud have known better than to trust you. but then what past is past. u're not the sunshine that i've been waiting for ages. silly me for not noticing what is happening around me all this while. syabass to Ezzati for being so ignorant. so what now?
the option is only one : lempang dia laju-laju sampai atap sana.

random.

haha. now i know. gfs, cant wait to see all of you semula. got storiess to tell.
***

i hate the fact that i've lost all my darling knights' handphone numbers. yes, ALL. tak dapat nk wish january girls' birthdays. sigh. akan cuba save semua nmbr semula. :)
***
it has been almost 2 years but i still fail to clear things up between the 'gfs-knew-who-is-that-fella' and me. Ezzati is not being Ezzati. am i being too childish here? bilakah mahu settle? my bad.
***
Taufiq YDP texted saying thanks and sorry for everything - throughout his one year of being the ydp. terharuu but i just realized, aku tidak reply lagii. mungkinn aku amat terharuu sampai lupaa.
read Eysamudden's blog and he posted something about jpp. yes, it has been 1 memorable year and i had fun working with him and the other jppmates, seriously. i admit sumtyms mmg mls gila nk turun for meetings, bcs i had to sacrifice my precious time with dearest gfs. eg, velo trips, cafe datesand diskusi time and so much more, but then yeah, it has come to an end. glad it's over now. KakBudd, kau punya turn pulak. mahu? haha. mcm xnk KakBudd rasa apa yang aku rasa tp KakBudd berkaliber gila ok. nnt KakBudd terlepas keriangan. Tong ponn. :( how uh?
***
just got back from kampung - Abah's side. we had fun organizing one kenduri for my late Nenek Haji. obviously aku tidak tolong masak, potong-potong bahan dan sebagainya bcs i'll definitely go for Cuci Part, sahaja. Sekian terima kasih. :)
Kak Aween, Usayd's wife bnyk tolong juga, mesti dia cam agak terkejut dengan suasana kampung dan kenduri yang x panggil caterer. but i can see that she's enjoying each and every minutes of time spent mase kat rumah nenek. haha. part yang x boleh blah is that - i always imagine myself adapting (if i were her) to the new environment, how do i survive agaknya, i mean, kena balek kampung (kampung pon dah berganda), kena sesuaikan diri dengan komuniti baru and all. tabik spring to you, sister. :) she's 24 this year and yet, sedah kena lalui ini semua. gila weyh, sangat muda.
***
KakBudd suruh download satu lagu chumill for drama. :) cute sangat tuh KakBudd. haha. can't wait to see KakTgh berlakonn dan semua-semualah :) but i hate to accept the fact that 'emak' KakTgh perlu pakai kain batikk juga. haha. lawakkkkkkkkkk laaaa.
***
mr. PS mmg boleh buat KakBudd, KakTgh dan aku jakunnn. syabass. he reminds me of A, korang mmg boleh gang agaknya. :)
***
Arena Lompatmate Sayang, Happy 19th Birthdayy.
***
well well well, life's getting interesting and i love it, very much. i hate myself for being over sensitive these past few weeks. thanks gfs, dearest friends, besties, yup yup mucho gracias :)



23.1.09

jumaat.

pahh syg. hp rusakk juga kan. handphones 2007 gedik gila. haha.

ohh anyway, CNY hols sudah bermula. the girlfriends - Elley and KakWae selamat dihantar ke pondok guard td. slmt bergumbira pulang Kelantamm. haha.

KakBudd, KakTgh and I masih di sini. :)

called Abah to btau xmau balik today. esokk lahh pulang ke Seksyen 4 terchenta. lagi ponn Wann's not at home so balik lambat sket tidak mengapa.

lagi ponn, siapa la yang akan kata TIDAK kepada gfs date di velo? :)

bertiga tp tetap akan besttt punya lahh :)

22.1.09

hpy bday FZ. :)

21 Januari yang mulia.
Fatin Zahida Abu Hassan Sayang.
Happy 20th birthday. Another gf of mine kini melangkah tua.
Dollie dearest,
Thanks for being the coolest gf of all. 7 years and still counting. We may not so close kan now, but u’re always remembered by me. This is serious.
Rinduu. Sangat.

Dah bnyk perkara x share sbb x selalu jumpa. Down.
Tp bila jumpa, rasa mcm terlampau banyak perkara dan kadangkala xsempat abes ckp pastu dah perlu pulang. Down.

Was planning to have a nice lunch together tp hari jadi kau bukan weekend pulak. Hope we’ll meet someday. Rinduuuu!

We may not in the same path of education ryt now. We may not in the same campus and bla bla bla. But still, u’re close to my heart.
I miss you, always.
tq for the precious phone call. I miss our good old times together.

DOL forever.

Sayang alwaysss. Happy birthday. May u be blessed.

xoxo
sedang ada rasa tidak sedap hati. and i hate this feeling so much.
aku xmau gaduh and aku xmau ckp apa-apa. aku xmau jumpa. aku xmau terserempak pon. aku xckp aku benci. but at the same time aku xhappy. mungkin aku cuba cari sebab untuk gumbira tp aku gagal. aku x kata aku perlu. tp aku pon xtau aku perlu atau pun tidak.
i choose to let you go. i did. it's hard but i have to. get used to it already.
but but but why rasa tidak sedap hati datang kembali.
xoxo

19.1.09

voice of reason i forgot i had.

Alamak, 17 terlupa nk belii. Tidak mengapa. Nanti.
Umm, hari Isnin. A beautiful day I must say. I had fun. Be it in class, outside class, outing with gfs, ALL. Ya, semua saya suka.

Ohh walaupun kadangkala tercalit rasa sedih sedikit kan KakBudd?

We belong together? It seems not anymore. Seriously.

***

Senam robik? Terhibur dengan aksi-aksi KakWae and KakTgh. KakBudd di belakang. Sejak bila entah beliau segan. Haha. Rasa msm nk gelak kalau KakTgh dan KakWae kena bersenam robik di atas pentas chantekk itu satu hari nnt. Boleh jadi akan berketawa besar. Hehe.

Seronok setelah sekian lama tidak menyaksikan lawak-lawak senam robik KakWae and KakTgh. Dari sem 2 dahulu sehingga sekarang, masih lawak. Kritikal. Haha! Mereka kadangkala ada masalah nk catch up. dan ada masalah juga dengan arah dan masalah bertambah berat jika pergerakan yang perlu dibuat melibatkan penggunaan lebih dari satu anggota. :) comell!

***

Esok hari jadi Si Bestie Sayang, Fatin Zahida Abu Hassan. Rinduuuuuuu gilaa weyh. Jauh di mata, sangat dekat di hati ohhkayyy.

***

Mlm ni ada apa entah kat dewan kuliah yang chantekk tu. Dah pakat ngan KakBudd and KakTgh nk dtg awal sket. Ada masalah yang perlu diselesaikan. Haha!

***

Life’s getting interesting day by day. :) and I’m GRATEFUL for that. ;)
xoxo

berduka adalah satu kerugian yang nyata.

a simple hi can actually calm the heart.
:)

18.1.09

gumbira. ;)

:)
kegembiraan. kegembiraan. kegembiraan.

Ahad.

Roomie keluar.


KakBudd keluar.


KakTgh keluar.


KakWae keluar.


Gembira tgk orang lain bergumbira keluar, ke destinasi-destinasi impian. dan mungkin bersama orang-orang yang bermaknaa buat mereka ;)
luckily i have Tong and Elley to accompany me for the evening walk. :) met Didiey yang sedang dlm perjalanan melawat adik beliau. Abang Mithali kononnya. haha. terima kasih kerana tlg belikan kfc untuk minum ptg. hehehe.
walaupun hari Ahad saya nmpk kosong. tp gembira itu pentingg. gembira bila berada dgn para gfs dan rakan-rakan lain. mmg terhiburr. dengan pelbagai loghatnya lagi. perbualan tambah ceriaa.
ye lah, tak kan mahu sedih sampai tua. rugiii ok. sangat. oh ya, Ummi dan Abah menelefon bertanyakan jika Nurul Ezzati keluar melepak kemana-mana. mungkin agak pelik bagi mereka di Ahad yang mulia, NE tidak ke mamak. yes, rinduu RHB.
Ahad selepas balik cuti cny wajibb pegi melepak di sana. rindu. yes yes, dan mahu bersiar-siar di tasikk pada pagi hari. Father kata ada pelbagai perkara menarik di tasik itu. saya agak jakunn.
esok hari, kelas seperti biasa. berehat sehari sahaja utk kerja-kerja suri rumah tangga-basuh,sidai,angkat,lipat. hehe. tp xpelah, nnt cutii lamaa. :)
Ahad yang kosong pengubat duka,
bergembira bersama rakan yang ceria.
:)

17.1.09

layang-layang Ezzati terputus tali.

Elley kata ada muka satu budak baru mcm muka ada orang itu. Agak lawak tp xmau gelak. Tidak mahu bereaksi apa pun.



Emosi terganggu. Eventho Abah and Ummi (oh ya, Adah sekali) telah datang dan aku dah pergi JJ dengan berseluar tidur kelabu sahaja bersama mereka, stress masih menjelma. Tidak tahu mengapa. 7390 pun telah ada dalam tangan kembali. jadi mengapakah masih berduka lara?



Texted Roslinda, Dollie. Menyatakan kebingungan fikiran. Mungkin aku mmg ada sindrom xboleh duduk keseorangan. Td lepak ngan KakBudd and KakTgh ok saja. Tapi kini mcm apa ntah. Haihh.



Mengantuk dan mahu tidur awal. Machine bwh menanti Ezzati utk tlg membasuh baju tetapi malang sungguh beta tiada kudrat nk angkat bakul beserta para baju sekarang. Mungkin esokk.



Emotionally unstable. Tanpa sebab-sebab munasabah. Hari ni brapa hari bulan? Oh. PMS mungkin. La, patutla makan banyak sangat hari ni.

senyum seindah swift merah.

Si kesayangan 7390 masih belum pulih.
Lembapp gilaa.
***

Didiey and Zaki memenuhkan kuota para lelaki berjumlah 8.
Selamat ber-sekelas semula.
Diharapkan selesa dan gembira.
***

Kelas begitulah.
Biasa tp rasa seronok.
Mcm biasa.
Begitulah. Dikelilingi rakan-rakan jelita, sporting dan impressive.
Haha.
***

Fido dapat fly.
March nnt.
Jepunnnn ohhkayy. Best nya.
Jealous.
Hello Kitty seguni yeah?
Terima kasih.
***

Selamat Hari Lahir Adinda Sap nun di Canada sana.
Semuga berbahagia dan berjumpa nnt semasa anda pulang kelak.
***

Bday Dollie Skemmy bakal tiba.
Harap dapat ketemuu.
Rinduu. Amat rindu.
***

Perhimpunan Isnin ini entah siapa yang bersenam robik dan handle perhimpunan.
Haih. Mls nk ambil tahu. Tp mungkin perlu. Sigh.
***

Emosi stabil. Mungkin. Tp tidak mengapalah. Nnt Ummi, Abah and Adah akan dtg visit.
Yeay.
***

Elley. Rindu. Mungkin saya tidak cakap. Tp yes I do miss you, big time. Ohh mungkin juga saya tak tunjukk. Hmm.
***

Mereka mahu berlarian di tepi tasik. Macam menarik. Tp mahu jln je lah. Untuk lebih tenang. Alasan mls berlarii masih belum diketahui.
***
perihal lain? mahu tersenyum sepanjang hari. kerana banyak sebab untuk berkelakuan sebegitu rupa.
:) :) :)

16.1.09

someone's watching over me.

I found myself today
Oh I found myself and ran away
Something pulled me back
Voice of reason I forgot I had
All I know is you're not here to say
What you always used to say
But it's written in the sky tonight
So I won't give up
No I won't break down
Sooner than it seems life turns around
And I will be strong
Even if it all goes wrong
When I'm standing here in the dark
I'll still believe
Someone's watching over me
Seen that ray of light
And it's shining on my destiny
Shining all the time
And I wont be afraid
To follow everywhere it's taking me
All I know is yesterday is gone
And right now I belong
To this moment to my dreams
So I won't give up
No I won't break down
Sooner than it seems life turns around
And I will be strong
Even if it all goes wrong
When I'm standing here in the dark
I'll still believe
Someone's watching over me
It doesn't matter what people say
And it doesn't matter how long it takes
Believe in yourself and you're fine
And it only matters how true you are
Be true to yourself and follow your heart
the lyrics seems so close to the heart.

angkasaraya mari berdansa.

bila tidak dapat,
kecewa tidak terkira.

bila ada,
tidak hargai.

bila pergi,
terasa rindu.

bila dapat,
proses pengabaian berlaku.

bila tiba,
kadangkala kealpaan menjelma.

bila marah,
benci meluap-luap.

bila jauh,
mendatangkan muram.

bila gusar,
wujud pula rasa bersalah.

bila-bila masa sekali pon, hati ada satu, perasaan itu yang sebenarnya banyak dan pelbagai. tp dalam apa jua keadaan, kadangkala aku beranggapan yang diam itu mudah. tetapi ya, tidak menyelesaikan sebarang masalah. apa kata duduk, dengar, dan bereaksi apabila perlu sahaja? titisan-titisan jernih itu tidak sepatutnya selalu wujud untuk perkara-perkara picisan.

.I got tired of waiting.
.My faith in you was fading.
.Romeo, save me I've been feeling so alone.
.I keep waiting for you but you never come.

15.1.09

date with gfs is the best remedy i must say. there were lots of bad things happened this past few weeks, so i guess my decision to go out with the gfs hari ini is so betull. penawar duka.

well, perihal abang has special place in my heart and mind. always. i do think of him. selalu. most of my posts, i'd always stated about abang, indirectly. because i know there will be tears on my cheeks everytime i think of abang. he's nice but i don't know what is wrong with him. i know life should be so simple and i need to live my life to the fullest but that doesn't mean that i have to ignore about my one and only abang in my life. i'm not thinking about pak ali, pak abu or anyone else ye mind you.

a simple phone call from/to A selalunya amat di-appreciate as beliau always came out with new brilliant ideas. he shared about his brother as well and that makes me feel everyone will change for the better one day. he makes me stronger by his words. i do appreciate him for being a good friend, a very good one indeed.



ohh anyway, my gfs and i went to mydin tadii. that's my very first time ohhhkayy. haha. ada pulak your gfs yang bukan orang sini pula bertindak sbg petunjuk jalan, as alwaysss. hehe. that's my gfs. pakar jalan dan tidak buta peta :))

isu tali pinggang keledar mungkin adalah idea bernas kerajaan. tp kadangkala menyusahkan/menyegankan. haha. kelakar juga bila nk keluar from kenderaan tetapi lupa tali pinggang belum dibuka. apakahh? haha. :)) sangat boleh menyebabkan senak perut ye.

see, life's great so far. minus my perasaan homesick lah tp. huhu. i enjoyed my first day masuk class setelah sekian lama tidak belajar. how i miss utk menulis menggunakan pen dan sebagainya. haha. handwriting semakin 'jelitaa' and i need time to fix it back to normal. paling tidak pon tulisan perlu tidak buruk sangat.

english punya assignments this sem agak tidak best for aku. i dun think i can write one essay about my personal life experience. sigh. tak boleh kah nk bercerita psl dongeng sana sini? mungkinn lagi senang.


classmates? well, ohhkayy!~ sangat. so far so good. ada yang agak impressive. haha :)



life's great and i'm grateful for that. i may have something in mind which is distracting me nowadays but nevermind, it's just a small thing. room for improvement is always open for those who want to change for the better. same goes to abang. insyaAllah.


i hope for more happy moments in life. alangkah gembira jika dapat bersuka ria dekat tasik bersama Skemmy yang sangat dirinduii. :(


mahu call rumah tetapi jika sedang homesick baiklah jangan berbuat demikian, kerana mungkin beberapa paip bakal mengeluarkan air-air jernih.

mlm ini.

i had fun working with those pbm kids. kan Kakbudd? :) less than one hour sahaja practise. ok lah tuu dapat nombor 3 kan Farah Ainaa? :)). Kaktgh dan Kakwae sangat cute. tak tipuuu. Ana and Shikin jugaa :) dan semua-semua! :)) umm anywayy, yeah, at last i can accept the fact that Kelas Matematika II mmg wujudd. the new boys agak sporting juga. hehe. kan kakbudd, kakwae dan kaktgh? :) oh ya, disebabkan para lelaki for 3 classes tu agak tidak banyak. the new boys agak membantuu. ohh tp mereka membantu dengan sangat all out. those abangs *err* i mean, mereka tidak banyak songeh dan ok saja buat aksi-aksi ceria. :) Eysamudden Gemokk pergi hockeyy.jika tidak, mungkin berpeluang join the new boys menariii. boleh kurus sedikit. haha!

Elley I miss you too. no doubt. yeah, kita mungkin terpisah kerana anda matematika I dan saya matematika II. tp you're still close to the heart darl :)

i miss home. tp segan nk btau Ummi or Abah suruh amek after class this saturday. sbb dulu sangat xsabar nk balek Cheras. padan muka.




hoi. go ahwaayyyy. :'(

13.1.09

do i look like i care?


u may say anything you want, Mr.

12.1.09

1. i need to live my life to the fullest.

2. i need to accept the fact that Elley and Dira telah terpisah nun ke kelas sana.

3. Elleyy is no longer my assignmentmate :'( *miss goh, tidak kesian ke pada para gemuks sebab terpisah?*

4. i need to think first before start cakap/marah/bengang. the new boys are not the one yang bersalah. they came here because they need to come. i mean, we are here for the sake of getting good education and serve the nation kan. so kenapa aku perlu bengang x ingat dunia dengan kehadiran dan apabila mereka menyatakan kolej mereka yang sebelum ini? tadi, bagi aku itu semua sangat menjengkelkan. blame the emotion of mine. emotional tahap merepekk. i just need to go with the flow, as always.

5. i need to move on with what i have. so gonna miss the old time memories. :( the most important thing of all, i have to appreciate every single thing around me.

6. husnuzzon is really needed in every single thing i do. may Allah bless me.

7. i thanked those people who made my life a beautiful one through out these 3 sems. kita bukan rakan sekelass lagi mungkinn tp lawak-lawak sengal anda akan dirindui.
mungkin hikmah itu telah menunjukkan diriii. i need to be the strong ezzati i used to be masa dulu.
i've tried to accept what is happening now. i've tried to be happy and act like a normal kid.
maybe this is too early to say that i've failed. i need time. i am still trying.
emotionally unstable. baru satu hari. fate has its plans. i'll try.
this is not a good start. :'(

mungkin ada hikmah disebaliknya, tp aku tidak nampak/rasa lagiii :'(

chrs.

it's good to finally jumpa para gemuks here in cherass :) well, Kakbudd agak ke-pau-an. haha. tp comell! Elley Melly mcm maintain size biasa tp agak tidak keruan. kan kakbudd? haha. nvmind, we'll wait and see yeah Elleyy. :)) Kakwae seperti biasa perasan gemukk tp sebenarnya tidak gemuk langsungg. haha. Kaktgh agak tembam. tp still kurus. Digha tembam pipi je. umm Tong, kita serupa. haha. risau sebab berat bertambah mmg ada and asyikk benci pada kegemukan but then we do/did nothing about that. haha. that's us. life should be so simple lah kan. kita care pasal ini tp nak buat macamana. makan itu perluu :))
well, after 2 months balek kampung halaman *haha*, pelbagai ceritera happened here and there. dan perlu dikongsi that's for sure lah kann but then ade certain issues yang akan dipinda, which means cerita secara tidak langsung sahaja. haha. tp seriouslyy we need more dates! :) cafe, bilik kakbudd, depan bilik kakwae, pondok guard belum memadai seriouslyy. :)
talked about azam. Kaktgh seems so bersemangat which is soooo good. haha. dan banyak jugak azam-azam pelik from para gemuks tp still boleh di-consider :) wlcm 1430H, 2009M. well, my wish is to be happier than before :)) hey you, come here and make me happy :))
everything went well so far except for the fact that i miss home alreadyy ;( yeah, agak sedih. i enjoyed staying at home sangat-sangat. i miss my sharing moments with ummi esp. gila childish baru a few hours blah dari rumah yang sekangkang anak kera jauhnyaa dah nak sedih. huu. sukatilah.



i love Cherass because of the girlfriends. but i love Bangi more coz the heart is always there.
Happy Birthday Knights 0206. 7 years and still counting. i miss semuaaa , skemmy dollie esp.

11.1.09

Elley Melly Kini Dewasaaaaa :)
















Elley Melly sayang, happy 20th birthday darling. Omg. Haha. 20! :))


thank you for being a very good girlfriend around. Glad for having rakan sekepala like you seriously :)
-deskie tetap sem 1.
-groupmate tetap most assignments.
-diskusiimate perihal sensitive. Haha.


Dan banyak lagi tidak terkira. Sorry for my wrong doings okie dokie. Cant wait to meet you and the other gfs as well! :)) . Yes yes, nk tgk double chinnnn tuu yang penting. :)


I thank Allah for giving us opportunity untuk kenal mase mule-mule dulu kat dorm. Through thick and thin! we may have different circles of old friends, pemikiran berbeza, kesengalan x sama sangat dan banyak lagii, but kita get along so well ;) haha. Banyak gila cerita lawak selama 1 ½ tahun ini yeah. Hihi. I hope for more happy moments. Kawan sampai umur 86 ok. :) hopefully, kita semua akan jadi jirann. Haha! Kampung sama tauu! Haha.

We may not be so close but then, deep inside me, I’m grateful that we’re girlfriends. U know sometimes aku rasa cam segan gila nk cerita apa-apa, tp kan at the end of the day, u’ll be the one yang aku akan call/sms/jerit from tingkat atas. Hehe. Thank youuuuuuuu so much for being you.
Thank you for always reminding me to avoid this and that. Thank you so much for being my nice study partner. Kau lah sasterawati, atlet Negara, kau semua-semua ok Elley.


Pointer kita setiap sem dah lah mcm kembar siam. Haha. Itu mmg lawakk lah kann. Well Elley, another 8 sems to go, insyaAllah. :)

Thank you for being so understanding. At times aku rasa mcm gelap gelita dan tiba-tiba kacau kau kat bilik dengan titisan jernih air mata bagaii, kau sambut dengan riangg. I thank you for being you, yes, you.

May u be blessed darl. may all your dreams come true. U’re one nice fella and u deserve the best things in your life, no doubt.




Happy 20th birthday Elley Mellyyy. sayang ALWAYSSSSSSS :)


Xoxo, Puteri. HAHA.
alamak sedih pulak kalau x sama kelas. nnt tiada diving session masa buat assignments. :(

9.1.09

ku sangkakan panas hingga ke petang, rupanya hujan di tengah hari.

another 2 days at home. pulang cheras hari ahad. i was excited at first. after 2 months xjumpa gfs, roomie dan semua-semua. tp sekarang dah mls nk balekk. eeeeeee, nk jugak satu class dgn another 25 sengal people tu. they complete me. yes, ALL of them, no doubt. sedih gila ok if dah xsama. after 3 sems man. dengan lawak2 din beramboi father, dd yang sengal, eysamudden kachakk ex-jppmate, brothers semua, kawan, semua lah. those sisters, keriangan girlfriends, kesengalan sayangs sekalian, lakonan lawak2 jenaka dan segalanyaa. ok. rasa mls mahu pack or anything. if aku xtau perkara ini mungkin rasa excited mahu pulang tu agak menebal sbb ahad ni bday Elley bagai. so mmg bergandalah reasons untuk pulang. tp haihh, hujan di tgh hari, gila huru hara jiwa bila kata nk pecah dua. ummmm. wtv it is, semuga keriangan tetap berpanjangan. :'(
kisah kelas tu letak tepi, yang penting pagi Ahad nnt dah boleh berjumpa para gfs yang dirinduiiiiiiiiiiii :) hoorayyy! boleh tgk double chin masing-masing mungkinn. haha. :)) xoxo

7.1.09

zatieyy kaksesma :)

i've been tagged by her, since cuti ade lah sekangkang anak kera lagi. boleh lah menggunakan masa itu sebentar :)
mcm cute je soalan tag zatiey kaksesma. haha.

4 things i hate about school.


1.breakfast wajibb

weyy. haha. xlarat ahh nk bangun awal sentiasa. nk iron baju sekolah bagaii. berebut shower lagi. as for para pelajar yang 'rajen' seperti nurul ezzati, perihal breakfast wajib tu adalah beban. plus berlari2 dari blok hujung dunia dengan bag dan buku2. haihh. tp sekarang rinduuuu nk jadi table leader pula dan mln breakfast beramai-ramai. haha. :)

2. standard taking

demi semangat cintakan Mahsuri :) tp mls gila ahh. sebab - nervous gila nk lari laju2 depan sangat ramai orang. haha. and bila balek lounge, mereka kira house members dapat berapa points, kalau dapat satu kan segann. haha. dan bila standard taking menjelma, mule ahh kena cari tshirt putih yang sesuai dan sebagainya. itu beban weyy. haha. tp now, rasa cam suram plak xde standard taking :)

3.para warden

haih. sudah-sudah lah. semua warden block mmg gemar melawat block E :) melawat bukan bawak buah tangan, bawak borang pink yang cute tuh ade lah. :)) nurul ezzati siap ada 2 orang warden kesayangan. haihh. bestfriends gila kamchengg ahh! :)

4.mesyuarat. haha

haih. mls sungguh. enough said :)

tong, assembly aku xkesah sangat, sbb boleh nyanyii pelbagai laguu. haha!

:) zatiey kaksesma, i'm done :))

//tp now sangat rinduu bukit merbah, blok E&D, segalanya lahh :( how time flies.

4.1.09

hoi kau.

oh. rasa mahu bagi penampar sulong kat kau seriously. *sigh*.
how could you?.. umm. wtv. *big sigh*.
haihhhh. ok. that's my last try. sekian terima kasih. *bigger sigh*.
yeah yeah, no more. i've learnt my lesson. *biggest sigh*.
men are from mars and women are from venus. enough said.

3.1.09

this time it's from ElleyMelly.

i've been tagged by ElleyMelly. so, here goes;

Name : nurul ezzati :: ezzati :: ezadd :: zati
Sisters : wann and adah
Brothers : abg sin
Shoe size : 7
Height : 164cm
Where do you live : block budii,chrs :: seksyen4,bbbangii

Have you ever been on a plane : yes
Swam in the ocean : nope
Fallen asleep at school : of course
Broken someone’s heart : -
Fell off your chair : not sure
Sat by the phone all night waiting for someone to call : masa f4 ada kot. now, a big no for sure
Saved e-mails : sometimes
What is your room like : a room lah
What’s right beside you: aircond remote
What is the last thing you ate : otak-otak

Ever had…
Chicken pox : yes, standard 3
Sore throat : selalu
Stitches : nope
Broken nose : nope

Do you…
Believe in love at first sight : -

Like picnics : nope

Who was/were…
The last person you danced with : -
Last made you smile : -
You last yelled at : -

Today did you…
Talk to someone you like : -
Kissed anyone : -
Get sick : nope, not really sick
Talk to an ex : -
Miss someone : it's quite confusing anyway, but then, hell yeah, i miss that certain someone

Who do you really hate: -
Do you like your hand-writing : not really
Are your toe nails painted : -
Whose bed other than yours would you rather sleep in : tak tau. tak kesah
What color shirt are you wearing now : putih
Are you a friendly person : yes

Do you have any pets : nope
Do you sleep with the TV on : nope
What are you doing right now : thinking
Can you handle the truth : yes
Are you closer to your mother or father : mom
Do you eat healthy : not really
Do you still have pictures of you & your ex : -
If you’re having a bad day, who are you most likely to go to : besties, girlfriends, ummi, roomie, abang
Are you loud or quiet most of the time : loud

Are you confident : sometimes

5 things I was doing 10 years ago :-
1. entah
2. yang
3. penting
4. tak buat
5. bodo

5 things I would do if I were a billionaire :-
1. ohhh bestnya
2. banyak benda

3. boleh buat
4. jadi billionaire dulu
5. baru boleh tau ape nk buat

5 of my bad habits :-
1. ntah
2. tak kan lah
3. mahu
4. reveal
5. weyy haha

5 places I’ve lived/living :-
1. Kuala Pilah
2. Bukit Merbah :))
3. Londangg
4. Cherass
5. Bandar Baru Bangi :)

5 peeps to tag this survey :-
1. kau
2. dia
3. mereka
4. anda
5. kamu




//sent my dearest 7390 to nokia care.
get well soon sayang. i am terribly miss you.
now i know how much i need you.
i hope it's not to late to realize
that u play an important role in my life.
xoxo

2.1.09

9 days to go. am i ready to start studying again? well, can't wait to meet rakan-rakan semua. and after discussing with Elley last night, we agreed that we're actually sudahh boringg bermalasann di rumah. umm, but then, to think it back, i'll miss home, a lot. homesick. tua-tua nk homesick. memang. hish. :'(

ahad nnt Wann pulang srmbn. watching her packing her stuff ponn dah buat aku sedih gila. so gonna miss her. i'll be having no roomie for next week.

tgk Adah sebok-sebok iron baju sekolah. sedih juga. Abang pulang Melaka, Wann balek srmbn, Adah pegi sekolah sampai petang, Ummi and Abah kerja. umm, Zuely si dearest jiran balek Melaka semula Ahad ini. :'(

blame the holidays schedule yang sangat lama cuti di hujung tahun. sampai dah rasa sangat rinduuuu rumah dan para ahli kalau blah semula ke cherassss.

anyway, am i ready to wait for cab utk pergi mamak during weekends? naek U45 ke sana ke mari? jalan kakii pergii Santai? makan kat cafe? :'( *i am not complaining* bila dah rasa sedih mula la drag other factors. ezzati.. ezzati..

emotionally unstable. semua orang dah nk pergii, 7390 gedikk rosakk. apa lagi mahu utk menambah kesedihan? :'(

i know everything happened for a reason. there's always hikmah and all. tp ntah, i still want to cry. this is how I try to be normal.

:'(

1.1.09

kesayangan.

wlcm 2009. tp dengan kebencian yang amat, lamore 7390 kesayangan xboleh on. i mean x boleh on langsung. woi. gila frustated ok. mendatangkan sedih.


abah : t, nnt kita hntr limited edition punya phone tu gi kedai. *abah suka nk mengata si pilihan hati aku* haha
ummi : sayangnya. nnt hntr kedai baiki.


mmg boleh baikiii. kot. haihh. sayang gila lahh. seriously sayang gilaa. :'( rasa mcm mls nk layan. tp kena layan juga. itu adalah sayangkuu pilihan hati. sigh.
weyy 7390, rasa nk lempang laju-laju lahh. hish. urmm abahh, bleh x mahu tuka SE c905? ;P