Pages

28.11.11

22.

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.



dulu masa post gambar ni aku baru 19, sekarang dah nak masuk 22. time sure flies!

24.11.11

#1

In The Name Of Allah, The Most Gracious, Most Merciful.

Rasa dah lama gila tak tulis apa-apa and it feels so different bcs i used to ramble a lot dulu. but things changed. hati manusia berubah, inikan pula perangai.

Banyak sangat benda dah jadi sepanjang tak update langsung. Praktikum 1 & 2 dah habis and yeayyyy for that. my girls and i dah pindah to our home sweet home Kasturi. so long Blok Budi, so long. from dorm to zura and ad as roommate, now it's KT, my Song Yi Kyung-shi, hihi.

i feel like writing something here so that aku tak lupa apa yang dah jadi setahun ni. first thing first, printer dah tukar jugak. thank you banyak2 printer lama. dah humban buang kat Maluri sebab no longer functioning dengan roller rosak etc and i got myself a new one hasil kumpul duit KPM bagi, hehe. that answers why i love that printer to bits. sekarang tgh bagi pinjam kat Wann sbb dia ada benda penting yang dia kena guna printer so aku dah angkut printer tu bawak pergi bilik dia, hopefully printer tu berbuat baik kepada Wann as much as dia dah berjasa to me selama praktikum, coursework dan lain-lain. what else? selain perubahan tempat tinggal dan printer, masih tiada perubahan lain rasanya. for now that is. no, i still do not have a car, a partner mahupun an ipad atau ipod, LOL. nanti, ok?

but i got myself a ticket to a special place. tempat yang sangat dirindui. tempat yang dah lama tak dikunjungi. don't worry aku tak mintak makbapak setakat ni and i will plan the trip sebaik boleh, iA. so Kaori and family, it has been a while since the last time, i'll definitely prepare something for all of you, hihihi. moga visa senang nak apply and takde masalah lah hendaknya. yeay, a good start for next year i hope. anyway kakak Kaori dah kahwin, errrmmm abang aku tu bila pulak? 

what else? my bestie has graduated yeay and now sedang sambung master. as a friend, i may not have the time to always keluar, berjumpa and etc due to kesusahan nak travel ke sana ke mari, so aku selalunya boleh doa, sembang thru phone and perkara2 macam tu je. that is why our friendship is going stronger kot sbb ye lah walaupun tak jumpa, we still have an awesome connection. my Iffah will balik msia before sambung her final semester Alhamdulillah. she's now a MakChu with dua orang anak buah please. aunty berjaya to Madeehah and Ashraf, hehe. hopefully sempat nak jumpa kalau tak aku mungkin akan menyesal sebulan. kawan2 tesl knights yang lain pun akan balik tak lama lagi yeayy. now ada tambahan lagi sorang Knights to the population in cheras. Allah knows how happy i am, hehe. now we have tong tety sizukk me and muss, great! hopefully muss will lead us and bimbing us for usrah, hehe.

my kegembiraan menonton korea dah genap setahun. not to say that i'm obsessed but it feels good everytime. 49days so far sangat daebak compared to other cerita. sangat tak typical and banyak hidden pengajaran. i love the cast so much. bukan sbb hot ke apa, no i'm not that type of viewer (well at least for this drama lol) tapi sbb sangat memberi impact, haih. KT and I sangat2 excited utk 49days ni arghh. dream high pon best sbb most of the cast best and cool. and cerita tu pasal semangat yang tak pernah pudar oh la la la. ost dia pun daebakk. so kita ni kalau tgk, bukan sebab tgk semata, kena ada matlamat sikit (due to ketidakbolehan menonton sesuatu dalam jangkamasa yang lama) , baru la rasa tak bersalah sangat spend time for 16-20 episodes ye takk. tapi kalau ada masa lebih and nak release tension, aku rasa nak suggest Family Outing, RM, SH, WGM and others. kang kalau aku list down semua, agak kantoi di situ yang tv kat rumah ni asyik pasang 391 and 393 je. haha.

sekarang tgh cuti 6 minggu and that is why i am updating here. it's just i don't want to forget benda2 yang dah jadi sepanjang tahun ni. oh ye. lagi satu, my bestest jiran dah pindah, sob sob. but she's still close to my heart. tc Jirs.

nnt aku nak ingatkan diri aku pasal matlamat hidup, hikmah kehidupan, hobi, kehidupan kat cheras with my girls and others. things that matter to me.