Pages

29.3.09

tahun tiga & kehidupan.

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.






kerana kukagumi kelebihan, kesabaran dan kecerdikan yang Kau berikan pada si kecil ini.


this kid taught me about life, indirectly, no kidding.

dalam kehidupan, kadangkala kita tak dpt apa yang kita inginkan,

tp apa kata kita cuba gunakan kelebihan yang ada untuk menjadikan hidup lebih bermakna.

jgn mengeluh dengan kesusahan yang dihadapi, sebaliknya ambil peluang untuk kembali senang.




:)


27.3.09

:)

in the name of Allah, The Most Gracious Most Merciful.

































:)

last dayy.

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.

oh oh oh.
last day.
:)

maulidur rasul.
berarak.
comel gila tgk the kids duduk atas lantai pakai kasut sekolah lepas kena bukak,
nk masuk dewan kan.

lepas tuh kena beratur ikut rumah sukan.
cute cute.
:)

ceramah.
Elley MC weyh.
a good start.
:)

Tong, camera woman.
:))


Gee and I : persiapan pentas.
i did the backdrop.
:)

sebelum pulang jumpa Guru Besar, GPK semua.
the kids.
ouch.
sedih. haha.
biasa la tu kan.
:)

i had fun these 5 days.
rasa disalam oleh murid-murid,
ohh it feels nice.
entah.
i have the teacher material in me perhaps ;)

it's nice to have your good friends around during sbe.
this is serious.
:)
sbb akan selalu gilir-gilir amek gambar.
seronok kan tu?
:)

replacement classes taught me a lot.
to handle the kids.
spontaniously.
:)
fun fun fun.
this is not something new as
i have some expriences in handling kids
when i was in Nasyrah dulu.
tp dulu kindergarten kiddos.
sekarang yang agak-agak dah besar.
:)
tp kesimpulannya seronok lah.


there were a few students yang
mendatangkan kesan di hati.
the kids themselves taught me a lot
about life.
life is all about being grateful for what u have.
:)


Guru Besar bagi amanat-amanat akhir.
i like the part yang dia suruh berdoa supaya dapat
posting ke tempat-tempat yang xjauh sangat.
aku rasa Elley suka part yang dia suruh berdoa ditemukan jodoh. haha.
kidding Elley.
and oh, not to forget, Guru Besar teka yang i already have a boyfriend.
oh salah sangat.
tp td mcm xboleh nk defend diri sendiri.
haha.
:)
Guru Besar bergurau je tuh.
dia salah tunjuk, sepatutnya tunjuk kat Elley.
;)


yang terpenting keseluruhannya,
ada banyak sangat analisis bagai, report segala
belum dibuat.
wuhuu.


mucho gracias to Tong and the family.
i enjoy my stay in Sbk Bernam so did the others.
that's for sure.
thank you thank you.
:)

26.3.09

IVth dayy.

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.

4th day weyyh.
:)
darjah dua dan darjah tiga.
wuhuu.


terharu pulak bila ada this one student lukis gambar
Cikgu Ezzati, Cikgu Syamimi, Cikgu Nathirah, Cikgu Hazirah
dan gunting gambar tu bagi dekat sorang-sorang.
:)


and ada budak ni nama Azzwa.
aku xberapa nk layan dia sangat,
tp mcm terkejut pulak sbb td dia ada bagi
satu lukisan gambar pemandangan tepi pantai.
wuhuu.
sweet kan.
:)


ish. budak-budak semua comel.
mcm sedih pulak nk blah.
tp i miss home.
seperti selalu.
hehe.

i miss gfs juga.
see u guys this saturday.
:)


well. there's something yang menyibuk otak.
bersabar bersabar.
haha.
emo gila lah pulak.
may you be blessed.
ohh i still care for youuu.


Ummi texted me just now.
ahaha. rinduuu oh.
:)


sekolah itu menarik, tp bgn pagi tidak berapa nk menarik.
hehe.
esok hari akhir.
wuhuu.


semoga tidak sedih.
hehe.
:)



In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.






:)

25.3.09

3rd dayy.

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.

i was listening to Membekas Di Hati by Laluna. rasa semacam. wuhuu. tp kadang-kadang rasa lagu itu sedapp.

:)


today's Wann birthday.
my beloved sister.
her 17th birthdayy.
:)


oh um, 3rd day. :)
fun fun fun.
dah selesai fizikal and kognitif.
yeay.


falsafah. half.
ada lagi.
nnt akan diselesaikan.


darjah 1 and 2 mmg cute.
seriouss.
oh darjah 3 juga.
:)


td maen plastisin dengan darjah 4.
cute.
aku create replika apa ntah, sroh kanak-kanak riang teka.
haha.
creative.
sementara tunggu Tong, Elley and Gee tgk tahap kognitif kanak-kanak.
kena ada sorang handle lebihan kanak-kanak tu.
diorang cute lah kesimpulannya.
wuhuu.

maen lompat dengan sangat hebat todayy.
Tong and her Nikon x segan silu amek gamba.
:)
haha! KB, nnt kitorang tunjukk gamba terbang. haha.
:))


2 days to go babyy.
nnt mesti sedih nk blah.
haha.
Ezzati mmg emotional.
selalu.
:)

ok, report menantiii.
wuhuuu.
haish haish.

24.3.09

second dayy.

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.

oh oh 2nd day. pagi tadi, i managed to wake up earlier than Elley and Gee.
hehe.
tp xboleh menang dengan Tong. haha.


sekolah was fun. replacement class : 4 periods.
yes, 4 periods man, mcm guru sebenar.
wuhuu.


tp penat. dengan kerenah dan segalanya.
i do love kids. sepatutnya tiada masalah.
ye x?


ada sorang budak nama Khairuddin, standard 2.
dari semua yang wujud, dia paling diingati.
lemah Maths and mmg kena masuk pemulihan.
tp i love his efforts yang still nk kira walaupun lambat.
td ada ajar dia sket pasal bentuk lazim.
place of value bagai.
may Allah bless him.
he's a good and nice kiddo.
:)


ada sorang nama Azhar.
tahap kognitif tinggi.
standard 3.
walaupun latar belakang keluarga tidak seberapa,
tp dia sangat bijak.
semoga dipermudahkan urusan.

kesimpulannya, perlu bersyukur dan terus bersyukur.
:)

sbe menarik except for the fact that report perlu dibuat.
wuhuuu.


kadang-kadang hati tersentuh tgk budak-budak ni.
dah mmg tersentuh dah pon. :')

23.3.09

First Dayy.

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.

i was listening to Cuba by Faizal Tahir and i feel like crying lah pulak.
lembik gila Ezzzzzzzatiii.



oh anyway, my first day of SBE was great. tp penat.
relief for 3 periods todayy. standard 3, 5 and 6.
wuhuuu.
:)


tadi, Fido called. around 6.39 in the morning.
oh syabas. semasa sedang bersiap nk pergi sekolah.
dia nk blah pergi negara matahari terbit and saja nk call for the last time.
tp sebab kelam-kabut aku pon ckp kejap, masa free nnt aku text, and pls call semula.
oh tp, tertinggal handphone di rumah dan xsempat nk ckp bye kepada Fido.
huhu. :( itu sadis. Japan, pls pls pls treat Fido well.


all in all, i love the feeling of going to school setelah sekian lama tak pergi tp rasa mcm segan.
haha.
entah tp segann.
:)

tp the kids mmg sangat cute, sangat sangat :)
may Allah ease us.

i appreciate segala gudluck msgs for sbe.
haha! :)
A, FarahAinaa, KB, KW, KT, Didiey, Bengg, Ikhwan, Zura.
it made my day.

since semalam sehingga hari ini,
kerja aku and Elley adalah bertanya khabar berita dari rakan-rakan.
pelbagai cerita lawak.
:)

tp di sebalik hari yang gembira, i find that there's something inside me yang membuatkan hati xtenang.
wuhuu. it's difficult. rasa je mcm senang.
sesungguhnya hanya dengan mengingati Allah, hati akan menjadi tenang.

insyaAllah. :)

22.3.09

Sbk Brnm :)

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.

i'm now in Sabak Bernam :)
together with Elley, Tong and Gee.
wuhuu. esok pergi sekolah.

KB, KW and KT dah pergi sekolah hari ni.
baru call KB je tadi. yg laen kejap lagi la nk call.
nk tau langkahan kemajuan masing-masing.
:)

oh well, this is our first time so mcm agak nk nervous.
haha. smalam rase xkeruan umpama kena kawen paksa.
bunguks je.
A pesan, berseronoklah. oh yes i will. :)

21.3.09

chill.

oh Knowing Numbers, Maths Edu Curriculum dan Gerkorama.
terima kasih kerana mengurangkan masa lengang di rumah.

oh sbe yang bakal menjelma. may everything goes well kelak.
Sabak Bernam, nnt saya datang. :)
Pkck D was kind enough bagi amanat suruh kurus during sbe. ok, dia mmg merepek.
A ajak buat kat sekolah yang dekat rumah dia sem depan, tp buat kat sekolah jenis kebangsaan. haha. sengal.
;)
sbe sbe sbe.

esok pagi balik Chrs kejap amek segalanya yang tertinggal. huhu.
oh ya, and i have to meet the dentist juga, at last.
:)


esok Wann pulang Seremban, kurang satu adik.
:(


girlfriends sekalian sayang, happy sbe-ing.
:) can't wait to meet u guys next saturday.
take care.


oh life's great so far. no matter what happens, i still have my fam, girls, besties and friends around. they are my everything. :)


it has come to an end, finally. :) oh i'll be fine, i'll be fine, bak kata lucy in the loo. :)

19.3.09

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.

masa kat Alamanda tadi, KW texted me asking about sbe punya report yang kena hantar kepada encik di unit apa entah kelak. oh bukan report, perlu isi borang saja, seingat aku lah. aku dengan yakin ckp kat KW nnt aku bg tau page mana yang nk kena isi tu.
balik ke rumah, lantas menyelongkar file plastik Disney Princess yang dibeli sejak Sem II Foundation lagi dan dengan penuh semangat mencari borang-borang sbe, aku gagal jumpa. greattt! tp cari lagi, ye la, kanda tgh tunggu jawapan dari adindanya. xkan nk kecewakan kakak sendiri.
oh tp malang mmg malang. aku dengan penuh rasa syabas dalam diri mengisytiharkan bahawa segala soalan-soalan assignment mahu pun sbe tertinggal di B210. sekalung syabas dan tahniah yang tidak terhingga.
ok sekarang kena fikir bila nk belek Cheras kejap amek perkakasan sbe itu sebelum pergi Sabak Bernam and and and i have to think of some ideas on how nk ajak Abah pegi sana. haish haish. xboleh kantoi terlupa amek assignment, nnt abes terbongkar semua siri kemalasan.
dalam banyak-banyak barang, file biru RM1.90 tu pulak yang tertinggal. haih. external hard disk yang bersepah cerita korea dalamnya tu xpulak tertinggal.
now u know what is my actual priority of going back home kan. haha. berseronok!
sindrom mls still ikut aku lah Elley. it has been 5 days.
apa nk jd ni Ezzati?

18.3.09

being an 18 years old girl, i never hate my life as a teenager, at least, not for now. but i hate the fact that i always think about unnecessary things in life.
i asked A, why do we (teenagers) need to think about this and that, especially that specific matter. he replied that this is life. it's a part of life. oh i know but then haish, i dun know how am i supposed to face that. there are lots of interesting things in life to think about rather than paying attention to this one. i'm not just paying attention to that matter, i gave more. pathetic uh?

i'm very sad when people just come to me when they feel like needing someone by their side. but when they have their own company, they'll just go without noticing that i still there. hanya bagai angin lalu. it sucks big time. x payah datang terus pls. i dun need you pon, now and forever, i swear.

i am very sensitive. goodbye.

17.3.09

video

i miss my childhood years. :)

everyone in the clip has grown up now. one is a mother to two princesses, one is a husband and more to come. :)

kak manah, abang sin, me, usayd and khansaq. wann masuk sekejap amek permainan dia. kak long tepi sekali baling2 bola tu.

:)

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.

mmg seronok duduk di rumah, bergoyang kaki, santai-santai sbb cuti kann. :)
tetapi, bila ingat ada assignments bagai, terus rasa xsedap hati.
ye la, sbb xsiap lagi. huhu.

for these past few days sejak pulang ke rumah ni, rasa sangat malas.
serious. nk bangun tido pon mls.
haish haish.

i thanked Zuely for being so nice datang amek bawak pergi mamak pagi semalam. horayy. that's the only reason kenapa perlu bangun pagi. :)
and today, when i was waiting for Jelita to start, Zuely called and suruh siap, nk pergi library.
horayy horayy. bosan ohhkay duduk rumah.
and the best part of all is that, we went to secret recipe juga. :)

it's good to have your bestie around. Bita, Zuely's cousin pon ikut jugak td and i made friend di kala cuti. haha.
ok. berseronok, berseronok juga. kerja banyak gilaa ohkayy.

Wann balek kejap lagi, horayyy horayy horayyy. teppanyaki tonight! :))
Adah dah mmg craving for teppanyaki, yup, me too!

seronokkkkkk tidak terkiraa. :)

16.3.09

25 days more :)












my 19th birthday is just around the corner so i guess any of these would be a perfect birthday present from the parents. :)
nak nak! pwetty pls ;)

12.3.09

but i have this dream.

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.


assignments kebanyakannya mcm nk hampir siap. oh lupa, Gerkorama. buat masa cuti rasanya thru ym dengan Didiey and Muzafar. bajet ber-teknologi tinggi ahh kan. huhu.
***
frust gila cz due to assignments yang melimpah ruah, my gfs and i mkn mlm kat cafe sahaja td. sepatutnya sebelum cuti, agak-agak wajib pergi ke mana-mana destinasi (utk mkn and etc). ye la, berseronok sebelum pulang, nnt balik rumah rindu pulak. and and and td plan nk pergi psr mlm tp mcm hujan rintik-rintik, jadi tidak pergii.
***
Ummi labelled me with this title, "high-mantainance daughter". umm. Abah pergi medical check-up kat hukm td. and the doctor detected dua benda yang perlukan follow up. :( umm. i hope everything's just fine.
***

Abang S called and kata nk balek rumah sbb Melaka bosan. haha. perkara mcm tu pon kena beritahu ke? haha. para abang boleh jadi cute sebegini rupa eh?

esok dah nk cuti. cant wait to meet Wann. x sabar nk dengar cerita Adah dengan kehidupan sekolah menengahnya. tp mcm xde mood pulak nk pulang ke rumah. apakah?

mixed emotions, begitulah.

***

i wish i can meet Skemm dlm masa terdekat. it has been ages since i last met her and i miss her damn much. Gombak pls take good care of my dearest bestie. she's having a hard time surviving there. haish.


***


you're the voice i hear inside my head
the reason that i'm singing.

you're the missing piece i need
the song inside of me.

11.3.09

everything's just wonderful.

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.

semalam dah jumpa Puan S, Knowing Numbers. dah tunjuk semua. settled. kene lengkapkan sikit-sikit dan bagi rasional atas semua pilihan. well, agak boleh tarik nafas riang sudahh.

Puan F, Falsafah pon sudah. semalam. tanya pasal Falsafah Pendidikan. esok lusa kena tanya lagi. bukan apa, takut tersalah pemahaman. huhu.

td dah jumpa Puan N, Maths Edu. dah tanya. on the right track so far. tp kena explain more and give examples.basically sudah dekat nk siap. yeay for that.

English punya ISL semakin melampau. haha! advertisement lah pulak kena buatt.

umm. Gerkorama? Karnival Sukan. dalam perjalanan, masih berjalan, tp mcm siput. mls gila.

agak-agak nk stress this week, sbb ye la, final week before pulang Bangi and nnt terus SBE *Sabak Bernam man! :)*. kerja lagi. naik cuti nnt, ada task baru lagi. haish haish. dah lah KB Si Arabella buat aku lagi stress. haha! KB mmg KB. dah lah suka geletek orang. campak masuk gaung baru tauu.

despite of every single thing happened these days, i still have this one concrete reason to smile :)

talking about SBE, looking forward nk tgk keadaan sekolah emak Tong Si Batchmate. haha. Tong, tp saya xmau kena buli suruh masak. hehe.

basically life's great dengan kehadiran orang sekeliling yang extra sengal. it's just kerja-kerja banyak ni mengurangkan masa lepak/tgk cerita korea. haish haish.

i miss home. i miss Skemmy juga.

10.3.09

when you love someone but it goes to waste.

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.

busy completing coursework bagaii, segalanya.
penat.

Titas dah hntr. Falsafah sdg baiki, haha. Knowing Numbers dalam perjalanan. PKK belum present, haish. Gerko sedang berirama, mls gila ohhkay nak buat. English punya coursework yang essay tu buat2 lupa, haha. Maths Edu yang tak berkesudahan oh i mean yang belum berkesudahan lagi. banyakk kann?

texted Fido btau xleh hantar beliau fly sbb tgh SBE masa hari dia nk blah tuh. haish. tp he said ok, nnt boleh jumpa. and aku dah mintak hello kitty satu! huhu. Fido, yang semestinya sangat baik dan budiman replied " Zadd, dari sem 1 dulu aku dah ingat kau nk hello kitty" :)) 4 years and still counting! Japan, pls treat Fido nicely.

i hate myself for being so observant. um i mean kenapa aku selalu akan tahu walaupun aku x berusaha nk tahu. kenapa aku mesti ter-discover things yang aku x perlu tahu? why why why? kalau benda2 yang mententeramkan jiwa xpe laa. ini tidakk. haish haish. am i being too jealous here people?

ok, nk pegi melantak kat kfc dengan girlfriends kesayangan.

8.3.09

tako tao.

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.

Abah still berehat di rumah. get well soon dearest Abah.

called Ummi just now seeking for permission to go to JJ for lunch.
dia bising sket and yeay, i can go but i need to blanje her soft cookies from Famous Amos, her fav cookies.
My Ummi is so cute kan. haha.

slept at 12 am last night for 30 minutes and then bangun sambung buat Titas Ustz Muaaz kejap.
around 2.30 am baru tido semula.

woke up at 6.45, which is agak2 nk subuh gajah.
dan suprisingly, i didnt sleep back and terus buat falsafah.
:)
KB dah sambung and sekarang sudah siap.
see, i do deserve tako tao, kann? :))

oh yeah, i'm going to JJ for tako tao semestinya, yes, lunch sekali.plus, KB nk beli ubat batuk.
KW pon saket. and i'm being the toughest, tak saket :) Alhamdulillah. i shud thank Abah at the first place for giving me Gamogen as my daily dose.

the happiest thing that i can think of is tako tao, definitely. :)
i want two sets, extra fish flakes, mayo and sauce.

i love tako tao. :)

7.3.09

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.

i miss home.

i almost cried when Ummi told me about Abah's condition. terseliuh pinggang.
sepatutnya mereka visit todayy but then only Abang yang akan dtg, kejap lagi kot.
worry gila pasal Abah. :'( i hope everything's gonna be just fine.

life's GREAT. with assignments and all. i had fun with the girls today. tasik and LM. plus i was happy to know that i'm 19. ;)

but still,
i miss home; Abah Ummi Abang S Wann and Adah :(

6.3.09

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.


i am quite sensitive these past few days. i dun know why.

kenapa nk sedih bila tgk Recording Senam Robik Masa PJ Sem 2?
kenapa nk sedih bila dia kata "B (bukan nama sebenar), aku xbleh buat sbb kau takde."



i miss you. i miss the friendship we had dulu. i just miss the old you. i hope u're doing just fine. it's sad to know that one of your dearest girls is not belong to you anymore.

am i being too sensitive here? no matter how things changed, i still care about her. and i always pray for her happiness.

-may Allah ease you darl-. :)

she's one of a kind and i'm glad i once was her friend. i may not be a very good gf but at least i've tried. people change and nothing can stop that.

u're still the sister of mine. glad our path crossed. :')

3.3.09

homesickk.

kalau masa kat rumah, masa Wann and Adah ajak their KakTi for sibling's outing, i always reply

"Ish. malas lah. kita tunggu Abah and Ummi and keluar during weekends je la, ohkayy? KakTi malas la. hehe."

Adah and Wann akan merajuk tak ingat dunia and bila Abah kata he'll belanja everything, then only aku agree and siap bagi syarat keluar dari pukul 11 sampai 3 sahaja. gila kejam aku. and i'll say no to 'aktiviti tgk movie' mereka IF aku terlupa bwk minyak yuyi or minyak kapak. oh sangat kejamm.

kasihan kanak-kanak itu.

bila mereka nk masuk kedai-kedai yang aku rasa tak seronok, nnt aku akan kata "pegi la masuk, KakTi tunggu luar."

and if diorang buat muka kesian, baru lah aku nk join tp masuk kejap sahaja.

mmg kakak yang tidak penyayangg.

and bila aku rimas layan Disney Channel mereka, aku dengan dengkinya pergi sorok Astro card. dan biar dua beradik tu mencari mcm tgh main treasure hunt. kejam tp lawakk. isi masa dengan bergunaa.




and and and sekarang, aku rindu Wann and Adah, sangat. tambahan pula, bila dapat msg Adah dua hari lepas tentang dia sedih classmate dia dah pindah Serembann. sedih lah bila adik tgh sedih.

haha. tgh musim banyak kerja ni mula la nk homesick mcm orang gila. haish haish.

2.3.09

2nd March 09

wlcm new ulcer.
u make me suffer.
In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.

pity Skemmy Dollie. i know she needs someone by her side ryt now. fly me to Gombakk. may Allah ease her. Aminn.

Fido dah nk blah from Malaysia, too bad i dun have the opportunity to meet him before berangkat kelakk.

A dengan lawak sumpit menyumpit mlm td. haha. life's wonderful if banyak orang mcm A. how i wish.

kerja banyak gila and now, i'm craving for tako tao octopus. i wish for a tako tao outing. haha. bagaimanakahh?


1.3.09

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.

i miss home, as always. i miss Abang S, apsal minggu balek rumah berbeza?

oh oh Nik dah pulang ke Kelantan for good. may she be blessed. Allah knows best. she left us with one pinky note which made me sad. :'( 

looking forward for tomorrow's date with ZN. despite of being homesick, i know that i still have trusted people around :)) 

KB and KT dah bersuka ria today. so esok giliran AT. hehehoo :) eh eh but i still need korang punya panduann jalan raya. haha. sila bawa hp kemana-mana sahaja esok, KB dah promise td. ;)

28th Feb ada dua keriangan, i witnessed how kelakar Abang Sam and Mr PS boleh jadii. haha! real jokers i tell youu. :))

fly me to Gombakk. i can feel that my Skemmy Dollie needs someone by her side. too bad i dun hv cred to reply her msg td. xoxo

SBE. yeay. i'll be doing my sbe with Elley kat Tong's Sabak Bernamm :)) insyaAllah. next sem nk buat kat rumah Opah together with Bo. haha. Bo gelongg. :)

ok now i shud sambung pulun buat kerja yang banyak x ingat duniaaa tuu.