Pages

30.9.10

Was it you who spoke the word?

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.

YOU'RE SUPER BUSY. mengapalah?

Sudahlah.

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.

Sudahlah tiket teater bermasalah, still pending.

Sudahlah perlu join forum di kala Calculus belum dikuasai sepenuhnya.

Sudahlah bersetuju membantu menjadi pengacara pada suatu event.

Sudahlah barang-barang camping masih belum dibeli dan kebanyakannya masih ada di rumah.

Sudahlah kerja untuk hantar pagi Isnin baru diberi penekanan hari ini.

Sudahlah camping 4 hari 3 malam di hometown lama bermula hari Isnin.

Sudahlah petbro kesayangan fly esok malam and obviously i can't go :(

Sudahlah sudahlah sudahlah sakit kepala yang selalu datang lately ni.

Tidak mengapa, kalau kita sendiri tak kuat. Siapa lagi nak kuatkan kita?
Allah, moga Kau beri petunjuk-Mu. kuharapkan agar kekuatan selalu berada di hatiku, iA.
:)

29.9.10

Multiplication weeee :)

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.



Kesungguhan yang padu adalah perlu untuk nak siapkan kerja. thank you for being the faithful teammate, KT. hehe. i know i've been sleeping too much and meroyan at times, but i'll contribute as much as i can, insyaAllah. mari berjuang :)

p/s : Budd, thank you jadi photographer kepada kawan-kawan yang nak buat video nyanyian Doraemon dan gambar-gambar steps in problem solving. hehe. and thanks AS for the lense apa nama ntah tu. nice. :)

:)

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.


:)

may the friendship we have created months ago since WC will go on forever :)

it feels so good to have you around, NEW FRIEND. to get to know you after 3 years of living in the same place is quite tragic but that's ok :)


p/s : even though you're very busy and tak ambil kesah pon pasal my obsession towards bunga api, it is fine bcs having you around is more than enough.

Just Because..

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.

.. you've put so much efforts and it impressed me like so seriouslyyy, I OWE YOU BIG TIME SIR :) your presence means a lot to me. :) May Allah ease your way.

:)

It's a long way to go ;)

23.9.10

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.

:'( and i'm a little unwell. it's because of the weather and the iced drink.


oh welll, because of the heartache too i guess.
In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.

nobody says it's easy.
In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.

personally, i don't even know you. you're just like a stranger that came to my life. help me to know you better, will you?
In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.

because i'm accepting the bitter. because ignorant is bliss and because i'm ok to be ignored.

i am accepting you the way you are and i am adapting, stilll adapting.

19.9.10

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.

because you're amazing just the way you are.

Accept the bitter and the sweet of life.

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.

Bila dah selalu ulang-alik Cheras-Bangi setiap hari, rasa tak nak balik maktab semakin memuncak. rasa lain sangat nak blah from rumah and rasa taknak balik.

ni sambil dengar lagu emo from Sassy Girl. weyh lagi ah taknak balikk :(

***

i love this holidays as i learned a lot about life. Raya has a different meaning to me from now on. it's not about how we forgive people but it's more to reflect what have we done all this while.

oh and adakah mampu menjadi istiqomah, meneruskan apa yang telah dipraktikkan sepanjang Ramadhan yang lalu? :/

Ramadhan yang banyak mengajar erti sabar dan memujuk hati berubah ke arah yang lebih baik. moga dapat diteruskan. moga-moga.

i have a few aims for Syawal. besides habiskan Qada' and puasa sunat sekiranya berkelapangan dan diizinkan Allah, i wanted to know more about perkara-perkara remeh yang banyak dah dilupakan dan diabaikan.

contohnya hafalan surah-surah yang pernah dihafal masa dekat tahfiz dulu :( teruknya dulu dah pernah hafal, sekarang ingat tak sampai 10 ayat, rasa sayang sangat dengan banyak pembaziran ilmu yang dah berlaku.

contohnya doa-doa yang patut diamalkan tapi diabaikan. :( i feel bad.

terima kasih KPM for the long holidays and i got to meet my Knights. i got to stalk them on their fb and see myself the changes they have made for themselves, positive change that is.  :) thanks dearest Knights for the inspirations for me to look back and realize that i've been very ignorant to myself. you girls have inspired me for the better. secara langsung mahupun tak langsung. rindu sangat.

thanks to the people who are always there to advise and discuss every single doubt i have in my life. thanks for listening and thanks a lot for the sharing of knowledge. i will ask for more as i don't want to live in uncertanity, insyaAllah.

banyak sangat perkara-perkara yang pernah dibuat suatu ketika dahulu, sekarang dilupakan dan tak terbuat langsung. mungkin terlalu banyak buat perkara lagha kot? mengejar yang tak pasti? berfikir terlalu jauh? bersedih dengan perkara-perkara yang tak perlu disedihkan? tidak rasional semasa berfikir dan membuat keputusan?

mana ada orang yang baik sangat. and semua orang berkemampuan utk jadi lebih baik, InsyaAllah. aku sendiri akan sentiasa akan ingat yang apa jua keputusan yang dibuat sama ada dari sekecil-kecil keputusan dalam pemilihan baju utk keluar, berbakti kepada ibu bapa, membuat keputusan cara menghabiskan masa terluang sampailah ke perihal melakukan ibadah dan memilih jalan hidup yang bagaimana, SEMUANYA kita sendiri yang tentukan. benar apa yang dirancang itu, perancangan Allah yang terbaik. tapi kita selaku hamba-Nya, rancanglah dengan baik demi kita. if you fail to plan, you plan to fail. insyaAllah moga Allah permudahkan jalan kita, dear friends.

i learned a lot this Raya, i bet you guys too.

p/s : semoga Tok cepat sembuh dan menjalani kehidupan seperti biasa. dan semoga orang-orang yang terlibat dalam usaha menjaga, melawat dan sentiasa memastikan kebajikan Tok diberikan Allah kekuatan dan semangat. insyaAllah.

17.9.10

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.


because you're nice and cool so that's fine.

14.9.10

Kilograms vs Raya :)

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.

malas nk balik sbb banyak kerja tak siap, tpnya dah rindu velo and the girls :)
lagi pun dah gained quite a number of kilograms, haha, jadi haruslah go for evening jog ;)


p/s : to Yongg yang baru pulang Kolar, selamat pulang Yonggg. miss youuu! take care ye :)

9.9.10

Eid Mubarak. :)

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.


because sometimes it's difficult to choose the best outfits for Raya. LOL


while semua orang sedang berenat lelah tolong masak and kemas rumah/kampung masing-masing, here i am still at Bangi pening-pening fikir mcm mana nak pack bag. hehe

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI. insyaAllah sebulan Ramadhan yang lalu sudah banyak mengajar dan mengubah kita semua kepada yang lebih baik, mudah-mudahan.

raikan dengan kesederhanaan. at the age of 20, my point of balik kampung is not abt collecting duit raya anymore because seriously, I WANT TO EAT GOOD FOOD and meet more people on raya.

Salam Aidilfitri people. sorry for all my wrongdoings. pasti ada salah silap di mana-mana, insyaAllah akan diperbaiki mana adanya. 

Si Swatch 2010 & New Kacamata, Haha.

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.


Semester 1 Foundation, a budak hingusan still ;)
Semester 2 Foundation, sedikit dewasa and dah larat daki gunung LOL

Ekspedisi Gunung Datok 2008


Semester 3 Foundation : MERDEKA. hahaha!


Semester 1 Degree, Larian Mesra, memories memories. Clue : Photog, LOL
Mahsuriiiii weeeee :) Director ke? haha
Semester 3 Degree : Nursery Rhymes! Sengal bersama Mokk.
Bajet rajen, muka tak boleh blah!


SS! but still, she's a pending member. LOL
Semester 4 Degree : PJ! Haha. Fasting month and PJ, GREAT.
First time baju labuh! combination with necklace, so PS. LOL



A hyper trainee teacher, yet a lampi creature still. Haha



2nd September 2010 : HAPPY 21st BIRTHDAY MOKK/BUDD. WISH YOU HAPPINESS THROUGH AND THROUGH, INSYAALLAH.

sorry this post has to come this late, very late i know. but pls consider the fact that i have to go through all the pictures dari dahulu hingga kini and tergelak sambil-sambil tengok, tak rasa membuat lagi lambat ke? LOL


Nak belanja KFC and Kenny kan nnt? YEAY!

7.9.10

Muslimah Sejati :)

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.

One of my good friends shared this one article but i just want to post what i find interesting to be shared with all of you, iA. i believe that sharing is caring. i share because i care, as simple as that. :)

seorang muslimah sejati bukan dilihat dari kecantikan dan keayuan wajahnya semata-mata.wajahnya hanyalah satu peranan yang amat kecil,tetapi muslimah sejati dilihat dari kecantikan dan ketulusan hatinya yang tersembunyi.itulah yang terbaik.

muslimah sejati juga tidak dilihat dari bentuk tubuh badannya yang mempersona,tetapi dilihat dari sejauh mana ia menutupi bentuk tubuhnya yang mempersona itu.

muslimah sejati bukanlah dilihat dari sebanyak mana kebaikan yang diberikannya ,tetapi dari keikhlasan ketika ia memberikan segala kebaikan itu.

muslimah sejati bukanlah dilihat dari seberapa indah lantunan suaranya tetapi dilihat dari apa yang sering mulutnya bicarakan.

muslimah sejati bukan dilihat dari keahliannya berbahasa,tetapi dilihat dari bagaimana caranya ia berbicara dan berhujah kebenaran

Seseorang wanita islam hanya boleh mendedahkan wajah,dua tapak tangan dan cincinnya di hadapan lelaki yang bukan mahram(As syeikh said hawa di dalam kitabnya Al Asas fit Tasir)



“Janganlah perempuan -perempuan itu terlalu lunak dalam berbicara sehingga menghairahkan orang yang ada perasaan dalam hatinya,tetapi ucapkanlah perkataan yang baik-baik”
(surah Al Ahzab:32)
 
ketahuilah muslimah sejati bukan dilihat dari keberaniannya dalam berpakaian grand tetapi dilihat dari sejauh mana ia berani mempertahankan kehormatannya melalui apa yang dipakainya.



Muslimah sejati bukan dilihat dari kekhuwatirannya digoda orang di tepi jalanan tetapi dilihat dari kekhuwatirannya dirinyalah yang mengundang orang tergoda.
 
muslimah sejati bukanlah dilihat dari seberapa banyak dan besarnya ujian yang ia jalani tetapi dilihat dari sejauh mana ia menghadapi ujian itu dengan penuh rasa redha dan kehambaan kepada TUHAN nya,dan ia sentiasa bersyukur dengan segala kurniaan yang diberi.
 
INSYA ALLAH kamu juga boleh menjadi muslimah sejati dan wanita yang solehah kelak,malah semua wanita boleh. :')
 
 

It's Ok If You Have To Go Away.

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.

..... it's not just that, you NEED to go away for the time being. come back when we're ready for something serious will you? :) 2-3 years from now, is it ok? :)

Keindahan dunia dan kemewahannya memang banyak menjebak wanita ke perangkapnya. Bukan itu saja, malahan syaitan dengan mudah memperalatkannya untuk menarik kaum lelaki agar sama-sama bergelumang dengan dosa dan noda. Tidak sedikit yang sanggup durhaka kepada Allah s.w.t. hanya kerana kenikmatan dunia yang terlalu sedikit.



Firman Allah s.w.t. di dalam surah al-An’am: ertinya:


” Dan tidaklah penghidupan dunia ini melainkan permainan dan kelalaian dan sesungguhnya negeri akhirat itu lebih baik bagi orang-orang yang bertakwa, oleh kerana itu tidakkah kamu berfikir.”
 
 
insyaAllah i'll decide what's best for me. and for now i'm trying my very best to be in the minority site like i used to, insyaAllah.

6.9.10

:)

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.













Final SBE. Hello Practicum!

Apabila Pres berumur 21.

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.


this comes quite late i know, but for the fact yang kau tau masalah kegusaran yang menimpa aku sekarang ni, HAHA, kira cam takpe je lah eh sedikit lambat. haha


Special Birthday Dedication to Mohamad Taqiyuddin/President SS.


1st Sept 2010


Didiey/Ngal,


Curik from facebook kau je Ngal!


walaupun kau selalu sorok selipar/kasut sukan/kasut kelas aku dan tak lupa membuang selipar pink aku ke bawah semasa di belakang stage, walaupun kau kadangkala menaikkan kemarahan sebab dok mengejek sejarah-sejarah lama aku, walaupun kau kadang-kadang berkira kalau aku suruh sikit, walaupun kau selalu tinggal barang merata dengan harapan ada orang tolong ambilkan TAPI

kau tetap kawan yang baik, kawan yang boleh menegur dan ditegur. Alhamdulillah.

SELAMAT HARI JADI, NGAL. 
semoga sentiasa dilimpahkurniakan rezeki yang tak putus-putus 
dan semoga diberkati selalu, iA

Oh ye, thank you for being the coolest President ever! ingat sikit kau tu masih Pres SS, jadinya tingkahlaku tu perlu dijaga. haha. 

Terima kasih email, boleh bergenang air mata Ngal oi. haha. terima kasih sbb selalu perasan kalau aku dilanda masalah pelik-pelik camni. mmg president sebenar. 

ok, balik nnt kau nak belanja kitorang KFC kan? thanks! haha. tunggu kat guard pukul 5 petang ok? HAHA.


1.9.10

When you were here I had no idea :)

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.

I must admit you were not a part of my book
But now if you open it up and take a look
You're the beginning and the end of every chapter

-Never Knew I Needed, Ne-Yo

:)

oh well Doraemon, after 3 years then only I realized that you're my batchmate. lol.

Dearest girls, it has been three months now since the 1st June, Convocation Parade, remember? :) hehehe.

I adore the positive charges you have in you and the way you motivate me, it's all unintentionally isn't it? thank you Allah for the new friendship. pls allow me to discover more and benefit a lot from this.

You're the best thing I knew I needed ;) oh well, after my girls and friends that is.