Pages

31.12.10

:)




thankies YongSeo couple for brighten my life up, hihi, this holidays to be exact. 

:)

Welcome 2011, another awesome year, inshaAllah.

00:00 KST

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.


kalau kat Korea sekarang dah 2011. hihi. good bye 2010. thanks for the memories!

photo courtesy of Tong, poladroid-ed by me, lol.

30.12.10

Banmal Song :)

:)


Random Ramblings.

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.

rasa suka dengar lagu-lagu CN Blue membuak-buak ah sekarang, lol. dulu suka jugak tapi sekarang suka yang memang suka ah. haha. and it's quite weird when i enjoy listening to SNSD's songs. haha. apa bendaaaa kan. haha. mmg tak pernah nak layan before this, so you see people changed weyh. hihi

it doesn't feel right bila aku boleh ulang banyak kali Yongseo WGM punya episodes, haha. and gelak pada part-part yang sama masalahnya. lawak tak basi weyh. haha. selalunya tengok sekali je (except for certain Korean dramas, hehe) or tak habis tengok pon sbb malas, tp kali ni mmg tengok banyak kali tanpa jemu. what is happening to me? haha

and i've been trying so hard these days to catch up nak sebut ala-ala sebutan korea yang susah tu and cari meaning lagu-lagu CN Blue and SNSD sekali, hahaha, not to forget Banmal Song tu sah-sahlah kan. haha.

lagi banyak kali tengok lagi la aku rasa macam SNSD ni ada iras-iras perangai my fav girls kat cheras. haha. ye, sekali lagi apa bendaa kannn. haha. ok, ni random sangat. haha.

the worst part ever adalah aku macam nak menyibuk schedule diorang siap bincang dengan Cik Wann - "Wann, Hyun pergi Japan ada award sekali dengan SNSD sume" and "Comel gila CN Blue tolong amek award untuk Yongseo.". HAHA. lame sangat i know, menyibuk much huh? lol. can't afford not to menyibuk weyh seriously. Goguma couple, i so have to blame you guyssss. haha.

omg demam korea ini perlu ada kesudahan since semester dah nak mula ni weyh. haha.

can i have a guitarist as my future lifetime company? lol. i want to learn how to play mini acoustic guitar tooo. lol


:)

Buku Kecil.

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.

agak-agak frustating jugak lah if orang send msgs tapi aku tak boleh nak identify senders, haish. and rasa benci jugak bila setiap kalinya kena tanya "ni sape?" dalam nada tulisan yang segan tapi nak tau sape yang send msg tu kan. dan buat-buat macam kenal kalau dah desperate tak boleh teka, haha. susah jugak bila hilang number kawan-kawan. 

rasa berbelah bahagi nak answer phone calls tu satu hal, agak2 mudah tak kalau handphone selalu in silent mode sekali bila check omg ada missed calls, malangnya tak tau sape. haih. agak-agak mudah tak nak tanya "ni siapa? ada call tadi kan?" haha weyh memang tak kan ah kan. 

aku berazam nak tulis number semua orang dalam satu buku kecil. haha. nampak cute kot. lol


Congrats Malaysia, we're pround of you, we always do. Alhamdulillah.

28.12.10

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.

i'll miss youtube the most ah nanti. :(

:)



cuteness defined!

Choices.

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.

seronok jugak bila ada banyak pilihan on things to do di akhir-akhir cuti ni. 

i'm done with reading, i read quite a number of books jugak la this holidays. self-improvement books, books on hobbies and a few novels, hoyeahh. i guess that's fine. membaca la yang buat otak berjalan kan. :)

done with trying making sushi, sardine roll, pancakes, cupcakes(arghh disaster, can i have a proper oven?) and many more. so i guess, spagetthi and kek kukus akan dibuat within 5 hari ni inshaAllah. 

sekarang sibuk kumpul benda-benda best amek from Cik Wann's external hard disk buat bekalan, i can always watch them during my free time, i hope i'll have time for that in the future. huhu.

tolong mark journals students Ummi from arab pun agak nice, tp kena banyak bersabar, dengan tulisan yang arghhh and cerita-cerita merepek diorang buat. it's quite refreshing jugak actually, walaupun kadang-kadang nak mengamuk sebab banyak gila kena mark, haigoo. in a way i'm preparing myself since my very first practicum is coming so soon oh please march don't come too early, hihi. please come after aku dah settle down, can? haha

you know what, at times like this, aku sedaya upayanya berfikir buat or menambah or search for apa2 je benda yang boleh buat diri sendiri tak ingat apa-apa yang dah berlalu. i so have to do this as i've promised myself that things will be ok as soon as the new sem starts. i have to leave those unwanted feelings and things behind. you know that what past is past huh? i knew abt it and i'm trying very hard to fulfill the wish, seriously.

bak kata dalam buku yang aku ada baca, nak gembira kau yang pilih sendiri, nak sedih pun kau yang pilih. haha nampak mcm senang tp kalau fikir dalam sikit you'll realize that it's actually within yourself, untuk memilih.

for now aku memilih utk ceriakan hari menonton korea, esok aku memilih nak kemas barang sikit-sikit. (note : barang tak boleh banyak sangat sem ni sbb banyak gila barang menanti kat store, arghh) esoknya lagi aku memilih untuk ..... and the list goes on and on.

boleh tak kalau nak pilih untuk tak fikir apa-apa berkaitan bola, kemenangan, masa lalu dan segalanya lah? mestilah boleh, talking about pilihan? you choose for yourself, baby.

YongSeo :)

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.

rasa nak lempang diri sendiri pun ada sebab dah addicted to korean variety show, oh noooo. hehe. kadang-kadang rasa takpe sbb i only have 5 days kan after all, hihi. TAPI what if aku punya addiction berterusan? lol. mmg takleh nak imagine, haha.


argh i'll blame you guys for being so cute if aku addicted horror sangat masa dah naik new sem, hoho.

image from google.

27.12.10

Blue and Bola.

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.


excited jam baruu. haha. after nearly 3 years with Swatch Hitam-Putih, sekarang kena beli jam baru utk teman dia. haha. 

excited Lumix ummi punya sangat clear and cantiks! nnt if Lumix keluar design yang superb and cun, ehem, bila dah sedikit mampu beberapa tahun akan datang lah kan, haha, nak beli satu. for now, terima kasih Nikon atas segala jasa.

***

:) Congrats Malaysia, I love you, i always do! :)

i got 2 text messages from Aslm (Australian Celups, lol) semalam and i have to write it down here bcs messagesnyaa lawakkk :

mesej dalam peti masuk 1 - Masa msia dah score dua bijik : msia 2-0 ni. tak thn sgt

knowing him, i know itu adalah perliii. haha. yes, he's not into football.

mesej dalam peti masuk 2 - Masa dah menang : esok pekerja indon mogok tanak kerja la. lepas ni rajagobal dapat datuk trus.

HAHA. pelawakk. in a way nak mengata la tu. tp deep inside him, i know he's proud of msia ;)

Congrats msia, we love you! :)

Goguma. :)

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.

We Got Married is one of Korean variety show that i love the most. hehe. fav couple? Goguma Couple, haha. yes, blame my sisters for introducing me to benda-benda ke-Korea-an ni. haha.



yang lawaknya, aku siap google everything yang related to WGM like seriously i did. i read almost every facts that i need to know about the show. hehe.

i really adore those who can play guitar. hoyeahh. kesimpulannya yang cool and yes, Yonghwa is like sangat coooool! :)

now that the new semester dah nak start, so i guess i'll spend less time for WGM, and mungkin akan balik rumah lagi selalu dari biasa in order for me to download the latest episode and all, haha. i so need streamyx in B-1-03, i seriously do. 

kenapa suka WGM? sbb cool. i mean this couple is very natural. things they did together sangat sweet please. hehe. and they are very talented in every single thing they do. it feels good by just watching. lol. macam masukkan jiwa pula, haha i really am.

and truth to be told, Skemm Si Bestie encouraged the spirit of Korea lagi la aku menggedik nak tgk dan tgk. haha. bila call and cakap "Dol, sila marah aku sbb aku dah minat korea and addicted to WGM" and deep inside me aku expect she'll say something like, "oh ok tengoklah best tp benci sbb kena download" and yang sebegitu lah kan, sekali dia bantai sokong and promote and suggest and everything, haha. bestie reads bestie very well huh? :)




cuti, boleh lama lagi sikit tak? malas nak menghadapi realiti, lol. hidup dalam fantasi seronok i tell you. ala, i bet you guys pun feel the same! hihi

6.

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.

dah ulang-alik pergi Cheras for quite some time now. oh no, 6 days to go. 

bila dah ulang-alik Cheras-Bangi, sah-sah lah nampak A&W Taman Connaught, it doesn't feel good, seriously. arghh. can i set my mind to not think of the past?

22.12.10

From Bangi To Kolar with Love :)

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.

do you have a friend yang membawa a part of your name everywhere she goes? hihi. gedik btoii ayat aku. i have! :)) part of ZATI HALWANI ada in NURUL EZZATI and vice versa. haha. ;)

Happy Birthday Halesss! :)


 beddie Kenanga saya is now 21 years old! :) eh mana ada tua, tak langsung. setakat beza 4 months, hoho. masih kurus dan mantain seperti zaman persekolahan walaupun selalu minum milo, lol. 


semoga murah rezeki, dipermudahkan urusan dan happy selalu ok Cik Future Doctor. next time kau balik Malaysia, harapnya boleh berbual lebih panjang, inshaAllah :)

loveee youu! :)))

p/s : nnt aku kaya and ada masa, pls teman pergi Agra ok? haha. Taj Mahal! :)

21.12.10

Alissa.

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.

kenapa Alisa( Buddd kata Alisha, boleh terima tak? haha) tv3 cerita indon pukul 2 tu tak habis-habis lagi haish. penat ah! nak tau ending lah of course sbb dah selalu lompat tgk and now managed to know the whole story dah, tapi tu la, semakin meleret lah pulakkk.


cara terbaru ialah tgk dari pukul 2.45 sampai 3.00 petang je, itu pun tak banyak beza dari 2.45-3.00 petang semalam punya. haih apakah? haha.




Cepat sikit habis ah, nak tau endinggg. jgn ckp drama ni tak habis seiring dengan aku masuk sem! arghh

Things are gonna be OK.

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.

4th time so far and i guess i'll put a full stop for sardine roll this holidays. there are 2 more recipes yang aku nak cuba, sangat nak.

 F.A STYLE SPAGETTHI and CIK NAB'S KEK COKLAT KUKUS.
:)

wish me luck. lol

Without You.

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.


tak sampai 2 minggu lagi and rutin harian pun akan bermula kembali. on the bright side of it, i'll be seeing my girls and friends that's for sure but at the same time, i will have to say HELLO to Larian Mesra and other stuffs. rasa dup dap dup dap boleh tak, aish. and results exam sekali. Ya Allah, up to now, aku akan redha je apa nak jadi pun, cuaks jangan nak kata la kan Calculus oii. ok, persoalannya sekarang, sementara belum masuk ni aku confirm pulun baca novels and buat segala benda yang aku nakk. buat apa berduka sekiranya masih ada ruang untuk ceria kan? haha. think positivee

B-1-03! rinduu ah pulakk.

Nothing lasts forever.

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.

thought of going to spa at sungai merab with Cik Wann when she comes home next week. Adah is not suitable to accompany this time, lol.

it would be great if i get to spend the spa time with Zuely but eventually she's busy with her schedule. the whole family are preparing to move to Johor, yes, you got it right. my fav jiran :/ 

HOW SAD IS THAT?

20.12.10

Unfinished.

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.

sebetulnya, rinduuuu ah! haish. tak rock betul i know but what to do, haha. aku rasa kena guna overshadow method (ehem Budd, lol) lah this time!

17.12.10

I'll Be Back, :)



good night.

Edelman.

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.

Pusat Sains with cousins! :)

Ezzati & Edelman, lol

:)

Long Holidays.

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.

Nikah Kak Fatim, Barakallahulakuma! :)

small get together with Knights at Seremban. :)

Sushi making, so far dah 3 times. i'm addicted to my
 own home made sushi oh whyy? haha

Johor, sempena PakYan balik haji. little cousins! made nasi goreng
for those yang tak ikut rombongan pergi amek orang balik haji kat airport, 
nice experience with Esah, Adah and Muaz. :)

my fav spot in the house. :) despite of the messy bedroom,
 at least i have a nice bed. hihi

pancake making, yes, lempeng. tapi saja buat banyak bentuk, hehe.
selera sikit nak makan. :) Hello Kitty wajib! :))

Melaka, naik Taming Sari. arghh i don't really like Melaka
 tau masa dulu for some reasons haha but now i'm ok. :)

I LOVE LONG HOLIDAYSSSS! :))

it would be better if i can drive and IF i have my own car. inshaAllah one day nnt. bila tu? entah, haha.



16.12.10

Arghh!

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.


rasa macam baru semalam berpenat-lelah kemas B-1-03 and angkut barang ke store dan ke bawah blok. dok bye-bye KT dan printernya semasa dia mahu berangkat ke Johor tempoh hari. rasa macam baru je, seriouslyy.

and today here i am in my own room at Bangi, sedang pack barang for Cheras, persediaan awal bcs some major changes going on in the closet. hihi.

oh no, another 18 days at home, only 18. you must be kidding ;/ 


15.12.10

Hanya Kerana Cinta -- Hafiz, Aril, Ayu, Anne & Tini Hot FM (with Lyric)



i love this song. Hanya Kerana Cinta. 
selamat hari raya, lol

13.12.10

I personally think that...

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.

...crying is the best remedy. after that, you'll definitely feel fresh or should i say you'll be ok. err plus the flu and headache lah tapi, lol. but no worries, panadol soluble can save your day :)

it's difficult for me to accept the fact that everything has gone, hoho. it's my fault anyway for not having any back-ups like others did to their phones.

 it's ok, phonebook boleh diisi kembali, catatan harian boleh ditulis semula, notes boleh diwujudkan and semua-semualah. kalau nangis setahun pun, benda dah memang takde, akan memang takde jugak.

ibaratnya yang dah pergi biarkan pergi. euwww, not related i know, lol.

E63 Merahku, mari bersama, jalani apa adanya. :) hehe.

too many memories (i mean events, be it sad, happy times and many more. those who knew me will know how much i love to write important things that matter to me in the phone! not so good huh in terms of privacy and so on but i love it that way) being saved in the phone before made it hard for me to digest the fact. bak kata Budd it's time to forget everything in the past and turn to a  new leaf, hihi. yeah, i guess so! :)

hehe Abah it's not your fault, seriously. :)

:)

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.

Congratulations Kak Fatim. you look sweet as always! :) you know you've inspired people a lot. not only by the marriage, but everything. you've inspired us for the better, Alhamdulillah.

foot note (s)

1. Kak Fatim is my high-school senior, once a senior always a senior, lol :). specifically a starter of mine, oh how much i miss Bukit Merbah. :(
2. i was only 12 when i first met her, and now i'm 20. how time flies!
3. i love her house! hihi


pssssttt Auni TA, can't wait to meet you anytime soon [arghh, next year lambatnya lagi], we have a lot to discuss, if you know what i mean :)

Why don't we share the same love? :)

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.


a song dedicated to me by the bestie. thanks Dol. :) may Allah ease your way in the new semester. :))

Turn around and see what we left behind. :) look on the bright side of every single thing happened, may we have the strength to continue this journey of life, inshaAllah.

oh and thank you for being around!

Faith.

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.

Too many frustation in a year caused a major breakdown like seriously.

But I'm fine, sometimes it's hard to let go, it's difficult to accept the facts of losing something and so many more.

Look on the bright side of it, it's time to start over everything perhaps? :)

3.12.10

Jumaat : Peringatan buat Muslimah

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.


Sempena hari Jumaat yang mulia. Peringatan buat saya, anda dan kita semua.

2.12.10

Trust your Heart :))

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.



haha. so you see, even me myself don't know what i was waiting for. it's just by writing about my past time will make me feel good. :) it's not that i want that particular person or thing, it's not that, seriously.

:))

image from tumblr :)


it's December already, people.


you know you've inspired me a lot, thank you very much. thanks for the trust, for being the number one supporter long time ago and for being the nicest companion one could asked for. for putting so much efforts on things that matter to me, for believing in myself that i can do better, and for the awesome words every time i need them.

you're the best thing that happened to me so far. but what past is past. glad to get the opportunity to know you. 

it's Dec already, Ezzati. haha, i shouldn't feel this way anymore. i'm totally fine. :)) Alhamdulillah. 

Latest Korean Addiction.



please blame Cik Wann and Adah. but no worries, their Kakti tak addicted teruk, hehe. setakat suka satu dua lagu. thought of sharing this song with you guys. catchy song :))

For the love towards Reading ;)

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.









i love cheap books, horayy. i mean after spending too much at MPH and Kinokuniya, it's time for BookXcess pulak. hehe. seriously teruja tu yang siap calculate guna calculator tu, murah sangat, Alhamdulillah for the opportunity melangkah ke BookXcess setelah sekian lama berimpian sebegitu rupa :). BookXcess is a remainder bookstore but that's fine for me, asalkan reading materialsnya berkeadaan elok dan takde missing pages, ok sangat dengan harga berpatutan :) 

thanks Abah yang sanggup hantar. :) and thanks Cik Wann and Adah sebab SUDI ikut teman naik LRT and Komuter masa balik. walaupun Cik Wann macam nak mengamuk je masa kat situ, haha. 

i love Amcorp Mall and insyaAllah will spare some time before kembali ke Cheras, untuk ambil membership card and melawat tanpa membeli buku lagi, hehe. we always have next times, remember? :))

yang riben merah tu bukan christmas, takde kaitan langsung, it's a japanese origami set yang sangat cute. 

:) I love my November despite of final exams yang kurang memberangsangkan (calculus susah, tapi apa yang sudah tu tidak mengapalah, tawakal) and a few other incidents yang kurang menyenangkan, i still love my November no matter what. Alhamdulillah.

Holiday Project : Sardine Roll.

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.



it feels nice to know that yours truly actually have the potential to do something benefitial in the kitchen. lol.  oh dear friends, you can try the recipe as well. 

so far dah dua kali buat. hehe, Alhamdulillah menjadi. recipe yang mudah tapi memerlukan sedikit kekemasan dan ketekunan, hehe.agak menguji kesabaran beginner seperti Ezzati, lol. tapi bila dah siap rasa macam, wahh, "kalau tak cuba, mana nak tahu". thanks Allah for the positive charges all the way through, Alhamdulillah Alhamdulillah. :)

apa salahnya mencuba lagi pun Banghuris has taught me a lot, i mean our Mak masa tu ada ajar perkara basic dalam buat kuih, Alhamdulillah banyak membantu. :) rindu Banghuris dan ketenangannya. 

obviously Banghuris memories will lead me to think about unwanted things but hey, since it has been two months already, i think it's time to accept the fact and move on. :) 

i love holidays. esok insyaAllah my sister and I nak try buat sushi pulak. :)

Sweethearts.

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.


credits to ShapeCollage.com

seronok dapat luangkan masa dengan Knights. Necha and Farr, thank you for the time spent. Necha balik ke Malaysia untuk kali ke-2 tahun ni. so, memang nak kena lah kan if tak sempat jumpa sbb after all she's in Subang je. since Kak Fatim, her cs merangkap my petsis masa di Bukit Merbah dulu nak mendirikan rumah tangga 3rd Dec ni (Congrats sister, barakallah) and Necha dah balik Maharastra masa tu, jadi kitorang plan nak visit bakal pengantin baru, hehe, sweet tak? :) para juniors please ikut tradition visit seniors ni ok? sebab sweet sangat, hehe.

Kak Fatim ni F5 masa kitorang F1 dulu, hehe, how time flies, dulu senior, sekarang dah nak kahwin, Alhamdulillah. :)) Necha datang Bangi and Farr fetched her up depan UKM sbb her abang tak tau station UKM kat mana, hehe cute je. so, off to Alamanda kami bertiga sementara tunggu Kak Fatim balik rumah sebab dia jumpa kawan kat KL. 

lepak kat Fish Market (sempat jugak buat celebration kecil-kecilan sbb bday Necha baru je lepas, hehe) and dengar Necha bercerita pasal her life in India. Ya Allah, kau permudahkan urusan sahabat-sahabatku di India sana, Amin. cerita berkenaan universiti Necha yang sangat terpencil. sangat jauh dari Knights yang lain and it takes quite some time for her to pergi jumpa Knights yang lain kat tgh-tgh India tu. macam-macam sangat. Halley pon, take care tau! all the best future doctors sekalian. <3

thanks Farr for being a very good driver for us. hehe. jasa baik dikenang, iA. tp Farr tak ikut pergi rumah Kak Fatim sebab ada hal. we spent one hour kat rumah Kak Fatim yang super cool, according to Kak Fatim, rumah dia specially designed by kawan Ummi dia yang juga ex-Bukit Merbah-an :). ehem ehem future architects Knights, please take note. hehe.

:) Seronok sangat dapat jumpa kawan-kawan lama, looking forward to meet Shipa Tabbie and Picka next two weeks, insyaAllah. :)) and Meroe sekali bak kata Tabbie. yeay, insyaAllah akan ajak sebanyak mungkin Knights yang ada di Kajang/Bangi utk berjumpa di Seremban :))

friends eternally, sweethearts :)

Kiriman dari Plymouth. :)

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.

tidak lengkap kiranya jika tidak berkongsi sebuah perihal penting ini di kala ada masa seperti sekarang. :)






kiriman dari seorang sahabat di Plymouth, UK. :)

Kiriman parcel yang menarik, yes, you can refer to the wrapper used by the special sender :) sahabat saya yang ni mmg terkenal dengan semangatnya dalam bidang seni. she loves arts and it suits her best. that's the way she made others happy; she makes full use of her creativity :) 

Tulisan yang tak berubah, mmg boleh sangat dikenali. rindu zaman persekolahan like seriously rindu. :') bila terkenang familiar handwritings, Ya Allah rasa rindu menebal sangat. zaman-zaman mencari identiti. dilatih dengan baik dekat Bukit Merbah. rindu yang teramat. see, tu baru tgk handwriting, dah teringat semua. huhu.

Pen warna-warni <3 sweet sangat dan ditulis dengan kata-kata "You add colours in my life, dear". sesungguhnya kamu juga memberikan warna-warna baru dalam kehidupan saya. :')

Sekeping card tertulis sajak "Special Friend". Ya Allah hanya Allah saja mengetahui betapa terharunya bangun-bangun tidur, baca kiriman dari jauh beserta sajak yang bermakna :') Sahabat, your friendship is a special gift, yes, definitely. :))

Sekeping gambar yang saya rasakan sangat creative dan penuh makna. saya ingin share apa yang tertulis di
belakang gambar tersebut :

"Teman-teman karib pada hari itu saling bermusuhan satu sama lain, kecuali mereka yang bertaqwa" [43:67]

Sungguh besar makna disebalik ayat yang dikongsi. terasa diri sedikit ignorant kerana tafsir masih belum lagi menjadi sahabat karib. mungkin terlalu memikirkan msalah keduniaan yang takkan berakhir, my bad. thanks sahabat, peringatan yang dapat saya tafsirkan menjadi 2 maksud tersirat. :')

Last but not least, keychain Hello Kitty, horayy  (karakter kegemaran, hihi), <3 yang di belakangnya di letakkan initial 'E'. :))

It made my day, inilah bukti kuasa sahabat yang walaupun jauh namun masih mampu membuatkan sahabat yang berada di sebelah lain pelusuk dunia sebuah kegembiraan yang tak terungkapkan. hanya doa mengiringi perjalananmu di bumi orang sana. moga sentiasa kuat, dipermudahkan jalan dan sentiasa berada di bawah lembayung kerahmatan Allah, mudah-mudahan. :') insyaAllah ada rezeki kita akan berjumpa kelak. terima kasih atas kiriman yang penuh makna. :))

Thanks Oneeeeeeeee. *hugs*




1.12.10

1st Dec.

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.

Two, Salasah, Dua, II, 2 : Not just a number. it's a journey of my life.

27.11.10

Selamat Malam.

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.

Tong, after habis belajar, and to celebrate the 10th year of friendship, jom Korea/Jepun :) other cheras/enstek(lol)  fav girls, semua digalakkan join! horayy.

to Knights yang dirindui selalu. :')


gambar-gambar cute courtesy of Adah yang
 meng-Google, thanks Adah and Google! :)

Dan Bila Esok.

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.

reminder for myself : stories that i know worth blogging :

i. A parcel from a special friend. Plymouth, UK. :)

ii. Berdakwah through Facebook. *i am super excited to share about this!

iii. A visit to Kak Fatim's house and lepak with bakal doktor yang belajar di India, Necha :)



p/s : Halley, if you're reading this, i know you will somehow read this nnt bila-bila kau online, I MISS YOU. may Kolar treats you well, i mean it!

Holiday Project : Books/Novels.

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.

I am proud of myself. boleh tak hidup kalau takde cred, both phones pulak tu? terima kasih Youth Club dan Celcom Xpax, at least kalau kawan2 msg, masih boleh reply, sbb kedua-dua phone masih ada baki kurang seringgit.

doesn't feel like topping up mana-mana number, for now that is.

this feeling is weird i tell you! haha, ok good night.

***

tomorrow, insyaAllah i'll go to a place which i've always wanted to go, Amcorp Mall :)) told you i'd do anything for the sake of books. even esok tak beli buku sekali pun, i just love the place (i know i will), where there are like banyak gila buku, i will definitely surrounded by books! cheap books, new books/novels, origami stuffs and other nice stuffs :) hoyeah, greatttt. :))

Reading is for AWESOME PEOPLE. let's read more, we need the knowledge for the sake of ourselves and not to mention by reading then only we can gain more ideas in writing :)

26.11.10

Holiday Project : Cupcakes.

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.

first attempt failed. will try again LATER. the bancuhan salah rasanya sbb the cake turned out to be keras and sah-sah la tak jadi. oh well, Cik Wann has expected this earlier since i am not good in baking, haha, jahat gila but i guess we should try. no harm trying.

:)

Polaroids Hoyeahh.

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.





nice fake polaroids photos huh? you can have yours here.

Yesterday is History.

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.


Doa mengelak dari menjadi pelupa


اللَّهُمَّ زِدْنَا وَلَا تَنْقُصْنَا، وَأَكْرِمْنَا وَلا تُهِنَّا، وَأَعْطِنَا وَلَا تَحْرِمْنَا، وَآثِرْنَا وَلا تُؤْثِرْ عَلَيْنَا، وَأَرْضِنَا


Maksudnya: “Ya Allah, tambahkanlah buat kami jangan Engkau kurangkan, muliakanlah kami jangan dihina, berilah buat kami jangan ditahannya, dan pilihlah kami jangan Engkau biarkan, dan redhailah kami dan redhailah pula semua usaha kami.” (Riwayat Ahmad no. 224)



Amalan: Menurut al-Tirmizi, al-Nasa’i dan al-Hakim, doa ini dibaca oleh Nabi s.a.w. sebaik sahaja selesai menerima wahyu. Oleh sebab itu, kita digalakkan membaca doa ini semasa memperoleh ilmu agar dikurniakan keberkatan apa yang dipelajari menyebabkan semuanya itu terus tersemat dalam minda dan dijauhi penyakit lupa.

Dipetik daripada Zikir, Doa dan Wirid di Tanah Suci, Ustaz Zahazan Mohamed, terbitan Telaga Biru Sdn. Bhd.




Tapi kadangkala ada benda yang kita tak mahu teringat pun yang mana mendatangkan negative thoughts about our past time. kadangkala kita rasa susah sangattt, tidak mengapa, kita usaha dulu tu yang penting untuk lupakan demi kebaikan bersama dan InsyaAllah Allah selalu bersama orang-orang yang berusaha mencari keredhaan-Nya. Amin.

Don't take life too serious.

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.

i've been spending quite some time browsing through the net. favourite website for now would definitely be Youtube, hoyeah.

wedding videos semestinya. bcs they're simply the best! Budd and I have been exploring wedding videos for days and it's simply awesome! horayy

yesterday was not-so-awesome day i must say. moody gila, malas nak tunjuk tapi serabut toksah nak kata. inner conflicts yeah you can say that.

i feel that i am ok, i hope i am ok by now but oh boy i was wrong. i believe that it takes time to heal. i may need more time than i thought. no worries, aku still boleh dan berjaya menjalani kehidupan seharian dengan gembira. it's just sometimes it bothers me oh i so need helps. thanks Budd and Ells for replying/layaning my merepekness.

banyak lagi aktiviti berfaedah boleh buat cuti ni. tambahan pula aku dah set mind yang mmg takkan tengok any football match, hoyeah, i will have more time to do everything that i've always wanted! say hello to toolbook and baking! :))

24.11.10

:)

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.

i will consider these stuffs to be my birthday present(s) from myself to myself next year. 21st birthday should be the best birthday ever in teenage years huh? :)) that sounds gedik but who cares. dream big, girls :))

A WATCH


 or 


i guess i should buy myself a Man Utd watch to be the best company for my beloved Corak Hitam Putih Swatch, horayy. :)


LOMO CAMERAS
football edition, weee :)


cool lah weyh Oktomat!

nak berapa frames dalam satu photo, you choose the quantity of the holes :))

super sampler, horayy.

lomo cameras the coolest, to add more cameras in the house, nak kan kelainan. Nikon Coolpix S52 and Fujifilm Instax Mini 25 would love to have more siblings in the familyyy :))

INSTAX BAG


i guess my Fujifilm Instax Mini 25 needs a bag ;)



life is about discovering new things. :)) no worries people, i know how to save my own money and use them wisely. you know sometimes we can do anything just to make ourselves satisfied. :) i just feel the need to feel that way simply because nothing beats a satisfying soul. 


insyaAllah lambat-laun i will definitely feel better. :) it takes time to be fully recover i know. but i am okayy and enjoying every single second of life :)




photos are from Google and Man Utd Official Page.