Pages

18.6.10

:)

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.


thanks Izzati Ramlee/Jaie/Joe :) haha. ciri-ciri gambar di atas jelas menggambarkan Ezzati :)

  • senyum nmpk gusi
  • tembam
  • Hello Kittttttyy :)
  • PINK

:)


Alang-alang tu, mari bercerita pasal my connections with Knights lately ni :)

  • Onn, thanks for calling all the way from tempat usrah :) hehe. nice topic, hihi. :)) nak jumpa nnt, moga2 berkesempatan, Aminn :)

  • Will meet Ziemess end of June nanti and dia nak belanja guna first gaji sbb now dia tgh intern dekat Ampang. weeee :)

  • Tak sabar nak visit Sizukk yang baru masuk PPUKM sebelah maktabku dan Tong :) tangga ajaib, hoyeah! :)

  • Dah mintak tolong Dynoer/Mido utk surveykan and beli terus Hello Kitty Instant Cam tu. :) Yeay!

  • Baru discover Baw now kat Higashi, Osaka. :) i miss Jpn :(

  • Dah plan dengan Skemmydol utk jumpa masa finale Orchest, yeay. Dol is one busy lady, jumpa setahun sekali je, macam raya, lol. tp yang penting, we still contact each other. :) itu yang penting.
TOGETHER THROUGH THICK AND THIN, I MISS KNIGHTS.

16.6.10

Allah knows best.

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.

ni la drama bersiri di petang hari yang berjaya menambat hati hampir kesemua pelajar Semester 3 di blok B. dan drama ini jugalah yang membuat sesetengah pelajar sanggup pergi pasar malam awal atau tak keluar langsung atau balik sebelum waktu drama start dan pelbagai lagi kerenah lain. tak lupa juga ada yang sanggup balik hujung minggu untuk tgk apa yang termiss kat tv3.my. hihi. tapi drama ni juga pandai menamatkan episod just nice right before exam paper-paper gempak bermula. :) good job good job.

well, aku pasti after tgk ramai yang mempunyai kata/pandangan/ulasan dari perspektif-perspektif berikut :


Adam sangat menjadi idola dan aku rasa semua orang nak ada Adam sebegitu rupa. kelakuan, kemachoan, sikap loving, sifat caring, photographer yang cintakan alam sekitar, sopan tutur kata, anak orang kaya, berdedikasi. semua yang positif. aku pun nak. lol


pasal Maya yang tak setia, kebodohan nusyuz terhadap Adam. tetapi seorang ibu yang penyayang. confused sokmo perasan bujang konon nak buat pilihan. lol. tp cantik. ibu muda yang cantik dan tak dimamah usia, haha. kebodohan terserlah apabila terima Dani. haha. lawak betul. rasional sikit pls ye Maya. :) dan akhirnya tersedar jua.


Shazlin atau nama glamor kat blok B iaitu Kak Ton yang meninggal awal. Jodoh Shahrom dengan Sarah menunjukkan walaupun duda kalau dah rezeki bertemu jodoh, insyaAllah. 


Amani yang cepat membesar tapi cutee! :)


Lisa yang menyibuk nak dapatkan perhatian Adam. aktif sangat dengan persatuan dan everytime jumpa Adam mesti ada job. energetic young lady. sangat berkarisma.

***

tpnya disebalik kegembiraan kita tgk happy ending dalam keluarga yang Adam bina tu, perasan tak Lisa mcm alone dan kesedihan? kesian gilaaaa. cuba bayangkan if we're in her shoes. :( see, tak semestinya orang yang kita suka/sayang tu, akan jadi milik kita.

and the truth is perempuan ni kalau dah suka, lama and susah betul nak lupa. well, it depends, kalau mcm Adam tu sah-sah lah aku pun susah nak lupa tapi kalau jenis-jenis yang spesies tipikal ulat bulu meloncat dari satu daun ke lain tu, insyaAllah cepat. :) hihi.

ok sebenarnya, apa yang aku cuba nak highlight tu ialah kita tak semestinya akan jadi Maya yang kecapi kebahagiaan, kadang-kadang mungkin Allah nak uji kita and jadikan kita dalam situasi ibarat Lisa yang suka dekat orang yang salah merangkap suami orang. sedih kan. tapi apa yang penting setiap yang berlaku pasti ada hikmahnya. mungkin Adam II yang wujud nanti lebih baik and terbaik for Lisa. hehe.

semua tahu yang Allah knows best. kita rancang Allah yang tentukan. :)


tak pe Lisa, selagi boleh memilih pilihlah yang terbaik. orang yang benar-benar layak tu iA ada je. :) mana yang pergi tu mungkin tak sekufu sebab Allah lebih tahu. :))

kalau aku? aku nak jadi Maya. tpnya kalau ditakdirkan jadi  macam Lisa (i am referring to the ending yang dia takde sape2, minus kegedikan Lisa sepanjang drama la tapi ye, haha) pun iA ok je, sbb maksudnya Allah nk suruh kita muhasabah dan perbaiki diri, kerana yang pergi tu mungkin lebih layak dengan orang yang ditujunya. kan nak dapatkan sesuatu, perjalanannya bukan mudah. remember? :) dalam hal ini Adam partnernya Maya untuk AdaMaya. mungkin lepas ni, HaikaLisa pulak kan? lol. Lisa teruskanlah usaha murni NGO alam sekitar tu dan keep on searching for the right guy who deserves you :) hahaha.

Allah knows best. jadi kenapa perlu gundah?

buat rakan-rakan seperjuangan, moga-moga Allah tunjukkan kita jalan yang lurus, dan sentiasa diperkukuhkan iman. jangan lupa kita pun perlu berusaha tingkatkan amalan.

P/s : aku saja gunakan contoh Adamaya sebab ia mungkin dekat di hati aku dan rakan-rakan lagi pun ianya baru ditayangkan. tp mesejnya tetap sama iaitu untuk mengingatkan saya, anda dan kita semua tentang usaha, takdir dan hikmah atas segala sesuatu.

School Holidays Project #1


In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.

i found this one old file. turun-temurun, chewah. no lah, it was mine tp Wann pun guna jugak tpnya bila dah ada yang baru dan cantik, tertinggallah file ini sepi di bilik. jadinya, untuk menyelerakan diri sendiri nak guna file ni, aku pun terfikir untuk buat something.



actually utk Inovasi hari tuh, Ummi ada belikan 2 jenis kain from Kmdr and ada lebih lepas dah siap jahit pouch tu and until now, still tak guna lagi kain2 berlebihan. nak buat Sewing Project pun mesin rosak, so terpaksalah tangguh. and i've decided to use kain-kain cantik ni for my usaha mencantikkan bahan sedia ada guna felt dan lebihan kain. :)

:)

Things i need :






ok, let's proceed to rentetan perjalanan menyiapkan/ mentransformasikan file yang tak cun tadi tu menjadi sedikit cun, iA.

















insyaAllah akan digunakan sebaiknya utk menyimpan nota-nota penting seharian. :) well E is for Ezzati which means Kebesaranku in Allughatul Arabiah. :))

told you I Love Holidays. :) Alhamdulillah berkesempatan menggunakan masa untuk try gunting felt dan hias itu ini. :) Happy! :)

Next project : farewell card for Aslm and Frd.

Alhamdulillah my bstfrnd and my petbro got scholarships from JPA and BNM, Aslm in Econs (Oz) while Frd in Law (UK). everyone's leaving. :( not that i'm not happy for them, it's just i feel sad bcs they're no longer around. even though mmg susah nak jumpa kalau dekat Msia tpnya at least i know, they're actually close. UK and Aussie, treat them well, iA. nanti bakal jauh. tp iA akan selalu mendoakan kesejahteraan di perantauan :'). they're my debatemates, closest guy friends/brothers. what more to say, they're born nice. i'm glad for the opportunity of knowing them.
 
:)

15.6.10

Polly Molly Love.

The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.




i went to MPH, Midval a few days ago and i bought one book : Polymer Clay. it's about how to play with it and now i know we can bake the polymer clay (sah-sah la after dah bentukkan clay tu) supaya keras then boleh lah simpan. cooool kan. dulu2 main clay biasa yang berminyak kat tangan tuu je. oh and it's quite interesting kan, well at least for me, :) .

so from there i plan to buy these things at Craft Haven at OU :


and a few useful tools :



i am waiting for Anne to finish her exam supaya boleh lepak sama beli barang-barang ni, iA. :) i am so happy to finally have the chance to book Anne to accompany me for a day at least since Frhn Hzq is away to India for his practical. weee.

oh i am more than excited to start this new interest. Clay Modelling here i come. :) weee.

i love holidays. :)

to know more you can always go to this website :

11.6.10

Wakakaboom! :)

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.

it's World Cup 2010 people :) Let's Waka Waka :) lol

Go Spain Go :)

yeay i can watch most of the matches, be it at home or hostel :)) YEAY! :) 

10.6.10

Helllo Kittttyyy :)

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.


for the love of Hello Kitty :) i so wanna buy one :))