Pages

31.1.10

she's 21, i'm still 19.

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.


this is my batchmate, Tong. Happy 21st Bday :) weehee. 
Sayang Always.

30.1.10

the LOVE of Red :)

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.


can i have this for my 20th birthdayy? :)

19.1.10

it's ok. :)

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.

it's Tuesday and it's my jpj test day. wuhuu. okeyh, i failed my part II. haha. malu lah. but still, Alhamdulillah my part III went well. Alhamdulillah. so i guess i'll definitely ponteng class hari Selasa lagi lah nampaknya. haha.

tp di sebalik kegagalan part II tu, aku happy je masa kat situ sbb i met a bunch of new friends. sempat buat kawan sembang sementara tunggu turn. ada this one nice sister from UIA (serious teringat Skemmy Dollie masa dia kata dia baru grad from UIA), dia repeat and today's her 2nd time. so dialah yang tunjukkan semua2, apa yang kena buat, nak kena hantar borang kat mana semua. very nice. i love the way she talks, nice and polite. :) another friend is kakak senyap, she's 22 and dia mmg perempuan melayu terakhir. so bila i tanya sepatah, dia pun jawab half patah je. haha. (yes, mmg penyenyap, sangat). ok, ada budak sebaya Wann amek sekali and dok sembang ngan dia jugak. we're all from the same driving school which is Sek Memandu M section 8, so yeah, niceeeee to meet them.

i made friends with a few makciks. hehe. nice talking to them. hehe. so basically walaupun aku frust jugak sbb stuck kat bukit tu, tp happy sbb banyak benda yang takde sangkut paut pasal lesen dapat dipelajari. tapi xpelah. ade lah hikmahnya tu, itu yang pasti.

 terima kasih semua di atas segala ucapan good luck and semua2.

i'll be back in Cheras after dinner. sumpah takde org nak hantar. sobs. Ummi habis class 7pm. wah. ok, apa hikmahnya? dapat tgk Reversal of Fate! :)

repeat kena bayar RM150. wah! Abah lah semestinya kena belanja. hehe. and and and anyway, aku tak rasa ralat sangat failed this time sbb i know Mr. Semangat pon xde lesen lagi. haha. so yeah, lambat-laun, aku tetap akan menang. ;)

15.1.10

21 ; Syamimi Elley Melly Ells.

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.

11th January 2010.

aku and Elley selalu nak suka lagu-lagu yang sama. too many to list down. tapi selalunya mana yang sedap didengar olehnya pasti akan diconsider olehku. :)

pemikiran tentang kehidupan pon agak nak sama. except for the fact yang she already has someone she likes in her heart but i haven't. lol

too many differences between both of us but then you don't make friends with those who are totlly same like you, do you?

all the differences make the friendship stays strong year by year.

thank you for being one of my best girls. :)

HAPPY 21st BIRTHDAYYYYYYYYYY ELLEY MELLY.



Ells, u know how important u are in our lives kan? :')
semoga sentiasa berbahagia. Allah lebih tahu apa yang baik dalam hidupmu. kita telah pun serahkan hati kita pada-Nya. sesungguhnya Allah adalah perancang terbaik.
semoga dipermudahkan Allah segala urusan. :)

XOXO


of Knights and beautiful sisterhood. :)

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.



it's good to know that this year is Knights' 8th bday. omg. time flies so fast. we're all semakin tua. oh oh oh. can't wait to be invited for weddings in 2-3 years to come. :)



i miss everyone. i'm glad and grateful for having Tong around di Cheras. ukhuwah fillah. :) ye lah, di kala Knights are all merata-rata, Alhamdulillah i have Tong in the same maktab and at least there's one person who knew you better than the others and understands you very well. oh semua-semua lah. terima kasih banyak Tong. :)



siapa lah yang tak rindu batchmates sendiri. sangat rindu. Alhamdulillah banyak jugak dapat kesempatan utk berjumpa walaupun taklah sekerap mana.



tapi apa yang pasti, ukhuwah yang dibina dari 2002 akan sentiasa mekar di hati. :)



Onee, thank you for calling. dah 2 kali kan. bestnya borak. and Alhamdulillah everytime she calls, masa tu tgh free :) it's goooooood to know u're happy with your life. semoga semuanya baik-baik sahaja di sana. mcm tak tau pulak betapa aku excitednya everytime dengar kau cerita. hehe. nnt jom posting dekat-dekat, boleh lepak-lepak borak lepas mengajar. haha.



NoeBoePahh, you're leaving and i'm happy for you. sangat-sangat happy boleh tak. :) Alhamdulillah you managed to go through everything. :) semoga sentiasa berada di bawah lembayung kerahmatan Allah, sentiasa sentiasa :). dipermudahkan oleh-Nya segala yang sukar. sayang always :') walaupun kita tak selalu jumpa or contact sangat, sila lah tahu u're always in my heart :) selalu diingati dan selalu didoakan. forever and ever.



Halley, walaupun test setiap minggu or apa-apa sahaja lah, u know u'll make it through. :) go beddie go. no matter how much you hate India or Kolar to be exact, haha, i hope Kolar people treat you nicely. semoga rasa cinta terhadap Kolar berputik sedikit tp pls jgn bawak Indian man balik ye. ramai lagi lelaki Malaya. lol



Ya Allah, Kau permudahkanlah setiap urusanku dan rakan-rakanku yang amat kusayangi. Kau berkatilah perjalanan hidup kami semua. Kau jagalah setiap dari kami ini. moga-moga hati kami ini selalu mengingati-Mu. Kau peliharalah kami semua. Amin Ya Rabbal Alamin.


:)



Ukhuwah Fillah :')

it's Friday morning and i'm home. :)

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.

it's good to be home. benci kan balik Cheras on Sunday lepas tu balik Bangi semula on Thursday. hihi. but this feeling is good. siapa tak suka balik rumah kan? well at least for now that is. wait till i commit myself to someone then i'll definitely pulang Bangi less. chewah. haha. omg this is too early Ezzati. haha.

balik sebab nak prepare for driving test. hihi. the girlfriends are the supportive girls ever lah kan. haha. aku yang paling last kot among us yang ambil lesen, hehe. that shows how muda i am from the others. lol. eh takde kaitan i know. :)

ok the best part of being home this week is because i can watch Reversal of Fate. yeay! muka doktor handsome tu is so irresistable weyh. aku bet if my girls tengok ROF, they'll love him as much as i do. hehe.

sepatutnya keluar dengan bakal-bakal cikgu Knights yang nk fly this Feb tp diorang busy macam YB apa ntah urus itu ini, so Tong and I pon plan nk send them off nnt and jumpa kat KLIA je lah. moga impian jadi nyata kan Tong. hehe. gonna miss Musseyh seriouslyy. haih. Brisbane pls treat her well.

ok, everyone's leaving. NoeBoe too :(

Tong, let's visit them. let's go for hols in Aussie bila-bila before grad? hehe.

11.1.10

mungkinkah terputus di tengah jalan?

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.

i miss home like i always do. sila blame ketiadaan roommate for the whole semester, sekian terima kasih.

new sem has started for about a week. things are alryte Alhamdulillah. :) umm, minus mood swings here and there lah ye.

dengan cafe yang masak tak sedap tp mahal. agak2 la teh o ais favouriteku naik harga. haish. and cafe tak seindah dahulu kala. tidak bervariasi. sedih. indah here means suasana friendly yang dirasai everytime masuk cafe. or mungkin aku je yang rasa selama ni? huhu.

kesekian kalinya, velo menjadi syurga makanan area ni. dekat dan boleh reach. ye lah kereta mana ada. oppsss, lesen pon belum sudah. ok ape2 lah, tak semestinya ada kereta, semua kerja senang. lain pulak dugaannya nnt. jadi apa kata lalui je semua dengan gembira?

today's Elley's bday. may Allah bless you. best wishes, dear. xoxo. i wrote a lot in the book and card so yeah, hihi. :) Happy Birthdayyy! dah dua puluh satu. huhu.

period cramps yang menjadi2 selepas 10 days delay mmg menambah reason bermasam muka lah kan. huhu. ala, tp i always have good reasons to smile and laugh so basically things are ok. insyaAllah.



1.1.10

Pink-ish Ramblings.

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.

new year = new semester, ok boleh diterima. tapi this semester, iaitu Semester 3 ada Unit Beruniform ye. Ole! haha.



lucky me i got most of my girls [ KT KB KW Gha ] bersama in Puteri Islam. :) ok girls, mari jadikan Puteri Islam satu Unit Beuniform paling cool abad ini. he he.

Mr. Semangat once told me that Puteri Islam suits me very well when i texted him about how frustated i am masa mula2 tau pasal unit beruniform, lol. dulu, he's always there. now he's gone. ala, this is life, people. mcm tak biasa pulak. what more to say then. thank you for the memories, Mr. you came on the right time and u've made my 2009 such a happy year.

***

welcome 2010. tahun ni ada satu benda penting yang aku nak ingat setiap hari.

kalau kita berbuat/berkelakuan baik, insyaAllah Allah akan permudahkan segala urusan. bestnya hidup kalau dah diberkati selalu, mudah-mudahan. and and and, dalam hidup ni kita kena treat people sepertimana kita nak di-treat oleh mereka. kalau kita buat taik, jangan nak buat-buat terkejut/sedih/terkedu kalau orang buat taik balik.

okeh, sekali lagi, welcome 2010, welcome.