Pages

30.8.10

SBE : Rentetan. :)

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.

since kali ni punya SBE adalah yang last, aku nak jugak buat rentetan SBE from the first sem masa still tengah jakun lagi sampai now. :)

FIRST SBE : SK TELUK RU, SABAK BERNAM, SELANGOR
with Elley, Tong and Gee.





SECOND SBE : SK SRI SUBANG JAYA, SUBANG JAYA, SELANGOR
with Nemo, Gha and Moll.





THIRD SBE : SK SERI TASIK, BANDAR SRI PERMAISURI, KL
with Budd, KW and Ana.







:)



BBBangi : SBE dan Kenangan Lama.

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.

it costed quite a lot of money/credit just to keep in touch with friends. thanks UPax for the cheaper service than my Maxis. hehehh. tadi call Budi, Budi call aku semata sebab Zupak. haha. lawakkk pelis. lol

:)

ok-ok, SK Jln 4 seriously best. best is defined as follows :

-Guru Besar yang cool.
-PK Akademik yang macam nak garang tapinya baik hati.
-Kakak-kakak praktikum IPBA yang super cool and baik gila.
-Murid-murid yang intelligent, seriously.
-Struktur sekolah yang bersambung from one block to another, tak payah turun banyak kali. semua block attached to satu sama lain, Alhamdulillah. it's Ramadhan people, mana boleh minum teh o ais sekiranya penat, ye tak?

Other than that, the school is macam sekolah lain juga. hohoho. ada Sambutan Kemerdekaan dan Pelancaran Program Nilam. :)

this is my first time buat kat Bangi. hehe. and i made new friends, lol. Suhaila budak RBT Iptho, Hafifah kawan Zulaikha Jiranku I4P, and 4 jejaka/teruna Ipis (one of them is kawan Budd, satu kawan Qosem, satu lagi junior Sains Dungun TSN). haha. oh well, they made my day, walaupun diorang cam malas nak cari cikgu and observe, tp still they're all good companion.

Obviously i'm inspired by Doraemon unintentionally, lol. aku nervous gila pagi tadi memikirkan keseorangan melapor diri etc tpnya, Doraemon keep on reminding me yang aku ni mudah ramah/mesra so in that case, i'll definitely make it thru. hehehe. and Alhamdulillah :) everything went well so far. esok cuti.  balance sekolah lagi 3 hari. yeay! :) oh thank you Doraemon for the inspirations. thanks for being there always these past few days. ;)






masa tunggu Ummi amek tadi, (haha, macam kelakar pulak Cikgu pun tunggu Mak amek. nak buat mcm mana cikgu punya Hyundai Getz Merah still kat bengkel, lol), ternampak C B ENT punya bas sekolah. it has been almost 9 years dah tak naik bas tu. memang mcm nak sedih boleh tak teringat kenangan lama? haha. i'm being sentimental, lol. how time flies, dulu terhegeh-hegeh pegi sekolah pukul 6.15am dah siap, 6.30am tunggu bas sampai. dulu 11 tahun, now 20 tahun dah! huhu.

hehe. kalau pergi buat kat SK Jln 3 sah-sah boleh nangis teringat kenangan masa lalu, haha! dulu murid, now dah nak jadi cikgu dah. dulu sekolah tu sekolah baru, now dah Kluster. hoho

it's nice to get this last chance buat SBE kat Bangi. after this, praktikum pulak. mesti tak boleh buat kat Bangi.

thanks Bangi for the sweet memories, hehe. :) i still love Bangi no matter what it is. ;)

29.8.10

of Doraemon and SBE.

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.

we're different I know, but that makes you special. well for me that is. keep coming back for the future, will you?

:)

although you're not really understand my jokes and all, haha mainly because we came from different backgrounds, it's your presence that counts. it shines my day. lol

:)

oh well, welcome SBE Semester 4! :) it's my first time buat kat Bangi, and i'm all alone. hehe. segan jugak and nervous sikit. lol.

23.8.10

:(

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.

i'm being very garang and kasar during my weekend at home. sorry Wann and Adah yang terkena tempias kemarahan KakTi. sorry Ummi and Abah for the wrong intonation in my nada suara percakapan. obviously it's not my real intention, blame the hormones, it's my time of the month.

Ramadhan is bulan penuh keberkatan. you can make changes for yourselves, well, change for the better that is.

i cannot blame the hormones everytime, kan?

21.8.10

:)

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.

these photos are from one of my brothers' camera, it's from Wan C! :)

Adik-beradik with Mak before balik.

Complete set of adik-beradik with Mak after performance and makan Nasi Ambeng.
:) i hope we can visit Mak during raya soon! i'm craving for tempe dah ni, eh chup, ada kaitan ke nak visit Mak masa raya dengan tempe? lol. pls kekanda-kekanda, plan a balik kampung trip after raya, insyaAllah. the bonding we have created in just a day meant a lot to me.

:)

20.8.10

of BIG IV and Banghuris. :)

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.

so this is the time for me to update on our BIG IV tempoh hari. :) i had a lot of fun, seriously. besides having my full set of fav girls and classmates around, i have extra 7 new siblings. cool kan? :) oh and yes, the whole batch @ Banghuris, tak ke cool tu? :)

oh well, since Ells and Gha dah duduk luar, it is quite hard for us to gather all 6 of us tau, setakat jumpa kat class or dalam perjalanan to class tu selalu sangat, tapinya kalau lepak petang sambil terkinja-kinja, jarang sangat. tp at Banghuris, we got the precious chances of lompat and lepak and do everything together :) BIG yang sangat santai, lepak habish.




:) All 6 of us.

BIG kali ni selain berkhemah tepi tasik/kolam di kawasan homestay yang agak cantik tapi kurang sumber air tu, satu batch dapat keluarga angkat. kena stay beberapa jam bersama family angkat and tolong apa-apa yang patut. satu kumpulan ada la dalam 8-9 orang. kalau termasuk kali ni punya program, aku dah boleh dikatakan ada 3 mak angkat dah pon, haha! yang sebelum ni semua dapat masa kat Bakti Siswa at Pahang and Melaka. tp this time dapat mak from Sepang, Selangor. :) interesting. :)


my adik-beradik angkat @ kilang frozen food Mak :)




cool sangat sbb dapat tolong Mak buat kuih, haha. excited terlebih semua orang. merasa lah jugak tahu cara-cara buat kuih dan macam mana nak masuk dalam plastik segala. seronok :) and sampai now, if ternampak Samosa and Pulut Panggang kat bazar, sure teringat kat Mak. hehe. yes, you can call it "Penangan Banghuris". :)



oh and being the youngest among all 8 adik-beradik, khidmat untuk memasak tak diperlukan sangat masa nak memasak, sbb Mak got a helper aka her own worker. plus, thanks to my kakak-kakak angkat yang super rajin and nice. :) and my abang-abang semua mmg rajin tolong Mak jugak. lucky me, huh? BUT for the fact semua orang dah tahu i'm not really into dapur-dapur punya perkara adalah arghhh sedikit malu. haha. tapi takpelah, in 2 years time i'll improve, oh well,  at least i hope i will. :)


setakat tolong gaul sayur, haha.


meet mybrothers, lol : Wan B and Wan C, they're real jokers, seriously!


 
my brothers from left :
Wan C (C is for comel, haha!. it's Abg Long's idea), Wan B (his attempt nak menari nampaknya tak berapa nak berjaya, haha), Abg Long (not by age, it's because he's our leader), Anan (Wan C labelled him as Abg Ngah but i don't feel like calling him Abg Ngah, lol)

my sisters from left :
Dijah (my Melaka matrixmate, jodoh kan? hehe), Billa (merangkap jiran bilik sebelah kat blok), Kak Long (this is because Zue is the eldest among all, but yes, she looks young, i know), and me, THEIR 20-YEAR-OLD ADIK. :)



 the day i left my facial wash :( too bad huh? :/

i had a total fun at Banghuris, seriously. the environment of having all your batchmates around added so much fun, obviously. suasana tepi tasik/kolam, solat berjemaah, kuliah manghrib and all. :)

the best scenery you can get : beautiful girlfriends with ala-ala Korea theme :))

khemah bertakung air di kala hujan mencurah-curah dah sangat normal for me, KT, Budd and KW. haha. kekurangan air sampai tumpang toilet lelaki made this BIG a total different from the first one we have at Pulau Pangkor last year. haha.

main campak-campak batu kecil masa duduk tunggu bas nak balik memang mengimbau semula zaman-zaman masa kat sekolah rendah, lol.


sejadah as perisai, NICE try huh? haha.

will definitely come to Banghuris Homestay again, if not to visit Mak and the family, for saja-saja punya aktiviti melompat kat tempat ala-ala Korea tu pon ok jugak. :) for lepak petang, duduk kat pondok and sembang-sembang pon niceeee :)


:)

6.8.10

USS 2010.

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.


Thanks Ummi and Abah sbb belanja Atie and Adah pergi Singapore :) I'm happy that I managed to babysit Adah for 3 days. haha.

i love Universal Studios be it Singapore or Japan, tapi ketiadaan prayer room, langsung takde kemudahan bersolat mmg meruntun jiwa. thanks Allah for the strength you gave us to cari tempat solat and menunaikan kewajipan.